Lagbanner
Inför: Stockport County FC - AFC Wimbledon
Omar Bugiel förväntas åter och in i startelvan

Inför: Stockport County FC - AFC Wimbledon

Ett kval jagandes Wimbledon tar sig an serieledaren

Långfredagens resultat var en rejäl missräkning då vi hade behövt gå för tre poäng. Trots 1-1 så hoppade vi upp en placering i tabellen detta tack vare att Crawley Town förlorade hemma mot Doncaster Rovers med 0-2 vilket var en lite av en skräll. Vi hade även behövt dom tre poäng då dagens match mot serieledande Stockport County kan vara en alldeles för övermäktig uppgift då dom går som tåget.

Wimbledon tar sig som sagt an ligaledaren idag. The Hatters övertog serieledning då Mansfield förlorade borta mot Hollywood kändisarna Wrexham med 2-0. Wimbledon reser norrut Stockport en närförort till Manchester som inte bjuder upp till speciellt mycket glamour. SweDons var uppe förra säsongen och bevittnade då ett uselt The Dons men i år har vi såklart mera att ge då vi bytt botten mot toppen.

Dagens stora dilemma är som sagt målskyttet och det blev inte bättre av att Ronan Curtis drog på sig ett rött kort som ger honom tre matchers avstängning. Domslutet var fel och Wimbledon har överklagat den långa avstängningen men ännu bara mötts av tystnad från EFL. Positivt är att Omar Bugiel är återhämtad efter sina långa landslagssejour som tog honom hela vägen till Australien med sitt Libanon. Omar behövs åter då han är en viktig offensiv kugge med sitt uppoffrande spel. Hårt arbete ger utdelning så är det bara.

Positivt senast var att Joe Lewis var åter och gjorde ett inhopp vilket gladde många på Plough Lane. Till detta kan vi även lägga till att Ryan Johnson är åter i truppen och under fjolåret så tillhörde båda dessa herrar just Stockport County.

Eftermiddagens skådeplats är Edgeley Park tillhörandes serieledande Stockport County under ledning av Dave Challinor. Tränare Dave Challinor har även ett förflutet som spelare och han var mest känd för sina otroligt långa inkast där han än idag innehåller rekordet i engelsk fotboll med sina 46.34 meter. När han spelade i Tranmere Rovers så kunde man se honom ta sats hela vägen upp i trapporna till läktaren på Prenton Park där även glapp mellan reklamskyltarna fanns för hans lång ansats.

I Stockport County återfinner vi även mittfältaren Connor Lemonheigh Evans som fanns på lån under hela höstsäsongen innan han återkallades. I Connor så förlorade Wimbledon en dimension i sitt anfallsspel som vi ännu inte lyckats ersätta.

Vi kommer att få kämpa hårt i eftermiddag då vi möter ett Stockport som inte förlorat sedan den 17/2 då man förlorade borta mot Tranmere Rovers med 4-0. Stockport jagar en direktuppflyttningsplats och Wimbledon en åtråvärd kvalplats så det finns otroligt mycket att spela om på Edgeley Park.


Stockport County FC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Edgeley Park (Greater Manchester)
Datum: Måndagen den 1: a april 2024 Annandag Påsk
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-04-01 09:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon