Lagbanner
Inför: Crewe Alexandra FC – AFC Wimbledon
I och med att Wandsworth försvann tappade vi vår sista kulturbärare,en avsaknad som genomlyser dagens trupp "Where is the Wimbledon spirit"

Inför: Crewe Alexandra FC – AFC Wimbledon

Ett pressat Wimbledon kliver idag ut på ett Cresty Road där förtvivlan behöver vändas till förhoppning.

Kritiken börjar skruvas upp i supporterled mot den obefintliga formen med uteblivna resultat och med 8-0 i ryggen på dom senaste två matcherna. Wimbledon är seriens formsvagaste lag med en poäng av senaste möjliga 24 vilket är ett kraftigt underbetyg.

Att vi inte levererar är tydligt och med uppställningen 3-5-2 har vi inget lycka och trots uteblivna poäng vägrar tränare Glun Hodges att vända på sitt spelsätt. Att kunna förändra och överge är en styrka och med tanke på rådande situation måste en förändring till.

Januarifönstret ligger öppet men plånboken är som vanligt tom och att bara fynda är svårt. Sam Walker in på lån från Reading är ok men hur mår killen efter sju insläppta mål på två matcher. George Dobson klar på lån från Sunderland spännande en Londonfödd kille som bara måste in i elva om inte idag i alla fall inför nästa match.

League One kavajen har aldrig riktigt klätt oss utan den har alltid varit lite för stor och fjolårssäsongen blev vi ”saved by the bell” av Covid-19. Om Karen Carney nu förklarade sig inför kritikerstormen att Leeds United tog klivet upp i Premier League tack vare Covid så finns det inte en endaste individ som skulle kritiserat henne för att nämna motsatsen om att Wimbledon räddade kontraktet tack vare Covid under fjolårssäsongen. Det är sanningen och vår relation till Tranmere Rovers kommer vara rostig flera år framöver då matematiken stod på vår sida och ej deras. Årets borta resa nästa år helt klart Birkenhead here we come!

Idag är det poäng som krävs och laget behöver växla upp men det är svårt i ett lag som saknar ledare och förstår the Wimbledon spirit, vår historia vår kultur och vår resa. Laget idag saknar fanbärare Will Nightingale är ingen kapten med bemärkelsen kapten utan laget saknar en fanbärare. Menar spelartyper som vecka efter vecka går ut och spelare uppoffrande och alltid levererar med en uppoffrande spelstil. Jag personligen saknar en typ av spelare som Anthony Wandsworth ingen stor fotbollsspelare man men en fanbärare. Med andra ord vi saknar en centrallinje av kultur säg mig var hittar vi spelare idag likt Matt Everard, Danny Kedwell, Jamie Stuart, Jason Goodliffe, Jonathan Meades, Danny Bulman, Alan Bennett listan kan göras längre ni förstår nog vad jag menar.

Den gemensamma nämnare när man tänker Crewe och Wimbledon är namnet Dario Gradi en man som tränat både klubbarna. Hos Wimbledon var Dario Gradi tränare som sprängde in sig mellan våra legendarer Allen Batsford och Dave ”Harry” Bassett åren 1978-1981. Att tillägga här är att Harry Bassett då spelade under Gradi och blev senare assisterande innan han tog över rodret och lade grunden för det som senare skulle myntas och bli The Crazy Gang.

Hos Crewe var Gradi aktiv mellan åren 1983-2011, en legend inom klubben där han är den tränare inom engelska fotboll som suttit längst på sitt uppdrag. Tyvärr så har dom senaste åren kantats av den skandalen som poppade upp 2016 där fokus landade på dömda pedofilen/fotbollstränare Barry Bennell och hans verkan hos bland annat Manchester City och Crewe Alexandra där hamnade Dario Gradi i kölvattnet av skandalen.

Inför dagens match så saknar Wimbledon försvararen Ben Heneghan samt anfallaren Ollie Palmer som är dom senaste spelarna som adderats till skadelistan.
Idag drömmer vi om att vi frångår vår 3-5-2 utan idag är det hög tid att börja plocka poäng annars måste förändringar till när vi nu ligger på en nedflyttningsplats. Mot nya tider vi åker inte ned utan kamp.


Crewe Alexandra FC - AFC Wimbledon
League One
Arena: The Alexandra Stadium (Gresty Road)
Datum: Lördagen den 23:e januari 2021
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-01-23 10:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon