Lagbanner
Inför: Wrexham – AFC Wimbledon
James Tilley har fått igång målskyttet igen kan han bli matchvinnare idag

Inför: Wrexham – AFC Wimbledon

David mot Goliat när två ytterligheter drabbar samman i eftermiddag

Ett vingklippt Wimbledon gör resan till Cymru (Wales) utan spets samt en tränare som är förpassad till läktaren efter ett rött kort i ligan mot Crawley Town. Förutsättningarna är som sagt usla också när ligans mest överlägsna ekonomiska kraft möter en riktig fattiglapp. För oss Wimbledon fans kan det bli en episk tillställning eller ett rejält magplask.

Med spelare borta och en Johnnie Jackson på läktaren landar mycket ansvar idag på assisterande tränare Terry Skiverton och Rob Tuveysom coachar från sidlinjen. Idag kommer beviset på om hur taktiskt drillade vi egentligen är. Spetsen är som sagt borta då både anfallarna Ali Al Hamadi och Omar Bugiel är på borta på landslagsuppdrag med Irak och Libanon. Ersätter gör idag Josh Davison och Aron Sasu om man nu väljer att spela med två på topp.

Vår stomme är dock intakt nu när klubben signade publikfavoriten mittbacken Joe Lewis permanent från Stockport Coúnty. Alla chippade efter andan då han ej fans med i FA Cup möte på Ipswich som vi tyvärr förlorade. Nu kamperar han på mitten ihop med Ryan Johnson ett bra mittlås.
På mitten har vi även vår kapten Jake Reeves ihop med Armani Little och med James Tilley och Connor Evans på andra kanten står vi oss starka. Via Reeves har vi ett lugnt och han blir nog i särklass vår viktigaste spelare idag.

Wrexhams resa dom senaste åren har väl inte undgått någon sedan Hollywoodkändisarna Ryan Reynolds and Rob McElhenney tog över klubben Wrexham Holdings LLC 2020. Med kapital in har klubben växt till en jätte på denna nivå. Man kan betala höga löner och vi såg det tydligt när dom bara klev in och tog Ollie Palmer av oss och han fick tre gånger så mycket i personlig ersättning än vad han fick i Wimbledon. Klubben har som sagt en otrolig budget och är den stora draken i årets upplaga. Trots detta så sägs det att Ryan och Rob årligen förlorar 3 miljoner pund så Wrexham lever i nuet men hur starka står sig klubben om tio år. Visionerna är stora dom ser bara uppåt. Har ni inte följt serien på Disney Plus Welcome to Wrexham så gör det, dock lobbar jag hellre för Sunderland Till I die på Netflix där får vi följa två ytterligheter till öden. Amerikanskt ägandeskap blir bara mera och mera vanligt då idag ägas 28 av 92 klubbar i dom högsta divisionerna av amerikaner.

Wrexhams tränare Phil Parkinson och Wimbledons Johnnie Jackson banor har korsats tidigare. Phil värvade in Johnnie som spelare när han tidigare tränade Colchester men även Charlton. Phil sitter på mycket erfarenhet och rutin medens Johnnie Jackson bygger på sig rutin för varje match.
I Wimbledon idag så saknas Ali Al Hamadi, Omar Bugiel, Alex Pearce, Lee Brown, Josh Neufille, Harry Pell.



Wrexham AFC - AFC Wimbledon
League Two
Arena: Racecourse Ground
Datum: Måndagen den 13:e januari 2024
Tid för avspark: 15:00 brittisk tid, 16:00 svensk tid
Följ matchen direkt på: https://www.afcwimbledon.co.uk/ifollow/


COME ON YOU DONS!!!

 

Henrik Persson2024-01-13 11:35:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon