Lagbanner
Inför: Swindon Town – AFC Wimbledon
Joe Pigott jagar nya mål

Inför: Swindon Town – AFC Wimbledon

Wimbledon reser till sydvästra England för att möta nykomlingarna Swindon Town.

Oktober har inte börjat bra med två raka förluster men förhoppningsvis kan månade bli lite bättre med en vinst mot Swindon. Nykomlingarna har inlett med två vinster och två förluster och ser ut att ha tagit med sig formen från förra säsongen. Wimbledon som tappade en 1-0 ledning mot Accrington senast i ligan har ändå visat upp ett lovande spel med nyförvärv som Alex Woodyard, Ryan Longman och såklart Steve Seddon som samtliga har gjort bra ifrån sig.
 
I Wimbledon saknas Paul Osew och Ollie Palmer men Jack Rudoni är på väg tillbaka men inte redo för 90 minuter än. En som också är med i laget är vår SweDons-sponsrade mittfältare Jaakko Oksanen som valde att avstå Finlands U-21 match mor Danmark för att kunna spela för Wimbledon.
 
Joe Pigott måste nog vara den första som Glyn Hodges skriver ner i laguppställningen, anfallaren har haft en fantastisk start på säsongen och hans anfallspartner Ryan Longman är nästan lika given han. Vingbackarna Steven Seddon och Shane McLoughlin kommer husera på kanterna med Alex Woodyard, Callum Reilley och troligtvis Jaakko Oksanen på mittfältet. Dock skulle Ethan Chislett vara ett mer offensivt val än Oksanen om Glyn väljer den balansen på laget. Även om backlinjen med Paul Kalambayi, Luke O’Neill och Terell Thomas har släppt till mer än man önskar har den hittills varit given och troligtvis är den det fortfarande även om Wimbledonsonen Will Nightingale säkert hade hoppats på mer speltid. I målet är lånet Connal Trueman given.
 
Swindon som har börjat bra har tagit med sig självförtroendet från förra årets ligaseger och kommer bli en svår nöt att knäcka. Man har sina två vinster på hemmaplan mot Rochdale och Burton Albion. Men man har många skador och bara 15 spelare att välja ifrån när man ska ta ut startelvan. Managern Richie Wellens saknar Jordan Lyden, Zeki Fryers, Paul Caddis, Ellis Iandolo , Dion Conroy, Rob Hunt och Jordan Stevens. Man har bara en frisk vänsterback i Dion Donohue som gjorde sina första 90 minuter på elva månader denna vecka. Man ville men kunde inte träna 11 vs 11 i fredags och när man tränat in spelmönster mot Wimbledon så har tränare och målvakter fått ställa upp för det skulle funka.
 
Swindon och Wimbledon delar andraplatser när det kommer till antal gjorda mål denna säsong så vi kommer troligtvis få se en hel del mål idag. Bara för att jag skriver detta så kommer matchen säkert sluta 0-0.

Swindon Town– AFC Wimbledon
League One
Arena: County Ground, Swindon Wiltshire
Datum: Lördagen den 10:e oktober 2020
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2020-10-10 14:10:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon