Lagbanner
Redaktionen summerar: december månad
Henrik, Leffe och Pelle summerar en fin december månad

Redaktionen summerar: december månad

Vi summerar ännu en fin Wimbledon månad.

Vi summerar en fantastisk december månad. En ynka och den kom på straffläggning mot League suveränen Plymouth borta på Home Park. En ruggigt tuff match ledde med 3-0 som vi tappade därav utslagna ur pizzacupen så sista chansen att få springa ut på Wembleys gröna matta gick upp i rök där.

I övrigt så kan vi stämma in i vad som ekar över Wimbledon läktarna för stunden: We've got super Johnnie Jackson. He knows exactly what we need. Gunter at the back. Ayoub in attack. Wombles gonna win the fuckin league!

Japp lite så känns det inombords för stunden dock mycket att fightas om i december. Hur går det i vår silly season vem kommer vem lämnar och vad händer med Ayoub Assal?

Månadens lirare är utan snack Ethan Chislett han får även den åtråvärda titeln månadens mål. Ja ni hittar länken enligt nedan och njut av fullträffen mot Newport.


Häng med! Tyck till kommentera!


Månadens match:

Pelle: Åter igen fanns det lite att välja på denna månad då vi var obesegrade i ligan. Men visst är det något speciellt med att vända en match och vinna med ett mål i slutminuten? Ja det är väl så och månadens match för mig är därför 2–1 vinsten mot Colchester United. Återigen var det Ethan Chislett som säkrade alla tre poängen för the Dons och gav oss bästa tänkbara avslutet på 2022.

Leffe: Fem matcher spelades i december och där vi behöll vår fina ligaform men fick tyvärr även se oss bli utslagna ur ”Pizza-cupen” efter ett straffdrama nere i Plymouth. Matchen borta mot Colchester den 29:e december är värd att lyftas lite extra i mitt tycke då vivisade prov på härlig ”fighting-spirit” när vi vänder 0-1 till seger med 2-1. Otroligt skönt när Ethan Chislett trycker in tvåan med typ 1 minut kvar att spela.

Henke: Helt klart hemmamatchen mot Grimsby Town som jag och John såg på plats. Vi hade som alltid en fantastiskt helg med polarna i det förlovade landet. Grimsby hade sålt ut sin sektion och för er som inte har koll så är Grimsby ingen liten klubb och staden har även en diger historna. Så matchdagen avnjöt vi en frukost på The Wetherspoons uti Wimbledon och kan säga att den var full med nordbor som pumpade pints friskt på morgon bärandes Stone Island, Burberry och CP Company. Under matchen var dom dock tysta och som vi sjunger: ”You only sing when you´re fishing”.

Vi gillar Grimsby så mycket att vi även bokat upp oss på bortamatchen upp dit i maj för matchen som rundar av säsongen. Blundell Park är ett måste har ni inte varit där häng på det är värt en besök.


Månadens spelare:

Henke: Ethan Chislett är min man inget snack denna månad. Brukar för mig vara en utdragen process men killen växer och växer för varje match. Den utvecklingen han fått i år är den som uteblev under fjolårssäsongen. Målen som han har rullat upp under denna månaden har varit riktigt läckra och distinkta. Ethan kommer bli en viktig kugge in våren och avslutningen på säsongen.  

Pelle: Med tanke på alla vackra och viktiga mål i december så måste jag nog säga Ethan Chislett. Men det är många som hade varit lika värdiga vinnare som ständigt imponerande Jack Currie eller Harry Pell och Huseyin Biler som växer för varje match. Men Ethan Chislett har varit väldigt viktig för Wimbledons offensiv och har kämpat på bra i varje match han spelat. Riktigt kul med så många kandidater. 

Leffe: Utan minsta lilla tvekan är det här Ethan Chisletts månad. Den gode Ethan är i sitt livs form och gjorde tre mål den gångna månaden samt har varit tongivande i laget nu när vi saknat Young-Coombes på mittfältet. Ethan har ett magiskt tillslag med foten och kan avgöra matcher på egen hand när en fast situation uppstår.


Månadens mål:

Leffe: Ethan Chisletts magiska frispark mot Newport är så vacker. Ethan lurar alla, kanske även sig själv, när han drar bollen direkt i mål istället för att slå inlägget alla väntar på.
Stor fotbollskonst!

Henke: Ja vilken av Ethan Chisletts mål skall man välja har ju blivit ett par. Går nog i samma fotspår som mina övriga redaktionsmedlemmar och lyfter målet mot Newport. Ren magi se och njut!

Länk till målet: https://www.youtube.com/watch?v=BzyAXEtBb-o

Pelle: Frågan denna månad är vilket Ethan Chislett-mål som var det vackraste. Tre av de bästa målen var från just Ethan Chislett. Mitt val faller dock på den fantastiska frisparken mot Newport County där han placerar in den i den bortre burgaveln från vänstra sidan utanför straffområdet. Riktigt snyggt eftersom han fick det att se så enkelt ut. 


Klagomuren:

Pelle: Vårt bedrövliga cupspel med ännu ett uttåg, denna gång från pizzacupen Papa John’s. Och även om det var mot ligaledarna i League One Plymouth Argyle så var det på straffar efter att Wimbledon gjort en riktigt stark insats. Nu får vi koncentrera oss på ligaspelet och det är kanske inte är en så dålig sak.

Leffe: Även om det nu var i den mindre glamorösa cupen det hände så är det oförlåtligt att släppa en 3-0 ledning med en halvtimme kvar att spela. Det låg ju trots allt en hel del prispengar samt, i slutändan, en biljett till Wembley i potten.

Henke: Vi har gnällt ruggigt mycket på Johnnie Jackson och många har velat se hans huvud rulla med tanke på tidigare uteblivna resultat. Vi har häcklat Kyle Hudlin som man sett som skör och tämligen värdelös. På lån från Huddersfield för att under fjolårssäsongen representerat Solihull Moors i National League. Folk supportrar söker sådan jävla snabb avkastning i allt utan saker och ting måst få växa och slå rot innan klagomuren och berget börjar med hetsen. Is i magen är vad jag begär vi kan inte kicka manager på manager för att vi inte vinner för jämnan.

Under fjolåret gjorde vi värsta missen när vi tillsatte Mark Robinson som manager med små resurser och en tämligen omöjlig uppgift. Vi visste alla att det skulle sluta med kicken och det var den billigaste lösning och i lång loppet förlorade vi en riktig trotjänare inom organisationen. Nu är han ungdomstränare i Chelsea och vi har förlorat själ och hjärta. Jag värnar om klubben så är det och vi kan väl även tillägga att det kommit in bra tyngd i The Dons Thrust Board tror inte hot och smädelser kommer bita på gänget som kliver in nu.  


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Leffe: Derbydags igen mot Sutton borta på det nya årets första dag och där vi kräver en seger med tanke på den snöpliga förlusten på hemmaplan i oktober månad. Transferfönstret öppnas dessutom nu i januari och där vi med spänning följer vilka spelare som
kommer kallas tillbaka av sina klubbar och om vi klarar av att behålla Ayoub Assal säsongen ut.

Pelle: Ett spännande och säkert händelserikt transferfönster som förhoppningsvis förstärker laget och att vi får behålla Ayoub Assal. Nu vet jag att det kanske är lite väl mycket att önska sig men jag hoppas att det går vägen för Wimbledon denna gång. 

Henke: Helt klart vår silly season den klår den mesta. Hur kommer vi agera i Johnnie Jacksons andra värvningsfönster. Tycker personligen vi varit alldeles för slätstrukna allt för många gånger. Hur kommer vi nyttja Jack Rudoni pengarna från i somras läggs dom på att betala av skuldberget eller finns det månntro en slant här att spendera. Sen vad händer med Assal har vi stake att kämpa för att ha honom kvar eller gör han sig så pass obekväm så att han vill bort. Vi har 18 månader kvar på grabbens kontrakt så inga små summor vi pratar om inte en öre under 1 miljon pund. Blir spännande att följa och ni ve väl att ni följer den bäst via vår egna silly season sida.




COME ON YOU DONS!!!





 

Henrik Persson2023-01-08 21:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon