Lagbanner
Redaktionen summerar: augusti
Henke, Leffe och Pelle summera en fantastiskt inledande månad!

Redaktionen summerar: augusti

SweDons redaktionen summerar säsongens första månad

En fantastisk inledande månad av Wimbledon vem hade kunnat tro något sådant!

Visst har truppen förändrats med att gå obesegrade genom augusti månad är inte illa. Bra jobbat och extra kul för Johnnie Jackson att vinden vänt.

Mi vrider och vänder på oss när vi skall ta fram månadens match men att slå Sutton i derbyt är aldrig illa.

Redaktion är helt överens om att James Tilley är mannen för augusti månad både som spelare men även sina mål. Vi klagar över att Danny Macklin lämnat oss utan större förklaring en man som syntes och hördes i media och hade en grymt viktig roll då han fokus var att öka intäkterna.

Nästa månad bjuder på tuffa möte tänker främst på fjolårets topplag Stockport men även Crewe, Walsall och Tranmere skall avverkas. Sen skall SweDons även ut och resa vi finns på plats när vi gästas av Tramere hemma den 30/9.


Månadens match:

Leffe: Vilken start det har blivit på säsongen med två segrar i ligan, två oavgjorda och än så länge ingen förlust. Lägg därtill avancemang i Ligacupen där vi tyvärr knappt åkte ur i andra rundan mot Chelsea (2-1), så har vi en alldeles lysande månad bakom oss resultatmässigt. Sättet vi krossade Sutton på med 3-0 på bortaplan stack dock ut i mängden så jag väljer den fighten till ”Månadens Match”. Mycket imponerande där vi utnyttjade vårt spelövertag och kunde slutligen stå som segrare efter att ha gjort alla tre mål i andra halvlek.

Henke: Utan snack så lägger jag min röst på 3-0 vinsten borta mot Sutton. Så ruggigt skönt att trycka till vår granne tillika antagonist Sutton. Fjolåret så torskade vi både och det var med all rätt vi uppträdde uddlöst men nu fasen var vi bra på Gander Green Lane. SweDons avnjöt matchen i en hotellbar i Köpenhamn ihop med The FinnDons när vi hade andra matcher att se i vårt avlånga land.

Pelle: Det var ett tag sedan man hade så mycket att välja mellan. Årets start känns som en av de bättre på en mycket lång tid.  Obesegrade i ligan och Chelsea var tvungna att sätta in £106,8-miljonervärvningen Enzo Fernandez för att slå oss i ligacupen. För mig så var 3-0 matchen mot Sutton United månadens match eftersom vi dominerade på ett sätt man sällan ser Wimbledon göra. Sen är det ju alltid trevligt men många mål. 


Månadens spelare:

Henke: Sicken värvning James Tilley är här och vilken månad! Sex mål på sex matcher inte illa. En offensiv mittfältare som vågar utmana och gör det bra. Keep on going!

Leffe: Inget snack om saken då vårt nyförvärv James Tilley verkligen levererat från sin position som offensiv mittfältare. När Al-Hamadi haft problem att hitta nätet så har Tilley steppat upp och avgjort några matcher i princip helt på egen hand.

Well done James Tilley!

Pelle: Får ge detta till James Tilley som har spelat mycket bra och öst in mål. När det tryter för förra årets målmaskin Ali Al-Hamadi så är det härligt att Tilley har klivit fram och fixat målen. Ska bli spännande att se om han kan fortsätta producera. 


Månadens mål:

Pelle: Det var en hel del trevliga mål, ett antal hörnmål och ett antal James Tilley mål. Jag måste nog ändå lyfta fram just ett hörnmål. James Balls mål mot Forest Green Rovers när han möter upp Armani Littles hörna perfekt vid den främre stolpen och skarvar in ledningsmålet. Det var perfekt timat och såg enkelt ut. 

Leffe: James Tillleys 1-0 i matchen borta mot Colchester var mycket vackert när han smyger med i anfallet och kan möta inspelet från vänster perfekt och sätta bollen i mål. Den fullträffen blir min utnämning till månadens mål.

Henke: Min röst faller på James Tilleys 3-0 mot Sutton. Dels var det snyggt men även spiken i kistan mot vår rival. Se och njut!

Våra mål i augusti : https://www.youtube.com/results?search_query=afc+wimbledon+goal+of+the+month


Klagomuren:  

Leffe: Självklart hade man väntat sig mer av Al-Hamadi efter den fantastiska målskörden han presterad i slutet av förra säsongen. Hittills har Ali inte hittat nätet men vi hoppas såklart att han sätter sina första bollar i mål snarast möjligt.

Henke: Nu vinner vi fotbollsmatcher men vad händer när vi börjar förlora matcher. Hur mycket tålamod kommer vi att ha med Johnnie Jackson. Ser tillbaka till kritiken mot fjolåret som stundtals inte bara var hård utan elak. Nu har han och Craig Cope jobbat sig igenom ett tredje fönster och truppen blir mera och mera hans. Vi borde ha kommit en bit på vägen och tror att dels sommaren event med träningsmatchen mot Reading i Benidorm var en succé. Wimbledon har alltid haft en närhet mellan fans och spelare och kvällen på The 12th Man gjorde susen. Tror det var välbehövligt för många inblandade. Hur ter sig månaden om resutltat

Pelle: Dumt att klaga när det går så bra men jag skulle vilja veta mer varför Danny Macklin vår Managing Director lämnade klubben så plötsligt knappt ett år efter han anställdes.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Förhoppningsvis fler segrar och en plats i toppen av tabellen samt att det lossnar för Ali Al-Hamadi. 

Henke: Att återigen dra över och kolla match. Tranmere hemma den 30/9 blir först ut!

Leffe: Som tidigare nämnts vore det ju guld värt om Al-Hamdi fick sätta sitt första mål så det lossnar för honom då han har en enorm potential. Vidare ser jag fram emot att få se oss ta mer poäng mot tämligen ”lätt” motstånd då vi b.la möter Stockport och Tranmere i ligaspelet. Fortsätter vi som vi börjat bör vi ligga på en play-off plats när det är dags att summera septembermånad. Det är en skön känsla man har i kroppen just nu som Wimbledonsupporter!

 

COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-09-12 17:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon