Lagbanner
Redaktionen summerar: April-Maj
Redaktionen summerar avslutningen på eländet.

Redaktionen summerar: April-Maj

AFC Wimbledon redaktionen delger sina tankar kring säsongsavslutningen.

Så har det nu blivit dags för SweDons redaktionen att sammanfatta avslutningen av denna oerhört  nedslående samt amatörmässigt utförda säsongen 2022/23.

April och maj bjöd inte på en enda seger utan vi fick istället finna oss i att vara en av nedflyttningskandidaterna när det drog ihop sig till avslut.

Henke tackar vår stabila höst för att de poäng vi bärgade då faktiskt räckte till att säkra kontraktet när två omgångar återstod och Leffe tackar högre makter som skänkte oss en Al-Hamadi under januari månads transferfönster.
Pelle är tillbaka i matchen denna gång och lyfter fram ett självmål som sin kandidat till ”Månadens mål”

Häng med nu och tyck till!
Hånfulla samt skadeglada kommentarer uppskattas extra mycket denna gång!


Månadens match
Leffe: Det måste bli finalen i Papa Johns Trophy aka Pizzacupen som jag bevittnade tillsammans med min styvson som är hardcore Boltonsupporter.
Vi hade ju dagen innan finalen, lördagen den 1:a april, fått bevittna hur the Dons vek ner sig fullständigt hemma mot jumbon Rochdale och förlorade med 1-0.
Skön revansch på Wembley dagen efter då Bolton krossade Plymouth med 4-0.

Henke: Pinsamma veckor vi lägger bakom oss.
Skall vi baka ihop april och maj så spelade vi sju varav sex förlorade vi och en kryssade vi.
Jag väljer att avstå min röst och kan inte lägga fram någon ljusglimt alls för stunden så uselt och åter uselt tyvärr.
Hade hoppats på någon form att lyft men det uteblev och då skall vi veta att när vi gick in i april månad så hade vi fortfarande viktiga poäng att lira om.

Pelle: Vi avslutade starkt med två oavgjorda och fem förluster i april/maj så det finns mycket att välja på.
Kanske får säga att matchen mot Tranmere Rovers var den minst dåliga insatsen man åstadkom under slutet av säsongen.
Mycket har varit en lång väntan på att det hela skulle ta slut så att man kunde börja jobba mot nästa säsong. Att till exempel Nathan Broome fick starta en del känns som att man testade honom mer än att det var sportsligt motiverat.  

Månadens mål
Henke: Får lägga in Al Al-Hamadis mål hemma mot Tranmere.  
Allra finast här är Ethan Chisletts fina framspelning som skär in mellan två mittbackar och det är vackert bara se och njut.
Länk: Månadens mål

Leffe: Jag är rörande överens med Henke i detta avseende.

Pelle: Jag vet inte men jag vill gärna ge det till Isaac Ogundere för sitt självmål i säsongens sista betydelselösa match.
En fantastisk omedveten styrning över Nathan Broome som gick in i mål via den bortre stolpen, ett mål som sammanfattade säsongen på ett mycket bra sätt.  

Månadens spelare
Leffe: Jag tackar högre makter för att vi fick chansen att signa Al-Hamadi som ju i princip var vår enda målskytt under våren med sina 10 baljor men väljer faktiskt vår unge målvakt Nathan Broome som månadens spelare.
Tycker nämligen Nathan gjort det utmärkt när han nu fått chansen att visa upp sig ordentligt under april/maj och frågan är om ”Kiwin” Tzanev kommer återta sin plats eller om vi nu fått se ett tronskifte mellan stolparna.

Henke: Om man skall fortsätta på inslagen väg och inte lägga rösten på någon så väljer jag faktiskt att lyfta våra fans som fortsatt att komma till matcherna samt även representerat borta.
Vi reser inte i stora nummer men vi hörs och vi syns.
Vi har ett gäng fina flaggor som pryder våra bortasektioner till de ett gäng fina ramsor som vi pumpar matchen lång.
Jag och min resekollega John var över nu senast mot Grimsby borta och det pumpades på friskt med 367 personer på borta sektionen.

Pelle: Ali Al-Hamadi är väl en av de enda spelarna som skapar något och som fortfarande gör mål. Jag kan inte tänka mig att någon annan kommer upp i samma nivå.
Skulle kanske vara Aaron Pierre men jag ger utmärkelsen till Wimbledons viktigaste spelare, Ali Al-Hamadi. 

Klagomuren
Leffe: Här skulle man kunna fylla hela internet med klagosånger efter den katastrofala säsong vi nu lägger bakom oss men det blir ju egentligen bara löjligt eftersom det är så givet.
Nöjer mig därför med att ge en riktigt stor känga till den som bestämde att Zach Robinson först kallades hem i januari från Skottland bara för att en knapp vecka senare åter låna ut honom till samma klubb igen.
Vad var meningen med allt detta och varför i h-vete använde vi oss inte av hans kvaliteer när vi sakande en striker så mycket? Synnerligen märkligt och ofattbart agerande från klubbens sida.

Henke: Vi ältar ju på och Johnnie Jacksons vara eller icke vara och klubben gick ut med att både klubben och The Dons Thrust Board stöttade JJ.
En förklaring är såklart dom givna förutsättningarna under säsongen med försäljningen av Assal samt förlusten av Ryan Towler som återkallades av The Robins för att säljas vidare till Pompey. Höstsäsongen var vi bra och vi skall minnas att när januari månad inleddes så låg vi och nosade på en kvalplats.
Med andra ord höstsäsongen räddade vår plats i The Football League och till det kan vi även tillägga att vi hade två lag bakom oss som var sämre i form av Rochdale och Hartlepool.
Fotboll är en resultatsport och med 23 matcher spelade sedan årsskiftet vann vi 2 st kryssade 8 st och förlorade 13 st. Sen vill jag inte ens tänka på hur många poäng vi förlorat ur ledande position där vi tappat och sjabblat bort ledningar. Ett rejält underbetyg kan man säga.

Pelle: Hur mycket ska man behöva ta, efter att ha åkt ur förra säsongen så hade man hoppats på att man skulle vara med och slåss om en uppflyttningsplats men i stället var man nästan på väg att åka ur.
Vore kul att ha något positivt att spela för i slutet av säsongen. Att stora delat av startelvan består av lånespelare och de stora namnen vi värvade ständigt underpresterar är helt klart ett underbetyg för Wimbledons ledning.
Att värva dyrt och fel för att sedan försöka lappa ihop det hela med lånespelare eller juniorer som inte är helt redo är knappas hållbart.  

Vad vi ser fram emot nästa månad/säsong
Leffe: Jag ser i vanlig ordning fram emot ett hysteriskt transferfönster i sommar där vi skall klaga, gnälla och våndas innan så äntligen säsongen 2023/24 sparkar igång.
Självklart kommer jag resa över så ofta jag kan för att se ett av Londons uslaste men samtidigt finaste lag spela boll på plats.

Pelle: Jag gissar på att det kommer vara en ganska så lugn månad med det är ju ändå Silly Season så en hel del overkliga rykten kommer säkert få en att hoppas.
Men jag hoppas verkligen att vi kan lägga grunden tidigt med några starka nyförvärv så vi undvika en lika katastrofal säsong som denna och förra säsongen.
Att vi kanske gör oss av med en målvakt så att vi kan ta in en klar och stabil förstamålvakt till nästa säsong samt att spelarna kommer tillbaka från semestern hela och vältränade.

Henke: Kommer att följa vår försäsong med spänd iver som vanligt och vi kommer som vanligt kasta upp allt som sker och händer kring klubben.
Listan med önskvärda och icke önskvärda spelare är redan släppt men den var alldeles för blygsam finns mycket att jobba med där helt klart.
Vi kommer att behöva bygga om rejält men till de måste vi också se till att minimera en skadelista som varit alldeles för lång inta bara detta år utan även fjolåret kantades av det.
Vi är ett lag som inte har råd att bygga en bredd trupp men vi har goda exempel på konkurrenter som lyckades med en liten budget tänker främst då på Accrington under ledning av John Coleman.
Han lyckades värva toppar som höll sig friska trots tajta spelscheman och liten trupp kan göra underverk.
Spelschemat släpps den 26/6 och då sitter man där med spänd iver och planeringen inför en ny säsong startar det kan jag lova.

WOMBLE TIL WE DIE!
 
 

Redaktionen2023-05-26 13:46:25
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon