Lagbanner
Inför: Southend FC – AFC Wimbledon
Edward Munch skriet beskriver dagens skräckblandade förtjusning över The Great Escape

Inför: Southend FC – AFC Wimbledon

Ett Wimbledon som för stunden överträffar alla tvivlar fortsätter poängjakten när tufft bortamöte väntar

Mars månad tenderar än så länge att bli den bästa poängmässiga månaden där Wimbledon på tre spelade matcher tagit sju poäng av nio poäng. Wimbledon som legat och släpat som jumbo större delen av säsongen har under nya tränarna tillika klubbikonerna Wally Downes och Glyn Hodges väckt laget till liv.

Inför dagen ligger vi fortfarande sist på 36 poäng men framför oss har vi på 23:e Bradford på 36 p, 22:a Rochdale 38 p, 21:a Oxford 40 p samt ovan strecket på 20:e Shrewsbury på 40 p. Ett bra resultat borta idag mot Southend samt att våra bottenkollegor förlorar skulle kunna lyfta oss från jumboplatsen. Nu skall vi komma ihåg att tabellen ljuger aldrig vi ligger i botten av en anledning men saker kan faktiskt bara bli bättre och för stunden är vi ett av League Ones formstarkaste lag.
Allt detta är bara för mycket jag personligen känner mig som Edward Munch tavla skriet och kommer med all säkerhet ha denna känslan fram till att denna säsongen är över. Lidelsen för stunden är enorm även fast man nu för stunden lever i ett euforiskt lyckorus över att vi kommer från två raka segrar hemma mot båda topplagen Doncaster samt Peterborough, hoppet lever.

Så vad kan hända idag när man möte ett Southend borta som inte vunnit på dom senaste nio matcherna vilket helt klart är till vår fördel. En annan sak som talar för oss är den gamla Crazy Gang – aka The Wimbledon Spirit som infunnet sig i laget där MAN alltid fokuserat på sitt eget spel och inte leva efter att anpassa sig efter motståndet.  

I senaste matchen mot Peterborough så var det verkligen fingertoppkänsla när dom tre bytena i form av Dylan Connolly, Shane McLoughlin samt James Hanson förändrade matchbilden och gav injektion. Sen att vi vågar släppa in våra egenfostrade unga spelare i startelvan så som Toby Sibbick, Paul Kalambayi och Anthony Hartigan är grymt kul och dom gör det riktigt bra. Under Ardleys styre kunde vi om vi hade tur få se dom i matchtruppen max och spelare som mittfältsmotorn Hartigan fick stå tillbaka för katastrof spelare som Tom Soares och Liam Trotter (den sista så dålig att han till och med flytt till en annan världsdel med tanke på hur usel han var).

Idag så väntar ännu ett hinder som måste övervinnas om vi skall hålla The Great Escape vid liv och vid varje vinst så kommer även förlusterna närmare om man skall vara inte all för optimistisk. Wimbledon kommer ha grymt många tillresta fans då Southend-on-Sea endast ligger en timme bort från London utmed kusten där taskiga fish´n chips ställen värvas med enarmade banditer samt en klassisk pir som kröner alla kuststäder i det förlovade landet. Roots Hall är en häftig plats och för er som inte varit där är det helt klart värt det.

Idag så sätts frågetecken till lagkapten och mittbacken Deji Oshilaja som dras med en fotskada. Mittfältaren. Matchen kommer för tidigt för anfallaren Kwesi Appiah samt försvararen Rod McDonald.

Idag så borde även Wimbledon starta centralt med Anthony Wordsworth som har revansch att utkräva på Southends tränare Chris Powell. Anthony var en av dom första som åkte ur The Shrimpers trupp ifjol när Powell tog över efter Phil Brown. Wordsworth är även vår SweDons sponsrade spelare så ett extra lycka till för idag.
 
 
Southend FC – AFC Wimbledon
League One
Arena: Roots Hall
Datum: Lördag 16 februari 2019
Tid för avspark: 15:00 BST, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

 
 
COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2019-03-16 09:15:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon