Lagbanner
Redaktionen summerar: januari
Henke, Leffe och Pelle summerar januari månad

Redaktionen summerar: januari

Vi summerar en tämligen usel januari månad. Vi har fått klarat oss utan både Ali Al Hamadi och Omar Bugiel som var iväg och spelade Asian Cup större delen av månaden. Vi visste att det skulle bli tufft med möten mot topplag som Mansfield, Wrexham och mötet med våra antagonister Mk Scum.

Månades spelare var inte så lätta denna första månad 2024. Redaktions skribenter är inte eniga då rösterna faller på Jack Currie, Jake Reeves samt Armani Little. Läsarna får avgöra detta så lägg in din röst nedan i kommentarsfältet så kan vi utlysa en vinnare för januari 2024

Månadens match vinsten mot Mansfield Town hemma på Plough Lane. Otroligt skönt när inhopparen Ronan Curtis avgör i den 96:e matchminuten, blir som sagt inte mycket bättre än så. Viktig poäng in som gjorde att vi hängde kvar i kampen om en kvalplats.

I klagomuren så gnäller vi över förlusten mot våra antagonister från Buckinghamshire. Usel inställning gav ytterligare en förlust i statistiken och vår lagkapten Jake Reeves bad fansen om ursäkt för den plumpa insatsen.

Kommande månad så hoppas vi få utväxling på alla våra nyförvärv. Ali Al Hamadi är såld och ersättare in är Joshua King från Solihull Moors National League. Ingen lätt roll att axa men vi behöver ge killen tid målen kommer att komma.



Månadens match:

Leffe: Detta var alltså månaden då vi fick respass i både FA-cupen och EFL-trophy. Lägg därtill en riktigt käftsmäll mot våra antagonister från Buckinghamshire så förstår vi att januari gjorde ont.

Vi tog oss samman i månadens sista ligamatch hemma mot Mansfield den 27:e januari även om det satt långt inne. Seger med 2-1 efter ett sent avgörande från vår debutant Ronan Curtis då klockan stod på 90 +6. Jag utnämner därmed segern hemma mot Mansfield till månadens match.

Henke: Matchen mot topplaget Mansfield Town var en ruggigt skön vinst och väldigt välbehövliga poäng. Sen på sättet vi gör det genom Ronan Curtis på övertid är inte illa, enorm eufori. Ronan Curtis är en League One spelare i League Two och kommer bli en viktig kugge under våren. Ge oss mera av detta Curtis

Pelle: Januari bjöd på en del frustrerande resultat. Uttåg ur FA-cupen mot Ipswich Town för att senare förlora Ali Al-Hamadi till just Ipswich. Saknaden av Al-Hamadi och Omar Bugiel var tydlig. Men jag tänkte lyfta fram vinster i Svenskafansderbyt mot Mansfield Town där Omar Bugiel satte ettan och trots en man mer på plan så verkade Wimbledon ha tappat alla tre poängen efter att Mansfield reducerade i den 62:a matchminuten. Men känslan när nyförvärvet Ronan Curtis satte 2–1 i den sjätte övertidsminuten i sin debut för the Dons var underbar. Tre viktiga poäng i en månad som började knackigt.


Månadens spelare:

Henke: Passar på denna månaden att plocka ut en spelare som går alldeles för mycket under radarn. Skulle varje månad om jag fick utnämna Jake Reeves som är den kuggen och ledaren vi saknat under en sådan lång tid. Vår ”talisman leader” men denna månaden så vill jag istället lyfta hans kamrat på det centrala mittfältet nämligen Armani Little. Killen har boll i sig och fått fatt på energin men även spelglädjen. Vi har han på ett kontrakt på ett år förläng säger jag.

Leffe: Ingen lyfte väl till oanade höjder under månaden som gick men jag tycker det är dags att hylla vårotroligt skicklige försvarare Jack Currie. Jack spelar vecka efter vecka efter vecka….och gör aldrig en dålig match. Vilken utveckling han har haft och jag trodde faktiskt även han var på väg bort under transferfönstret men som tur var hade jag fel. Jack är väl värd utnämningen till månadens spelare denna gång!

Pelle: Tänker man ekonomiskt kanske det skulle vara Ali Al-Hamadi även denna månad, kommer att sakna honom då han gjorde denna punkt mycket enklare. Men det finns många bra spelare som väntar på att plocka upp mandeln. Mins spelare för januari är vår kapten Jake Reeves som gör ett enormt jobb på mittfältet tillsammans med Armani Little. Reeves är en ytterst viktig pusselbit i detta lagbygge.


Månadens mål:

Pelle: Med tanke på betydelsen för både laget och spelaren så måste det bli Ronan Curtis 2–1 på stopptid mot Mansfield Town. Curtis hade varit borta skadad en längre tid och gör sitt första inhopp i den 67:e minuten för att senare avgöra matchen. Det var tydligt vad det betydde för honom att vara tillbaka och förhoppningsvis kommer det mer från honom under våren. 

Leffe: Omar Bugiel var tillbaka i händelsernas centrum direkt när han återvände från spel i Asian Cup och gjorde ett sanslöst vackert mål i segermatchen mot Mansfield. Omar får en passning från vårt lån från Crystal Palace, John-Kymani Gordon, strax utanför straffområdet. Hårt uppvaktad driver han bollen framåt med högern bara för att i nästa sekund få på en riktigt praktfull yttersida med vänster fot. Bollen sitter stenhårt och otagbart i Christy Pyms högra burgavel vilket betyder 1-0 till The Dons. Vackert så Omar Bugiel och detta blir alltså mitt val till månadens mål.

Henke: Med tanke på att målet var så grymt viktigt i den så övrigt skrala januarimånad så lägger jag min röst på Ronan Curtis.

Januari målen enligt länk: https://www.youtube.com/watch?v=uweqVmwlymA


Klagomuren:

Leffe: Det var märkligt hur tagna vi verkade vara av Al-Hamdis frånvaro under januari även om vi sedan länge visste att han skulle spela i Asian Cup. Ingen steppade riktigt upp för att bli målskytt i Alis ställe utan det blev rätt ängsligt och mycket försvarsspel.

Vi hoppas ju såklart att något av våra nyförvärv under transferfönstret visar sig vara just den målskytt vi så desperat behöver nu när vi till slut sålde Ali till Ipswich för en rekordsumma. Att vi sedan skämmer ut oss fullständigt när vi förlorar mot laget från Buckinghamshire med 3-1 är bara för jäkla dåligt. Vår lagkapten, Jake Reeves, gick ju till och med ut med en offentlig ursäkt till oss supportrar efteråt på Twitter.

Henke: Kan bara inte förstå hur vi kan åka upp till Buckinghamshire och skämma ut oss som vi gör mot våra äckliga antagonister MK Scum. Vi ligger under med 3-0 efter 25 minuter vilket är uselt. Två röda kort åker vi på i matchen dessutom. Är så besviken att vi inte kan spöa våra värsta antagonister, är det inte MK så torskar vi mot Sutton hemma! Under februari har vi Crawley Town och nu är det upp till bevis boys!

Pelle: Ännu en frustrerande månad med poängtapp mot bottenlag och andra skitlag samtidigt som man besegrar ett topplag i Mansfield. Att vi saknade våra två bästa anfallare och ett antal skador hade givetvis del i ett par av de svaga insatserna men man kunde önska att man hade bredden att klara det. Nu får man bygga om med nyförvärv och hoppas på att ledningen gjort ett bra jobb. Kan bara hoppas att vi går stärkta ur januari både ekonomiskt och spelmässigt.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Februari är månaden jag hoppas att laget växer tillsammans efter januaris förändringar. Jag hoppas att vi får se en ny skyttekung i antingen Omar Bugiel eller Josh Kelly samt att det ska bli spännande att följa Ronan Curtis och Ryan Mclean som sakta verkar ta sig in i laget.

Henke: Nu gäller det att börja plocka poäng igen. Vi är starka hemma men behöver rycka upp oss borta. Kommer vi få utväxling på våra nyförvärv? Tänker främst på Joshua Kelly som är så himla viktig. Killen kan göra mål det vet vi och nu gäller det att han får ihop samarbetet med Omar Bugiel.

Vi är fortfarande med tåget har inte gått som vi trodde när vi inledde januari månad som på förhand var den tuffaste på hela säsongen. Bara lag från den övre halvan och detta dessutom utan Ali Al Hamadi.

Leffe: Självklart vill vi ju att våra nyförvärv får en bra start och att fler trepoängare skall trilla in på kontot. Tuff inledning blir det på februari då vi skall möta först Bradford på bortaplan och sedan topplaget Barrow hemma men lyckas vi ta tre-fyra poäng på dom två matcherna har vi ju faktiskt häng på play-off igen.



 COME ON YOU DONS!!!

 

Henrik Persson2024-02-18 21:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon