Lagbanner
Inför: Sutton United – AFC Wimbledon
Derbydags

Inför: Sutton United – AFC Wimbledon

Londonderby väntar på nyårsdagen.

Wimbledon lyckades besegra Colchester efter Ethan Chisletts 2–1 mål i den 89:e matchminuten. Man är nu obesegrade i tio raka matcher och endast två poäng från en playoffplats. Wimbledon stod för en bra insats och nu är det dags för ett klassiskt Londonderby. Matchen är slutsåld sedan ett par dagar.

Wimbledon har sett starka ut och förhoppningsvis kan man få revansch på Sutton United som vann hemmamötet i ligan i oktober med 1–0. Wimbledon har redan fått en liten revansch då man slog Sutton i Papa John’s Trophy i slutet av november med 1–0 efter mål från Kyle Hudlin. Hudlin är en av flera spelare som har visat upp en god form och gett managern Johnnie Jackson lite extra jobb när det kommer till att ta ut startelvan. Jack Currie och Huseyin Biler har fortsatt spela riktigt bra med Paul Kalambayi, Ryley Towler i backlinjen. Ayoub Assal, Harry Pell och Ethan Chislett går från klarhet till klarhet och vi får se hur länge vi kan behålla en spelare som Ayoub Assal. Josh Davison, Kyle Hudlin och Nathan Young-Coombes har gett oss en skarpare offensiv och förhoppningsvis räcker det för att ta hem tre poäng från våra grannar strax söder om oss. Paris Maghoma är fortfarande borta skadad och vi får även fortsätta att klara oss utan Will Nightingale som dock är tillbaka med laget i träning.

Sutton United får tillbaka Ben Goodliffe och Aaron Pierre som har varit borta på grund av skador men man får klara sig utan Rob Milsom och Donovan Wilson och eventuellt även Sam Hart. Sutton ligger två poäng bakom Wimbledon på en 15:e plats i ligan. Man har en bra form med fyra vinster på lagets sex senaste matcher. Enda förlusten av de sex matcherna kom mot ligaledarna Leyton Orient.

Så låt oss hoppas på en bra start på det nya året och tre poäng som tar oss närmre playoff. Come on You Dons!

Sutton United – AFC Wimbledon
Arena: VBS Community Stadium
Datum: Söndagen den 1:a januari 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/
 

Pelle Blomster2023-01-01 14:25:17
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon