Lagbanner
2021-02-06 16:00

Wigan - AFC Wimbledon
2 - 3

Matchrapport: Bäst när det gäller!.......för en gång skull.
Jack Rudoni i full färd med att vricka in 1-0 för AFC Wimbledon i lördagens oerhört sköna segermatch borta mot Wigan Athletic.

Matchrapport: Bäst när det gäller!.......för en gång skull.

AFC Wimbledon lyckades igår ta med sig alla tre poäng från den ohyggligt viktiga bortamatchen mot Wigan Athletic. Slutresultatet skrevs till 2-3 men hade det inte varit för en solid målram så hade The Dons gjort ett mål till.

Äntligen en ligaseger på min ära!
Vi har väntat tålmodigt, halvt uppgivet sedan den 2:a december på en trepoängare och snacka om att pricka in triumfen till rätt tillfälle dessutom.
Hade vi förlorat matchen igår så var jag beredd att inställa mig på spel i League Two nästa säsong men istället kravlade vi oss över nedflyttningsstrecket om än med minsta möjliga marginal.
Liket lever.....

Vår tillförordnade manger, Mark Robinson, hade som väntat kastat om rejält i startelvan jämfört med förlustmatchen senast i EFL Trophy.
En efterlängtad fyrbackslinje längst bak samt två defensiva och tre offensiva mittfältare strax framför. En ensam spjutspets återfanns längst fram i skepnad av Joe Pigott.

När matchen drar igång så är det mycket nerver inblandat märker man och avvaktande spel från båda sidor inledningsvis.
Efter ca 15 minuters spel så kan man börja skönja en aning mer spelglädje hos Wimbledonspelarna än hos motståndarna och speciellt då hos Ethan Chislett samt Jack Rudoni
Båda visar offensiva kvaliteter och vill verkligen vinna den här matchen ser man allt tydligare.

Längst fram lunkar även en hungrig måltjuv, vid namn Joe Pigott, redo att hugga när tillfället kommer vilket det gör i den 15:e matchminuten. 
Darnell Johnson får iväg ett skott i motståndarnas straffområde som dock täcks ut av en försvarare.
På den efterföljande hörnan får Joe Pigott läge men drar tyväärr iväg skottet utanför till höger om Wigans keeper Jamie Jones.

I den 22:a matchminuten så kommer äntligen ledningsmålet för The Dons när Jack Rudoni vrickar in 1-0 efter mycket snyggt förarbete signerat Nesta Guinness-Walker.
Nesta gör bort sin markeing nere vid hörnflaggan, avancerar några steg in i straffområdet och skjuter ett hårt inlägg längs marken. Jack Rudoni har smygit upp och tagit perfekt plats framför målet så det behövs inte mer än en touch från hans fot för att bollen skall gå i mål.

1-0 till Wimbledon i den 22:a matchminuten.

Bara fem minuter senare är det enbart ribban som räddar Wigan från ytterligare ett baklängesmål.
Ethan Chislett kommer med fart ute på högerflanken och gör sin motståndare med en retfull enkel liten tunnel mellan benen.
Full speed sedan mot mål och ett kraftfullt avslut som tyvärr tar klockrent i ribban. Riktigt nära 2-0 och en vacker soloprestation av Ethan Chislett.

Istället kommer 2-0 i den 30:e matchminuten när Joe Pigott lurar på gränsen till offside. En underbar boll från Will Nightingale som ställer motståndarnas backlinje totalt eftersom alla tror att Joe Pigott sprungit offside men han är istället on-side.
Ensam med Wigans målvakt gör Joe inga misstag utan ser hur skottet borrar ner sig i den vänstra burgaveln.

2-0 till The Dons i den 30:e matchminuten.

Inget tyder egentligen på att Wigan i detta läge skall kunna få till något men så får man en hörna när matchuret tickat upp mot 4+2 minuter efter att en onödigt stressad Darnell Johnson i Wimbledons backlinje rensat bort bollen ut över kortsidan.
Hörnan slås från höger av Dan Gardner och hittar fram till Curtiss tilt som får på en halvmiss till nick mot Wimbledonmålet.
Fummelgubben till målvakt, Sam Walker, lyckas dock med bedriften att tappa in bollen bakom mållinjen så reduceringen är ett faktum.

Reducerat till 1-2 alltså när klockan står på 45+2 vilket också blir halvtidsresultatet.

När andra halvlek sparkar igång så är det Wigan som startar piggast och vill få till en kvittering snarast möjligt. Chanserna avlöser varandra och The Dons börjar bli farligt tillbakapressade mot eget mål.

I den 68:e matchminuten får George Dobson hjärnsläpp mitt i eget straffområde och slår iväg bollen rakt i gapet på Jamie Proctor som avslutar kliniskt med ett välplacerat skott nere i vänstra hörnet bakom Sam Walker.

2-2 i den 68:e matchminuten

Nu börjar verkligen känslan av deja vu göra sig starkt påmind och man bävar verkligen när matchuret börjar närma sig vår nemesis nämligen minut nummer 80.
Men gudarna vill annorlunda idag, tack och lov, för i den 75:e matchminuten får The Dons tilldömt sig en straff efter att Wigans målvakt gjort ner nummer 11 i Wimbledon - Ethan Chislett.
Fram stegar i,vanlig ordning, Feed The Pig som inte visar några nerver utan slår straffen kyligt mitt i mål bakom en chanslös Jamie Jones i Wiganmålet.

3-2 till AFC Wimbledon i den 76:e matchminuten.

Nerverna håller sig sedan på insidan för spelarna och man lyckas effektivt spel av den kvaravarande tiden.
Sicken befrielse som infinner sig när så domaren för dagen, Andy Haines, blåser av tillställningen efter en eon av tilläggsminuter.

Slutresultatet skrivs alltså till 3-2 för The Dons.

Det var en jobbig eftermiddag att behöva genomlida och någon större fotboll fick vi väl inte se prov på utan istället två lag farligt nära desperationens gränser.
All heder till grabbarna och Mark Robinson dock som lyckades leverera när det gällde som mest. Vi tar med oss Jack Rudoni och Ethan Chisletts prov på spelglädje och hoppas den smittar av sig till andra också framöver.
Joe Pigott gjorde inte en av sina bästa matcher denna eftermiddag men levererar dock ändå två mål vilket säger det mesta om hans osannolika målfarlighet för tillfället.
Feed The Pig är nu uppe i 15 mål totalt och vi skänker ett stort Tack! till de högre makter som gjorde att vi fick behålla honom kvar under det gågna transferförnstret för vem skulle annars gjort målen för oss?

Nu väntar en veckas spelledigt för grabbarna innan vi tar emot Rochdale hemma på Plough Lane lördagen den 13:e februari.
Förhoppningsvis har vi då blivit lite klokare över vilken manager som skall ta jobbet efter Glyn Hodges men i väntan på det så får Mark Robinsom gärna fortsätta på vinnarspåret.

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2021-02-07 15:26:34
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon