Lagbanner
Inför: Walsall FC - AFC Wimbledon
Vår frälsare och bäste målskytt; James Tilley, skall göra minst tre strutar idag har vi fått höra via våra kanaler i England.

Inför: Walsall FC - AFC Wimbledon

The Dons reser idag till West Midlands för möte med ”vår tvilling” Walsall FC i ligaspelet.

Efter en veckas behövlig vila är det så dags idag igen att försöka knipa tre pinnar i ligaspelet.
Walsall borta är sannerligen ingen lätt uppgift men vi är ju fortfarande obesegrade så varför inte fortsätta på den vägen även idag?

Förra veckans match hemma mot Crewe fick ju en synnerligen osmaklig upplösning när vi tappade en 2-0 ledning och där kvitteringen släpptes in när matchuret stod på ofattbara 90 + 15 minuter.
Vi var bättre på alla positioner och skall ju bara hålla ihop ledningen men ….men…..icke!
Tyvärr ser man en tendens likt den från förra säsongen då vi hadeså förtvivlat svårt att bevaka en ledning.
Nio tappade poäng denna säsong nu räknat i de matcher där vi har tappat en ledning och där vi kunnat legat på direktuppflyttning i tabellen.

Ja,ja…..men nu blev det så…….

Inför dagens drabbning kan vi eventuellt få se inhopp av Armani Little och, eller, Jake Reeves då båda har fullföljt sin rehab perfekt och är nära matchformen igen.
Jack Currie klev av planen i senaste matchen med kramp i vaden men är nu åter hundra procent   och kommer vara med som alternativ till en plats i startelvan. Vi får dock vänta ett tag till på att se Paul Kalumbayi och Huseyn Biler ute på planen då de har en bit kvar av rehabiliteringen efter sina skador.

Vår unge försvarare, Ethan Suthcliffe, har för övrigt lämnat oss denna vecka för att få mer speltid i National League North klubben Kings Lynn.
Ethan lånas ut resten av säsongen och vi hoppas han kommer göra positiva avtryck i sin nya klubb.

Motståndarna för dagen, Walsall FC, har även dom en obesegrad svit matcher att luta sig tillbaka mot i alla fall när det gäller matcher hemma på Poundland Bescot Stadium.
Senaste matchen blev det dock förlust i då man fick se sig slagna av Swindon på bortaplan med 2-0.
Man har skrapat ihop 11 poäng så här långt, exakt samma som The Dons, och ligger tre placeringar bakom i tabellen på en 14:e plats.
Manager Mat Sadler kommer få klara sig utan Tom Knowles idag men kan istället glädja sig åt att succélånet från Lincoln City, Freddie Draper, är hel och hungrig på att sätta nya bollar i nät i eftermiddag.

Nu jävlar kör vi och  tar gärna med oss tre poäng från West Midlands

Walsall FC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Poundland Bescot Stadium
Datum: Lördagen den 23:e septenber 2023
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/subscribe/

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2023-09-23 13:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon