Lagbanner
Redaktionen summerar: Februari månad
Henke, Leffe och Pelle summerar februari månad

Redaktionen summerar: Februari månad

Vi summerar en usel februari månad där vi inte mäktat med en enda vinst i ligaspelet. På sex matcher kryssade vi två och torskade fyra. Så en tämligen dyster månad som mer eller mindre gjorde att vårt hopp om en kvalplats gick upp i rök. På spelarfronten så stjäl Ali Al-Hamadi dom mesta rubrikerna både som månadens lirare men även månadens mål. Vårt nyförvärv klappade in fyra mål under månaden och vi hoppas naturligtvis på mera från Hamadi.

I övrigt så gnäller vi på vår oförmåga att stänga matcher har vi någon game plan eller tar vi det bara som det kommer. Bättre kan vi och under mars behöver vi lyfta.

Hägrar även en resa för två av redaktionen skribenter där vi lyfter mot England i mars men matchen spelas i april när vi tar oss an Rochdale hemma.

Häng med! Tyck till kommentera!

Månadens match:

Pelle: Svår månad detta. Känslan i början av månaden var betydligt bättre än i slutet även om februari inleddes med en förlust mot Leyton Orient. Man följde upp med två 0–0 matcher mot topplagen Carlisle United och Northampton Town och känslan var att om vi bara kunde få fart på målskyttet så skulle vi kunna göra en riktig satsning mot en playoffplats.

Leffe: Det blev en tämligen dyster månad där vi på sex spelade matcher bara lyckades ta tre poäng.Vi började månaden med en, inte helt oväntad, förlust borta mot ligaledarna Leyton Orient där undertecknad för övrigt var på plats. Sedan följde tre oavgjorda i rad innan vi avslutade månaden med två förluster. Svårt att lyfta fram någon match där vi presterade på topp men jag väljer matchen mot Hartlepool hemma den 18:e februari då vi ändå visade prov på fint och respektlöst spel under den första halvleken.

Henke: Tycker att vi underpresterat kraftigt denna månad. Visst vi har mött topplag i Stevenage, Carlisle, Northampton och Leyton Orient. Men vi har även varit usla när det väl gällt som mot Gillingham men även det kassa poängtappet på övertid mot Hartlepool. Just denna match satt man efter 2-0 och hoppades på att isen skulle brytas och målen skulle rulla in men istället bjuder vi in The Monkey hangers som får kvittera på tilläggstid. Mäkta uselt. Om jag nu tvingas att välja så blir det helt klart bortamatchen där vi åker upp och hämtar hem en poäng på tuffa Sixfields Stadium aka PTS Academy Stadium.

Månadens spelare:

Henke: Ali Al-Hamadi är utan tvekan min lirare för månaden snacka om att han presenterat sig rejält för fansen med sina fyra fullträffar. Helt klart en spännande spelare som är rapp och följsam och som vi köpt ej lånat bara det. Kan han och Josh Davison växa ihop så kan detta bli ett mäkta respektingivande anfallspar i League Two. Kommer vi få se mera mål Hamadi absolut.

Pelle: Jag måste säga att jag har imponerats av Ali Al-Hamadis känsla för mål. Han gjorde fyra av lagets fem ligamål i februari. Svårt att välja någon annan med tanke på lagets hackande form och skadeläge. Jag hoppas att Ali Al-Hamadi kan fortsätta med sin målform och att den hjälper Wimbledon ta några välbehövda segrar.

Leffe: Mycket lätt val den här gången då vårt nyförvärv från januari månads transferfönster, Ali AlHamadi, gjorde hela fyra mål av våra totalt fem under månaden.
Synnerligen imponerande på min ära och självklart får Al-Hamadi utmärkelsen Månadens Spelare.


Månadens mål:

Leffe: Al-Hamadis strut som betydde 1-0 borta mot Gillingham är vacker att skåda. Helt ensam lyckas han, hårt uppvaktad, hålla bort två motståndare nere i Gillinghams straffområde för att sedan snurra runt och sätta bollen i målvaktens bortre hörn.

Henke: Min röst faller på Ali Al-Hamadis mål i bortamatchen mot The Gills. Passen från Harry Pell är vacker men även Hamdis löpning löpning och avslut inger respekt

Länk: https://www.youtube.com/watch?v=5oNWwDdnMEo&list=UULFYVQL8cG2bwoH9wx35if0Gw&index=13

Pelle: Ja kanske det blir Ali Al-Hamadis 1–0 mål mot Hartlepool när han möter ett inlägg från Lee Brown mellan två Hartlepoolbackar och nickar in bollen i bortre burgaveln. Även hans mål mot Gillingham var att bra mål där Wimbledon ställde om snabbt där Al-Hamadi kom loss längst kanten och lyckades sätta bollen efter att det verkade som att han hade tagit för lång tid på sig. Men målet mot Hartlepool var snyggare så det får bli mitt val.


Klagomuren:  

Pelle: Är det inte det ena så är det de andra, när vi väl började göra mål så försvann det starka försvaret vi hade tidigare under säsongen. Visst är det en balans och en mer utpräglad offensiv taktik leder ofta till fler insläppta mål men nu är det en hel del försvarstabbar och individuella misstag som ligger bakom en hel del mål. Kan vi få en månad med både ett bra anfall och ett starkt försvar kanske?
 
Leffe: Vi tappar återigen ledningen i flertalet matcher för att sedan istället förlora dom. Vad detta beror på har jag inget enkelt svar på men den backlinje som var så solid under förra månaden verkar nu motståndarna ha lärt sig hur dom skall komma förbi. Det sjabblas samt strular där back istället och speciellt Chris Gunter tycker jag har tappat allt sedan han kom hem från sitt VM-äventyr i Qatar. Där framme är även Josh Davison helt iskall för tillfället och borde få sitta på bänken ett tag i mitt tycke så vi kan använda Al-Hamadi som ensam spjutspets istället. Vidare så är även vår manager, Johnnie Jackson, väldigt tafatt och osynlig när vi ligger under i matcherna vilket ju öppnar för frågan om han verkligen är rätt man att coacha våra grabbar i långa loppet?

Henke: Med tanke på dom uteblivna resultaten under februari månad så rök nog chansen till att nå en kvalplats. Personligen visste man att det var en tuff månad men matcher av denna karaktär skall lyfta och locka fram åtminstone en bra presentation. Nu gäller det att bryta mönster och studsa tillbaka fort.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Leffe: Vi måste helt enkelt börja vinna matcher nu för att inte dras med i ännu ett nedflyttningsrace. För tillfället har vi distans till lagen under strecket men gissa om matcherna mot Newport och Crawley kommer bli viktiga att vinna den kommande månaden om vi skall fortsätta att känna oss säkra på nytt kontrakt.

Pelle: Mer mål och att vi får tillbaka spelare från skador. En uppryckning vore trevlig och en förhoppning om en kamp för uppflyttningsplatserna. Även om en säger mittplacering kanske är bra för nerverna så kan jag inte slutta hoppas att vi kan vända den senaste trenden att släppa in fler mål än motståndarna gör. 

Henke: Blir ut och resa igen och matchen som vi skall se är Rochdale hemma den 1 april. Planet lyfter 31/3 så hårfint vilken månad man taggar denna resa. Oavsett så kommer vi anlända fredad vilket innebär Brickies ute i Kingston hos Zoe sen framåt kvällen blir det The Alex i Wimbledon med Mick Dore så blir en härlig fredag. Med på resan får vi även våra finska kollegor som även dom flyger in så blir trevligt. Vi skall icke glömma redaktionskollegan Leffe som även han dyker blir helt enkelt en trevlig tillställning.
 


COME ON YOU DONS!!!






.
 

Henrik Persson2023-03-07 22:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon