Lagbanner
Redaktionen summerar: december
Henke, Leffe och Pelle summerar december månad

Redaktionen summerar: december

Redaktionen summerar en fantastisk december månad.

Vi summerar en bra december månad där vi vunnit i ligan och vunnit i cuperna. Enda stora plumpen i protokollet är såklart förlusten mot skitgänget Sutton. Ett derby och vi kan inte tända till det är illa.

Månades okrönta kung får bli Ali Al-Hamadi återigen det stora utropstecknet för stunden. Han levererar och är en matchvinnare som om det vill sig illa säljs i kommande januarifönster. Vi har dock en bubblare i Alex Bass vårt målvaktslån från Sunderland som är grym.

Månadens match blir om vi följer den demokratiska röstningen den underbara segern mot Portsmouth i Bristol Street Motors Trophy. Att vinna borta på Fratton Park är alltid fantastiskt men att klappa in 5 mål dessutom det satte nog hela kuststaden i gungning.

I klagomuren så gnäller vi över Asian Cup frånvaron över Ali Al Hamadi men även Omar Bugiel. Ett stort avbräck när en viktigt månad väntar. Vad händer i januarifönstret får vi behålla Al Hamadi och jack Currie eller har vi sett det sista av dessa herrar. Vi nämner även dramat kring vår tidigare managing director Danny Macklin som ämnade att tas sitt liv. The Essex Police vädjande via sociala medier så att han kunde hittas.

Kommande månad så blir det tuffa tag. Hårda drabbningar i ligan där vi bara möter lag från den övre delen av tabellen. Vi har topplaget från Championship i FA Cupen där vi hoppas kunna skrälla dock så har vi hack i skivan då vi saknar både Ali Al Hamadi samt Omar Bugiel som är på landslagsuppdrag med Irak respektive Libanon.


Månadens match:

Leffe: Skaplig månad vi har att blicka tillbaka på denna gång. Sju matcher spelade med facit fyra segrar, två oavgjorda samt en förlust. Mitt val till månadens match blir mötet med Swindon på hemmaplan den 9:e december. Vi fullkomligen mosade stackars Swindon med 4-0 och med rätt skärpa i alla avslut skulle vi faktiskt kunnat vinna med 7-0. En dag där allt stämde helt enkelt och då är det lätt att vara supporter också.

Henke: Så mycket att välja på men min lott tillfaller vinsten i Bristol Street Motors Trophy där vi vinner borta på Fratton Park. Främst för att jag älskar att spöa Pompey men även den fantastiska glädje som mittbacken Alex Pearce visade upp när han gjorde sitt första mål i Wimbledon tröjan. Dagen till ära så fick även Pearce bära bindeln mysigt värre. Blir inte mycket utväxling på era Michael Eisner pengar från Walt Disney. Var inte mycket Play Up Pompey här nej.
.
Pelle: December bjöd på många härliga matcher. 5–3 mot Colchester, 4–0 mot Swindon Town, 2–1 mot Crawley är ett par. Wimbledon avancerade även både i FA-cupen och Bristol Street Motors Trophy. Så svårt att välja men jag gillar att vi kunde slå League One ledarna Portsmouth med 5–2 i en match där vi vilade flertalet startspelare. 


Månadens spelare:

Henke: Vi har en spelare som sticker ut lite extra och det är vår irakiska superstjärna Ali Al-Hamadi. Han är grym för stunden och är en killer av rang. Senast vi hade en spelare av samma kaliber med samma likvärdiga instinkt var när vi hade Marcus Forss vår egna finska superhjälte. Nu äger vi Ali Al-Hamadi dock med en 50% klausul som ger Wycombe klirr i kassan om han säljs i fönstret. Oavsett försäljning eller inte så tappar vi honom till Asian Cup i princip hela januari månad.

Leffe: Det börjar bli lite löjligt nu men ingen rubbar Al-Hamadi på denna post än så länge i mitt tycke.Sanslösa sju mål från vår Irakiske landslagsman den gångna månaden och det renderar såklart utmärkelsen ”Månadens spelare”.

Pelle: Hade helt klart kunnat vara Ali Al-Hamadi även denna månad och även om han inte kommer bli vald nästa månad så kan jag inte välja den enkla vägen ut. Sanningen är att de flesta spelarna i Wimbledon kan få utmärkelsen men jag väljer mellan Joe Lewis och Alex Bass och trots Joe Lewis två mål så väljer jag Alex Bass. Han har varit en mycket viktig del av laget och räddade tre poäng mot Crawley tack vare flera bra räddningar i matchens slutskede. 


Månadens mål:

Pelle: Så många mål att välja på och de flesta från Ali Al-Hamadi och flera riktigt snygga. Men jag får nog välja ett mål som var riktigt smart där Jake Reeves slår en snabb frispark förbi ett oorganiserat Swindon till Armani Little som fri kan avancera fram och pricka in 2–0 till Wimbledon i vänstra burgaveln. Riktigt smart och snyggt! 

Leffe: Här byter jag dock spår och lämnar Ali-Hamadi för ett tag. Istället blir det Josh Davisons 1-0 mål i matchen mot Colchester där Josh först gör en så otroligt smart löpning i motståndarnas straffområde att han hamnar före sin försvarare och mycket snyggt vrickar in bollen som Al-Hamadi (såklart!) serverar honom från kanten.

Henke: Målen denna månaden var som sagt många och The Dons ångar på med en glad offensiv. Lägger min röst på Armani Littles 1-1 mål mot Tranmere där Little och Bugiel väggspelar i värsta tiki-taka stil och fullkomligt klär av Rovers. Se och njut av ett långt sammandrag.

Se november målen här: https://www.afcwimbledon.co.uk/news/2024/january/four-or-more-dons-hit-the-goal-trail/


Klagomuren:

Leffe: Förlusten hemma mot tabell-jumbon Sutton sved så där riktigt illa att humöret inte förbättrades förrän typ två dagar efteråt. Riktigt usel insats där. Varför måste man ALLTID släppa spelare till landslagsuppdrag för egentligen?

Nu stundar den föga fängslande Asia Cup där både Al-Hamadi samt Omar Bugiel är inkallade av sina respektive landslag (Irak samt Libanon). Tidigast 24:e januari kan det vara slutspelat för herrarna men vill det sig så illa att dom går vidare från gruppspelen så blir dom borta minst en veckas till. Mardrömmen vore ju att någon åker på en riktigt elak skada som i värsta fall gör att det är färdigspelat för säsongen. I så fall kan vi säga adjöss till en eventuell play-off placering i tabellen är jag helt övertygad om.

Henke: Det läskiga var när vi möttes av den tragiska nyheten att vår tidigare managing director Danny Macklin efterlystes av The Essex Police med signalement och med uppmaning att höra av sig. Macklin som avskedades av Wimbledon bara veckor tidigare på rätt så klara grunder som ingen kan ifrågasätta hade i detta fall skrivit ett avskedsbrev till sin fru och sin lilla bebis om att han skulle begå självmord. Allt kunde följas på sociala medier där allt inom kort publicerades. I detta fall så hittades Danny macklin välbehållen efter ett långt sökande där man hittade honom i det iskalla vattnet. Man kan säga vad man vill men tragiken i att följa detta kändes tämligen overkligt.

Sen förlusten mot våra antagonister Sutton i ligan jag skäms och åter skäms. Uselt varje gång vi förlorar mot dem och återigen har vi svårt att tända till, varför???

Pelle: Återigen, vad är det med Wimbledon och bottenlag? Sutton United skulle ju vara tre enkla poäng men självklart går vi och förlorar matchen med 1–0. För att vara ett lag som hoppas på en playoffplats när ligan är över så har vi ytterst svårt att ta poäng som borde vara enkla. Sen kan man inte vara helt nöjd med att ha både Ali Al-Hamadi och Omar Bugiel borta på landslagsuppdrag i Quatar för asiatiska mästerskapen. Speciellt eftersom en match som fick flyttas för att ett visst lag hade tre spelare borta på landslagsuppdrag nu kommer spelas när vi har två spelare borta.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Januari och transferfönstret öppnar men är det något att se fram emot tro? Kanske om vi får behålla Ali Al-Hamadi och lyckas förstärka laget ytterligare. Lite mycket att hoppas på så jag väljer FA-cupmagin i form av en hemmamatch mot Ipswich Town, topplag i Championship. Låt oss skapa lite extra magi och förhoppningsvis fortsätta cupsagan. 

Henke: Magin kring cupen lever såklart och det blir upp till bevis när vi gästas av Ipswich Town topplag i Championship. Vi ställs mot denna tuffa utmaning utan Ali Al-Hamadi landslagsuppdrag med Irak samt anfalls kollegan Omar Bugiel på landslagsuppdrag med Libanon. Finns en liten ljusglimt i att Josh Davison börjat hitta formen men om han orkar axa rollen som matchvinnare är upp till bevis. Vi har många goda minnen från att tidigare har slaktat bra motstånd tänker främst på massakern av West Ham 2019 när vi tog dem med 4-2 hemma i fjärde rundan. Glömmer aldrig Manuel Pellegrini molokna bli den var tom, haha!

Vi har en bara matcher mot lag på den övre halvan. Borta matchen mot Hollywood gänget Wrexham den 13 januari bli intressant att följa men även mötena mot Mansfield, Crawley Town samt mötet med våra antagonister MK Scum. Sammanfattningsvis en brutal månad och det kan bli intressant att summera januari månad.

Ett januarifönster där det kan hända mycket? Lämnar Ali Al-Hamadi? Lämnar Jack Currie? Återkallas suveräna mittbackslånet till Stockport som ryktena säger. Blir som sagt intressant att följa.

Leffe: FA-cup med tredje rundan den 6:e december. Ipswich står för motståndet och det ser inte helt omöjligt ut för The Dons att ta sig till fjärde omgången. Åttondelsfinal i EFL-trophy veckan efter där det blir tufft motstånd i form utav Oxford som för närvarande ligger på play-off placering i League One.

Sedan skall även, den sedan tidigare uppskjutna, matchen borta mot Buckingamshire Bastards spelas den 23:e januari vilket man väl alltid ser fram emot en aning. Undertecknad drar även till Plough Lane för att beskåda matchen hemma mot Crawley på plats den 20:e januari vilket ju kommer bli helt underbart i vanlig ordning.

COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-01-05 16:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon