Lagbanner
Redaktionen summerar: januari månad
Henrik och Leffe summerar årets första månad

Redaktionen summerar: januari månad

Vi summerar årets första månad som bland annat innehållet ett händelserikt januarifönster där vi nu förlorade Ayoub Assal. Hur skall vi nu ersätta vårt energiska ess som stått för så mycket offensiv energi.

Matcherna var inte många bara fyra till antalet och vår endaste vinst hemma mot Stockport lyfter vi då vi hade högre förhoppnings mot Sutton bland annat där vi vek ner oss i ännu ett rivalmöte. I klagomuren får vi såklart in både ris och ros men Bristol får sig en känga vilket är tämligen välförtjänt. I månadens lirare hittar vi en avtackning och en hyllning så in och läs om våra resonemang.

Sist men inte minst så var Leffe på plats när vi torskade borta mot Leyton Orient på Brisbane Lane.


Häng med! Tyck till kommentera!


Månadens match:

Leffe: Endast fyra matcher spelade på grund av kylan som ställde till det rejält under januari månad. Vi skrapade ihop fem poäng och lyckades göra hela två mål så ingen dunder & brak månad direkt. En seger blev det mot Stockport på hemmaplan den 28:e januari och jag väljer då följaktligen att utropa denna seger till månadens match.

Henke: Med tanke på föregående månader så var januari en lugn månad. En förklaring är så klart sortin ur alla cuper men för oss var det nog extra viktigt. Ett mer stillsamt matchande bjöd på välbehövlig återhämtning för både truppen och Johnnie Jackson.
Hade höga förhoppningar mot både Bradford hemma och Sutton borta men en 0-0 match och ytterligare en plump i protokollet efter 2-1 förlusten mot The U´s. Vet inte riktigt om vi förstår att matchen mot Sutton är ett rätt så känsloladdat derby känns ibland som om vi typer möter Barnet eller typ The Gooners. Vi tänder aldrig riktigt till vi får skärpa till oss till nästa säsong.

Så med denna långa ingress till svaret på månadens match instämmer jag med ovan nämnda talare att det blir Stockport. Motiveringen är plåster på såren från den chocken vi upplevde på plats när vi torskade på Edgeley Park. Vi var så usla där att uselheten fick en ny innebörd. Så segern var ett trendbrott därav mitt lågmälda lyckorus.


Månadens spelare:

Henke: Januari månaden har varit turbulent med ett händelserikt fönster där spelare lämnat och kommit i transferfönstret. För mig dock så vill jag lyft en spelare som visar sitt otroliga värde vecka efter vecka. En primitiv spelare som växt fram som en erfaren räv där märket på bröstet står ut mera än den tekniken som saknas på foten. När Harry Pell tillbaka för sin andra sejour så kände jag ännu en värvning där vi påvisar att plånboken är tom men ack så fel man kunde ha. Gillar dig mera och mera för varje vecka. Erfarenhet och rutinen sprider lugn och inger ruter i den övriga truppen.

Leffe: För mig är valet enkelt då det är sista gången förmodligen jag kan utse denna yngling som månadens spelare: Ayoub Assal

Stort tack för allt du bidragit med till klubben under dina år hos oss och lycka till nu på ditt nya äventyr i Qatar.


Månadens mål:

Leffe: Harry Pells stenhårda nick hemma mot Stockport är mycket vacker att skåda och att den sedan
visade sig bli matchavgörande gör inte saken sämre precis.

Henke: Min kollega Leffe redogör rätt så fint kring målet så kastar upp klippet. Värt att notera är att det var Assal som slog inlägget och detta var sista poängen i Wimbledon tröjan innan övergången till  Al-Wakrah SC. Vi skall väl tillägga att Nik Tzanev räddade en straff vilket starkt bidrog till att vi kunde plocka hem alla tre poängen.

Länk: https://www.youtube.com/watch?v=lZiseYobBfA


Klagomuren:  

Leffe: Avtalen mellan klubbarna gällande lånespelare måste genomgå en revidering snarast. Det blir ju så bedrövligt jobbigt om en klubb väljer att låna ut en spelare säsongen ut bara för att sedan åberopa en klausul som gör att spelaren kan återvända redan vid årsskiftet. Vi blev ju hårt drabbade av detta fenomen då vi förlorade fyra spelare bara sådär när dom kallades hem av sina moderklubbar. Extra surt i fallet Ryley Towler som kallades hem av Bristol bara för att sedan omgående säljas till Portsmouth.

Viljan hos spelarna i derbyt borta mot Sutton kan man ju också klaga på då vi än en gång förlorar mot lokalrivalen och tar alltså sammanlagt noll poäng i ligaspelet mot The U’s.

Henke: Tror att min ilska här hade varit enorm om vi släppt vårt unga försvarslöfte Jack Currie till Bristol City för som pengarna som erbjöds. Enligt utsago så tackade vi nej fyra gånger varav av två var på transfer deadline day. Med Towler affären i bakhuvudet så var det extra skönt men 600 000 pund till Nigel Pearsons The Robins, ajaj kallas stake att nobba den dealen. Med försäljningar av Rudi samt Assal har vi mera finansiella muskler som numera gör att vi har ett val.

Fan skulle inte jag klaga jag hyllar, fasiken vad jag mår gott. COME ON YOU DONS!!!


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Leffe: Självklart derbyt borta mot Leyton som jag åker över för att bevittna på plats och förhoppningsvis då få se något av våra nyförvärv glänsa ordentligt.

Henke: Helt klart att vi får utväxling på våra nya spelare som anslöt i fönstret. Sen hur täcker vi upp förlusten kring vår offensiva motor Ayoub Assal blir spännande att följa. Vi har kontakt på kvalplatserna och manager Johnnie Jackson har enligt mig fått till ett hungrigt Wimbledon det gillar jag.

Sen har vi otroligt tuffa möten att vänta mot för stunden ligatvåan Stevenage, ligatrean Carlisle samt ligafyran Northampton. En intressant utmaning som väntar och med nytt blod i truppen kan detta bli spännande.


COME ON YOU DONS!!!


 

Henrik Persson2023-02-07 21:40:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon