Lagbanner
Redaktionen summerar: februari
Henke, Leffe och Pelle summerar februari månad

Redaktionen summerar: februari

Vi summerar en blek februari månad där både poängen och målen uteblev.

En ynka vinst hemma mot Barrow och endast tre mål på sex spelade matcher inget vidare ratio att skryta om här.

Redaktionen sprider rösterna rejält kring månadens spelare där Omar Bugiel, Ronan Curtis och Kofi Balmer lyfts fram, intressant.

Vi klagar över uteblivna resultat i matcher som vi borde vunnit. Torsken hemma mot Crawley sved rejält och 0-0 matchen borta mot Bradford var ett sömnpiller som bevittnades på plats på Valley Parade.

Kommande månad match mot våra antagonister MK Scum men även finfina bortamatcher mot Notts County och Crewe.  



Månadens match:

Leffe: Sex matcher spelade, en seger, en oavgjord och fyra förluster. Februari blev alltså ingen glädjesprudlande månad direkt men den 10:e februari blev det i alla fall en seger då vi slog tillbaka Barrow med 2-0 på hemmaplan. Fantastisk debut för vårt nyförvärv Ronan Curtis blev det ju dessutom då han fick bli målskytt direkt. Barrow låg även på tredje plats i tabellen vid den tidpunkten så det var riktigt bra jobbat av våra pojkar att bärga den trepoängaren. Segern mot Barrow blir alltså mitt val till månadens match.

Henke: Det var definitivt inte bortamatchen mot Bradford som bevittnades på plats. Valle Parade bjöd inte direkt upp till någon skönfotboll. Min lott faller istället på enda matchen vi vann den mot Barrow. Hade helt klart hoppats på lite mera val men alldeles för många plumpa insatser gjorde att vi tappade viktiga poäng.

Pelle: Februari är över och nu står vi här med en vinst i bagaget så enklare kan det inte bli. Att det dessutom var mot topplaget Barrow gjorde det hela lättare att välja. En riktigt bra insats och lovande spel med två riktigt fina mål. En härlig match som man vill ha fler av.


Månadens spelare:

Henke: Vill passa på att lyfta slitvargen Omar Bugiel. Han kämpar och stångas på topp på ett väldigt uppoffrande sätt. Under februari fick han ihop två fullträffar en mot Barrow och en mot Morecambe.

Leffe: Ronan Curtis har gjort det väldigt bra sedan han kom till klubben i början av månaden och gått rakt in i startelvan vid ett flertal tillfällen. Bra speed, fin speluppfattning och dessutom kan han göra mål vilket vi ju inte gjort så många av sedan Al-Hamadi försvann till Ipswich i januari. Ronan Curtis blir mitt val till månadens spelare

Pelle: Med tre mål framåt så blickar jag i våra bakre linjer och där finns mycket att lyfta fram. Som alltid är Alex Bass en av Wimbledons bästa spelare och Jack Currie gör sällan en dålig match. Dessutom har Lee Brown klivit fram och spelar riktigt bra. Men jag har fastnat för Kofi Balmer som har spelat riktigt bra och blivit en viktig spelare i backlinjen och ett offensivt vapen med sina långa inkast. Hav fick kliva av mot Crawley som vi förlorade mot efter ett sent mål och han saknades i förlusten mot Doncaster Rovers.


Månadens mål:

Pelle: Tre mål på sex matcher. Två målskyttar att välja på. Ronan Curtis eller Omar Bugiel.  Inte heller här mycket att välja på men de två målen mot Barrow var riktigt fina. Curtis långskott i ett öppet mål eller Bugiels nick invid stolpen. Båda riktigt fina insatser men Bugiels nick var nog lite svårare och Omar Bugiels styrka i närkamper och huvudspel är något vi verkligen behöver. Så mitt val är Omar Bugiel med sitt mål mot Barrow.

Leffe: Det blir återigen Ronan Curtis om hyllas i och med hans magnifika 1-0 mål hemma mot Barrow den 10:e februari. Barrows målvakt kommer helt fel i en utrusning och blir tvungen att nicka bort bollen som sedan tas om hand av Ronan. En liten nätt touch och sedan…. PANG!… drar han iväg den på volley i en båge ovanför stackars Paul Farman i Doncasters mål. Mycket skickligt och vackert av herr Curtis.

Henke: Var ingen stor kaka att plocka russinen ur kakan. Valet för mig är lätt och det är Ronan Curtis strut mot Barrow den är fin se och döm själva.

Se alla februarimålen här: https://www.youtube.com/watch?v=Sp__d2vLIKs


Klagomuren:  

Leffe: Jag vet inte hur många gånger jag ältat detta men vi är hopplöst ojämna ute på planen och varvar högt med lågt alldeles för ofta. Från seger över ligatrean Barrow till torsk borta mot Accrington och torsk hemma mot Crawley inom loppet av 10 dagar. Målskyttet har även det varit knackigt med bara tre mål gjorda på sex matcher. Vi måste ha en högre lägstanivå helt enkelt om vi nu tänkt oss ta en play-off placering denna säsong.

Henke: Vintermånaderna är grymma. Planera är hårda vädret är inte det charmigaste så det är tufft. Lägg även in ett januarifönster som kan hjälpa eller stjälpa. När vi sålde Ali Al Hamadi så sålde vi i princip bort en kvalplats inget snack om det. Personligen tyckte jag fönstret var bra men att vi inte fått i gång Josh Kelly är synd. En köpt anfallare som nätade för Solihull Moors men inte för oss.

Pelle: Alltid samma visa, ingen konsistent, vinster mot topplag blandas med förluster mot lag som Doncaster Rovers. Starka insatser följs upp av riktiga bottennapp. Sen kan man ju undra om Josh Kelly någonsin kommer hitta målet. Han startade samtliga matcher i februari men det verkar som han inte var nära någon gång. Förhoppningsvis kan han motbevisa mig i mars.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Mars kommer med fler matcher och tätare kamp om playoffplatser. Det är härligt att vi har något att spela för som inte är att undvika nedflyttning. Jag ser fram emot samtliga matcher och hur vi lyckades med rekryteringen i januarifönstret. Förhoppningsvis kan vi gå in i april med en playoffplats i siktet.

Henke: Att börja vinna fotbollsmatcher igen ett måste om vi skall haka på i toppen av tabellen. Klassisk bortamatch mot Notts County kan varmt rekommenderas om ni inte satt er fot i Nottingham. Att dra ett par pints på The Old Jerusalem Inn Englands äldsta värdshus i botten av foten till Nottingham Castle, ruggigt tung resa.  
Leffe: ”Derby” mot MK hemma den 2:a mars kan bli en riktigt otrevlig historia med tanke på vår nuvarande form men visst ser man fram emot den fighten om än med skräckblandad förtjusning. Upp till bevis för vårt nyförvärv Josh Kelly också som nog måste göra ett mål nu snart för att vi inte helt skall tappa förtroendet för honom.



 COME ON YOU DONS!!!


 

Henrik Persson2024-03-17 22:10:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon