Lagbanner
League One avslutas
Säsongen avslutas Wimbledon precis ovan strecket

League One avslutas

Idag på förmiddagen så träffades ett beslut av EFL att säsongen av League One 2019/2020 avslutas och kommer inte återupptas. Enligt utsago så röstade 18 av klubbarna att säsongen skulle avslutas enligt överenskomna förslag som EFL (English football League) lagt fram. En av dom största anledningarna till att ej starta upp är dom ekonomiska faktorerna som gör att det skadar våra klubbar mera än att det gynnar oss.

Årets sluttabell som baserats på lagens inspelade poäng samt hemma och bortafacit har gett en slutpoäng som gör att Wimbledon landar precis ovan strecket närmast jagandes av Tranmere Rovers. För Wimbledons del innebär detta att laget även nästa år för femte året på raken spelar i League One. Ger denna sluttabell en rättvisa det kommer diskuteras under en lång tid framöver och säsongen är och förblir ett stort kapitel inte bara i den engelska fotbollen utan även världsfotbollen.
 
Vi får passa på att gratulera seriesegrare Coventry  samt tvåan Rotherham som tar steget upp i The Championship. Den tredje uppflyttningsplatsen kommer att avgöras precis som vanligt med kvalspel där Wycombe, Oxford, Portsmouth samt Fleetwood får göra upp om denna.
 
Tidigare nämnda Tranmere får sällskap ner i League Two av Southend United samt Bolton Wanderers. Värt att tilläga är att även i år så missade Sunderland att ta klivet upp och får inledda sin tredje säsongen på raken i League One 2020/2021.
 
Inför nästa säsong så får vi välkomna Swindon Town, Crewe Alexandra, Plymouth Argyle som tar direktplatserna. Den sista platsen kommer göras upp mellan Cheltenham Town, Exeter City, Colchester United samt Northampton Town.
 
För Wimbledons del så blev vår sista matchen för säsongen men även på Kingsmeadow 0-0 matchen mot bottenkonkurrenten Bolton Wanderers den 7 mars. Inför nästa säsong så kommer Wimbledon spela sina matcher på The New Plough Lane så vi välkomnar hem en klubb som varit på flykt sedan 1992, grymt stort.

Bifogar årets sluttabell av League One där kolumnen PTS redovisar poängen innan Covid-19 slog till och PPG den framräknade slutpoängen.


 
 
COME ON YOU DONS!!!

Henrik Persson2020-06-09 22:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon