Lagbanner
Inför: Stevenage Borough – AFC Wimbledon

Inför: Stevenage Borough – AFC Wimbledon

Wimbledon reser till Hertfordshire för att möte uppflyttningsjagande Stevenage.

Wimbledon kommer senast från ytterligare en besvikelse där man förlorade matchen på övertid mot Salford City. Trots två mål från Wimbledons bästa spelare Ali Al-Hamadi så lyckas men tappa en ledning man hade i nästan hela matchen.

Just nu skrivs det inte mycket positivt om Wimbledon och med tanke på den formen laget är i så är det inte så konstigt. Att skriva en införrapport när man tagit fem poäng de senaste tio matcherna och man möter Stevenage, som trots knackig form ligger på en femteplats med samma poäng som och en match mindre spelad än tredjeplacerade Stockport County, känns föga motiverande. Tidigare år hade Wimbledon, även när forman sviktade, en tendens att ta poäng mot lag placerade över dem men i år kan vi som bästa ta ledningen för att senare kollapsa och förlora matchen. Det har sett alldeles för oinspirerat ut, ingen energi eller vilja och frustrationer riktas blint på den som är närmast. Det känns som att frånvaron av Harry Pell har format laget till en slags herrelös flock av förvirrade får där man bara väntar på vem som ska vara den som ställer till det för dagen. Ali Al-Hamadi är dock ett undantag som tidvis ger flocken en viss känsla av sammanhållning och syfte. Nik Tzanev var tillbaka på bänken senast och kan mycket väl ta tillbaka målvaktsplatsen om han är redo. Aaron Pierre som även han har visat lite potential skadades senast och är osäker för spel. Oavsett vilket lag man ställer på planen kommer dagens match bli en svår än.

I Stevenage hittar vi vår tidigare mittfältsdynamo Jake Reeves samt Wimbledonprodukten Dan Sweeney. Man jagar en direktplats till League One och med hemmaplan och Wimbledon som motståndare lär man ta ett steg närmre uppflyttning idag.

Förhoppningsvis så har Wimbledon lärt sig något från den senaste tidens tappade ledningar och kanske kan man överraska i en match där men är helt nederlagstippade. Vi hoppas, Come on You Dons!


Stevenage Borough – AFC Wimbledon
League Two
Arena: Broadhall Way
Datum: Lördagen den 15:e april 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2023-04-15 15:13:51
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon