Lagbanner
2020-10-17 16:00

AFC Wimbledon - Shrewsbury
0 - 1

Matchrapport: Platt fall för The Dons.
AFC Wimbledons Shane McLoughling är ute på hal is i lördagens förlustmatch hemma mot Shrewsbury Town AFC.

Matchrapport: Platt fall för The Dons.

Det blev ingen tolfte gången gillt för The Dons i lördagens möte hemma mot Shrewsbury Town FC. En markeringsmiss vid en hörna från gästerna i den 90:e minuten förstörde dagen och lämnade en bitter eftersmak i munnen.

Det var ju upplagt för en triumf denna eftermiddag i sydvästra London då vi äntligen skulle vinna mot The Shrews som inte fått till det alls i inledningen av ligaspelet.
Dessutom ryktades det ju om vår kapten, Will Nightingales, efterlängtade comeback efter sin knäskada.
Det blev såklart nada och inget av ovanstående drömscenarion utan istället förlorade vi matchen med 1-0 och ingen Will Nightingale fanns med i truppen denna eftermiddag.
Tydligen hade Will fått en smäll på knäet under fredagens träning och man valde därför att låta honom vila ytterligare.

Glyn Hodges mönstrade samma startelva som i segermatchen borta mot Swindon senast och med den sedvanliga 3-5-2 uppställningen.

Till en början är det lite tillknäppt spel från båda sidor men efter ett tag börjar The Dons känna att man är det starkare laget och börjar flytta upp positionerna. 
I den 15 :e matchminuten gör Steve Seddon en rusning på vänsterkanten och levererar en fin kross som hittar Joe Pigotts panna. Nicken går dock rakt på mål så den är inget större problem att avvärja för Shrewsburys keeper Dejan Iljev.

I den 30:e matchminuten bjuder Pigott och Ryan Longman på fint väggspel i straffområdet men Ryan kommer slutligen lite ur vinkel och får se sitt skott smita utanför Iljevs vänstra stolpe.

Strax före halvtidsvila så får The Dons nummer 42, Steve Seddon, en bra chans då han helt omarkerad drar till bollen vid den högra stolpen efter fint inspel av Ethan Chislett. Här gör dock The Shrews målvakt, Dejan Iljev, en mycket fin reflexräddning med fötterna och avvärjer det hela.

o-o i halvtid och där Shrewsbury inte mäktat med att skapa en enda målchans under första halvlek.

När domaren blåser igång andra halvlek så får Shrewsbury sin första målchans tämligen omgående när Ryan Barnett hittar Jason Cummings inne i straffområdet.

Stärkta av att fortfarande hålla nollan intakt så börjar nu Shrewsburys spelare att passa runt bollen inom laget och flyttar fram spelet en aning. I den 62:a matchminuten är det nära att Jason Cummings denna gång hittar Ryan Barnett med en genomskärare men Ryan vinkas av för offside.

Det känns alltid en aningen farligare när The Dons Joe Pigott får tag i bollen men denna eftermiddag är tyvärr hans medspelare en aningen för själviska då Joe får betydligt mindre bollar att jobba med än vad han skulle haft. 

I den 71:a matchminuten provar Joe Pigott ett skott utifrån. En bra träff får han på och där Dejan Iljev i The Shrews mål får sträcka ut ordentligt för att nå bollen och tippa den över till en hörna som sedan tyvärr blir resultatlös.

Shrewsburys spel har nu mattats, precis som under första halvlek, och man är säkerligen nöjda om man får med sig en poäng hem igen.

The Dons får en sista chans i den 82:a matchminuten genom Steve Seddon när han får tag i bollen mitt i Shrewsburys straffområde. Steve försöker vända runt för att få skottläge men skottet blockeras sedan av en Shrewsburyspelare.

En annan spelare som gör en gedigen insats idag är Wimbledons nummer 16; Jaakko Oksanen.
Han låser spelet föredömligt på det centrala mittfältet och stoppar reslut alla försök till att spela sig igenom mittfältet. En härlig pondus han visar upp idag vår blott 19:årige finske vän.

Spelarna väntar nu bara på att domare Joe Smith skall blåsa av tillställningen verkar det som när Shrewsbury får en hörna i den 90:e matchminuten.
En ordentlig markeringsmiss signerad nummer 3 i The Dons, Daniel Csoka, gör att Shrewsburys Leon Clarke kan smyga fram och sätta dit pannan på bollen. Nicken går rakt upp i nättaket bakom en chanslös Connal Trueman i Wimbledons mål.

Tack och adjö, ridå ner.

Fem extra tilläggsminuter gör ingen skillnad utan när matchen slutligen blåses av står det fortfarande 0-1 på scoreboearden.

Surt sa räven om rönnbären och detsamma gör vi om gårddagens match.
Visst måste vi bara sätta någon av alla de chanser vi radade upp och framförallt vara ordentligt på tårna när motståndarna får en hörna i slutminuten.

Vi gläds dock åt Joe Piggot samt Jakko Oksanens fina spel denna dag och hoppas dom konserverar formen till tisdag då det är ny ligamatch på agendan när vi möter Hull City AFC på bortaplan.

Slutligen bjuder jag på två fantastiska bilder av vår nya arena "The New Plough Lane" som ju snart skall invigas. Fantastiskt skönt att vi äntligen får komma hem igen.



WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2020-10-18 22:46:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon