Lagbanner
Redaktionen summerar: Februari
Henke, Leffe & Pelle avhandlar februari månad

Redaktionen summerar: Februari

Man kan skönja en förändring sedan Robbo tog över rodret. Laget har återfått delar av den energin som Glyn Hodges sökte men aldrig fan. Vi gottar åt oss ett mål som för evigt skrivit in sig i historia böcker när vi avnjuter Jack Rudoni´s fina fullträff mot Gillingham som gav oss en välbehövlig trea.

Sen tjatar vi i allmänt om denna fantastiska 19-åring som tagit oss med storm och Jack Rudoni är jokern som kan rädda kontraktet.

Vi möter även hela botten när alla bottenkonkurrenterna skall mötas och alla hemma vilken rysare serien avgörs tyvärr här. Månaden är vinna eller försvinna!


Månadens match:

Leffe: Fem matcher avverkade under månaden som gick och med tre förluster samt två vinster som slutfacit. Ett lyft från den bedrövliga januarimånaden är det ju absolut och speciellt i en match tyckte jag mig kunna se lite gammal hederlig ”Spirit Of Wimbledon” ute på planen.

Det var i matchen hemma mot Gillingham den 23:e februari som ju såg ut att gå mot en trist 0-0 tillställning när vi verkligen behövde en trepoängare för att få kontakt igen med lagen ovanför nedflyttningsstrecket. En spelare var dock inte nöjd med detta utan i den 89:e minuten kliver han fram och avgör med ett fantastiskt solonummer: Jack Rudoni

Så jävla skönt när slutsignalen sedan gick och vi kunde räkna in tre blytunga poäng. Så skall det se ut och gärna mycket mer av den varan i framtiden också.

Henke: Lägger helt klart min röst här på bortavinsten mot Wigan där vi vann med 3-2 på DW Stadium. Visst att slå ett lag som redan var nere för räkning var väl inte så svårt nej kanske om man heter Hull, Lincoln, Peterborough eller Sunderland. För oss att ta med sig en vinst nu när Mark ”Robbo” Robinson rattade sin första match som huvudtränare var någonstans en kvittens på att vi gjorde det som vi skulle och förväntades av oss. Den matchen fick även ingjuta lite mod i truppen och med denna match i färskt minne kunde vi även besegra Gillingham i omgången efter vi blivit överkörda av Peterborough.

Pelle: Viktigaste poängen denna månad var helt klart de tre vi tog mot Wigan på bortaplan. Efter att ha tappat en 2–0 ledning så kom Wigan tillbaka till 2–2 och så satt Joe Pigotts straff perfekt. Nu börjar vi närma oss ett läge där det är lika viktigt att bottenkonkurrenterna tappar poäng som att vi tar poäng och om vi kan se till att detta sker i samma match så är det bara att tacka och ta emot. 


Månadens spelare:

Pelle: Om Jack Rudoni fick det förra månaden för hans lovande spel och teknik så får han det denna månad för att han har producerat på planen. Avgörande målet mot Gillingham visade på hur han har tagit ett kliv fram och börjat ta för sig lite mer. Något som behövs då allt för mycket ansvar legat på Joe Pigott att leverera mål vilket våra motståndare har insett och markerar bort honom så gott det går. Jag tror nog att Jack Rudoni kommer vara nyckeln till våra chanser att klara oss kvar i League One. 

Leffe: Inte så svårt att lista ut vem jag väljer denna månad va?

Självklart går utmärkelsen till blott 19-årige Jack Rudoni som visat prov på karaktär, vinnarskalle och självsäkerhet under den gångna månaden. Två snygga mål han Jack även med att göra under månaden så jag bugar samt bockar och säger bara:

Well done Jack and keep up the good work!

Henke: Har fått mig en ny kelgris Merton-Messi Jack Rudoni får precis som januari månad min röst. Motiveringen då löd enligt följande och frågan är om inte den är lika passande för februari månad: Killen vill spela fotboll och han vill vinna. Fotboll är inte svårare än så men faktum är att han alltid är så spelbar ser möjligheter och bara göra som impulserna infaller se bara på det avgörande målet mot The Gills, fantastiskt.

Ser man framåt i kikaren så behöver vi matchvinnare och vi behöver det där lilla extra för att vinna fotbollsmatcher och Jack Rudoni ihop med Ollie Palmer kan bli riktiga jokrar i slutspurten. Icke att förglömma Joe Pigott men den killen behöver lite välbehövlig vila ser trött ut för stunden efter hårt matchande.


Månadens mål:

Henke: Superlätt Jack Rudoni´s fullträff mot Gillingham i den 89:e match minuten är ren klass och ett mål kommer folk icke kommer glömma. Drar direkt paralleller till Jake Reeves klassisk strut mot York 2016. Se själva om döm man bara njuter.

Jack Rudoni (Gillingham hemma 2021):
https://www.youtube.com/watch?v=LjyaMBkutVo

Jake Reeves (York hemma 2016):
https://www.youtube.com/watch?v=UgiAmeUtkcQ

Pelle: Oh, vilket mål i vad som kunde vara månadens match. Jack Rudoni’s 1–0 mot Gillingham var en pärla! Precis när man hade börjat nöja sig men en poäng hemma mot Gillingham så kliver han fram och fixar tre underbara poäng. Gillingham hade skapar flera bra chanser men inte lyckats träffa målet och det hela lutade mer åt en seger för bortamålet när Jack fick bollen till höger utanför målområdet, klev in och tryckte in den i bortre krysset. Det blir knappt bättre än så. 

Leffe: Det börjar bli tjatigt, jag vet, men även denna utmärkelse går till Jack Rudoni denna månad för hans segermål i den 89:e matchminuten hemma mot Gillingham. Det är ju så legender föds när man gör bort några gubbar och sedan drar upp bollen i krysset från sisådär 20 meter. Vansinnigt vackert mål och vilket prov på självsäkerhet av unge Jack.


Klagomuren:

Leffe: Egentligen så tycker jag det är för tidigt att utvärdera vår manager Mark Robinsons insatser på så kort tid men det som blev brutalt avslöjat under månaden är ju hur långt ifrån toppen vi faktiskt är. Vi åkte på två rejäla nitar mot topplagen Peterborough samt Hull och var aldrig ens nära att rubba någon av dom. Vår framtida målsättning måste ju bli att etablera oss som ett stabilt mittenlag i League One först och främst och släppa alla tankar på vidare avancemang under en bra tid framöver.

Lite synd tyckte jag det faktiskt var att vi åkte ur ”Pizza-cupen” mot Oxford också. Hade vi nu tagit oss så långt som till kvartsfinal kunde man ju hoppats på en final på Wembley som plåster på alla COVID-19 sår men så blev icke fallet denna gång. Slutligen kan man ju börja undra över hur mycket otur man kan ha eller om det faktiskt är vi som är dåliga på att utföra läkarkontroller på våra nyförvärv?

Jag menar, Ollie Palmer, Corie Andrews och Shayon Harrison.....alla tre skadade nästan direkt när dom börjar matchas och där i synnerhet Ollie Palmer verkar vara gjord av glas tyvärr. Det blir ju både kostsamt och irriterande då man måste söka efter ersättare till nyförvärv gång på gång.

Henke: Otroligt synd att Shayon Harrison gick sönder mot Peterborough vi hade behövt honom och han såg pigg ut dom ynka minuterna vi fick se honom innan han låg och vred sig i gräset med ett misstänkt benbrott. Nu visade sig inte vara sig så illa men vi lär knappast få se något mera denna säsong. Med en skadad Ollie Palmer som behövs så sliter vi och sliter på Joe Pigott och Ryan Longman vilket jag personligen tror är förödande inför slutspurten. Palmer väntas åter även Zach Robinson samt Corie Andrews så coacha klokt Palmer kan bli ett ess inför slutspurten.

Sen hela målvaktscirkusen och ryktena går att vi valde att skicka tillbaka Connal Trueman till Birmingham då vi insåg att Sam Walker var icke önskvärd hos Reading och att han satt på ett utgående kontrakt vilket på långsikt skulle resultera i en kommande sommarvärvning. Sam Walker har varit sorglig och jag är en av dem som hellre ser Nick Tzanev mellan stolparna om han inte lyfter sig pronto!

Pelle: Vi har inte riktigt lyckats med lånekarusellen av målvakter just nu, Sam Walker har varit ojämn och tidvis riktigt svag. När man har problem att skapa chanser framåt så kan ett misstag i försvaret kosta många viktiga poäng. Jag visste att vi skulle sakna Aaron Ramsdale men nu känns det helt otroligt att vi kunde ha en så pass duktig och stabil målvakt och vilken enorm skillnad han gjorde. We miss you Rambo… 


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Ingen publik och bottenstrid… vad kan man se fram emot? Bättre väder och mer poäng hoppas jag på i alla fall. Februari var en rejäl förbättring från januari och om vi kan fortsätta på inslagen väg så blir mars en bra månad. Men jag hoppas inte på så mycket mer än att vi kan ta oss upp på lite säkrare mark och att lagen under oss inte får till någon formtopp inför avslutet på säsongen.

Leffe: Att vi har några hela spelare kvar efter månaden förhoppningsvis. Det är ju ett sinnesjukt matchprogram vi har framför oss med hela åtta ligamatcher vilket innebär lördag & tisdags matcher hela den kommande månaden

Henke: Mars månad kommer bli tuff och vi möter motstånd där vi verkligen inte får förlora, Bristol Rovers borta 13/3 Memorial Stadium ingen omöjlighet vi tog dem i cupen och kul att få kasta lite käft med Joey Barton som tagit över The Pirates. Sen väntar följande matcher hemma Wigan 16/3, Rochdale 23/3 för att avslutningsvis möta Northampton 27/3. Krydda lite extra med att Wimbledon är det laget i dom högsta fyra divisionerna som har det sämsta hemmafacit. Hög tid att ändra på detta får vi inte med oss resultat här då är det kört för se mot slutet av serien vilka lag vi avsluta mot Oxford, Ipswich, Portsmouth samt Lincoln.

Känns hårt att säga det men serien kan avgöras redan här om det vill sig illa klassen mellan toppen och botten är nämnvärt större än vad jag upplevt under dom senaste åren. Poängen behöver tas i rätt matcher upp till bevis nu vi spelar som sagt om kontraktet.



COME ON YOU DONS!!!



.
 

Henrik Persson2021-03-07 16:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon