Lagbanner
Inför: Tranmere Rovers - AFC Wimbledon
Forss är i form

Inför: Tranmere Rovers - AFC Wimbledon

Wimbledon reser norrut till Prenton Park för en tuff bortamatch mot en bottenkonkurrent för att plocka med sig tre viktiga poäng att lägga under granen.

I skuggan av den finansiella mardröm rörande den nya arenan som har tagit upp en stor del av tiden de senaste veckorna ska det även spelas en viktig match i ligan. Wimbledon reser till Tranmere för ett viktigt bottenmöte där båda lagen försöker ta sig bort från nedflyttningsstrecket. Matcherna duggar tätt över jul och nyår så det är viktigt att få en bra start och en positiv känsla som kan hjälpa till att lyfta laget. Inför matchen saknar man fortfarande Anthony Wordsworth, Kwesi Appiah, Michael Folivi, Will Nightingale, och Scott Wagstaff som alla kämpar med skador. Annars har det inte tillkommit några nya skador så man kan behålla startelvan som senast besegrade Doncaster Rovers hemma. Glyn Hodges förväntar sig en tuffare mer fysisk match mot Tranmere och den senaste veckans regn kan ha påverkat underlaget i Tranmere men hur än mattan ser ut så måste laget stå upp och prestera.
 
 
Tranmere Rovers har inte vunnit i ligan sedan den andra november och ligger precis över nedflyttningsstrecket med hjälp av en bättre målskillnad. Senast förlorade man borta mot en annan bottenkonkurrent, Lincoln City. Tranmere saknar sin förstamålvakt Scott Davies som är skadad och man har ersatt honom med Aaron Chapman som lånats in från Peterborough. Man saknar även försvararna Mark Ellis och Evan Gumbs, mittfältarna Ollie Banks och Harvey Gilmour samt anfallaren Ishmael Miller på grund av skador. Dessutom fick man Corey Blackett-Taylor utvisad senast mot Lincoln så han är avstängd mot Wimbledon.
 
Givet skadeläget och formen så får vi hoppas att juletiden får en bra start med tre viktiga poäng. Come on you Dons!


 
Tranmere Rovers - AFC Wimbledon
League One
Arena: Prenton Park
Datum: Lördagen den 21:a december 2019
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt påhttps://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/

Pelle Blomster2019-12-21 14:16:42
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon