Lagbanner
Redaktionen summerar: Mars
Tre självskrivna experter i skepnad av Henke, Leffe och Pelle ger sin syn på AFC Wimbledons prestationer under mars månad.

Redaktionen summerar: Mars

AFC Wimbledon redaktionen summerar en månad som b.la. innehöll för många kryss men även en heroisk straffräddning.

??????Mars månad bjöd på sammanlagt fem oavgjorda matcher och redaktionen beklagar sig därav över brist på målkskytte samt toftig poängutdelning.
Vi höjer dock unisont Nik Tzanev till skyarna samt gottar oss åt Charltons usla bakåtpassning.
Pelle ser med tillförsikt fram mot nästa månad, Henke ger tummen upp till George Dobsons panna medan Leffe kräver ett ordentligt "Nu Jävlar" av truppen framöver.

Så nu kör vi!
Häng med och tyck till, tyck lika, tyck olika eller tyck inget alls.
Kommentatorsfältet är öppet för den som har något att säga.

Månadens match:
???????
Pelle:
1–0 mot bottenrivalen Northampton Town var ingen annat än en övernervös bergochdalbana där man både räknat bort Wimbledons chanser och nästan förklarat Wimbledon klara för vidare spel i League One i överdrivna känsloyttringar. När Joe Pigott reflexmässigt tryckte in 1–0 i den 88:e matchminuten var det som att vi var ostoppbara och inte förrän den 96:e matchminuten när Northampton fick en straff rasade allt ihop och mörkret tog hem sänkte sig över framtiden. När Nik Tzanev sedan räddade Sam Hoskins straff skingrade sig mörkret och äntligen lyckades man ta tre poäng, tre otroligt viktiga poäng.

???????Henke:
Upphämtningen mot Charlton är viktigt ligger under två gånger i den matchen kämpas oss tillbaka till ett 2-2 resultat där Ryan Longman är framme och hugger på en pressande mittback vilkt resulterar i ett misstag som Ryan förvaltar.

????Leffe:
Med bara en seger på hela månaden så är det självklart segermatchen mot Northampton som blir månadens match.
Det var dessutom en riktig måstematch där vi hade kniven på strupen ordentligt om man såg till tabelläget.
Joe Pigott gav oss ledningen i den 88:e matchminuten men det var Nik Tzanev som blev den stora matchvinnaren för The Dons när han gjorde en otrolig räddning på den straff som Northampton tilldömdes när matchuret stod på 90+6 minuter.
Vilken dramatik och vilken hjälteinsats av Nik att rädda den straffen!

??????Månadens spelare:
???????
Pelle:
Efter skadan på Sam Walker har Nik Tzanev fått kliva in mellan stolparna och har gjort det på ett mycket bra sätt. Efter tidigare mindre bra insatser var inte förväntningarna allt för höga men den unga nyzeeländaren har visat att han har förmågan att spela regelbundet i League One. Främst får han denna utmärkelse efter den helt underbara straffräddningen mot Northampton senast men inte bara den. Tillsammans med den ännu yngre talangen Matthew Cox på bänken har Wimbledon ett starkt framtidskapital när det gäller målvakter. 

???????Henke:
Helt klart Nik Tzanev med honom mellan stolparna är vi obesegrade under mars månad. Räddningen mot Northampton på övertid kommer gå till historien och direkt drogs parallellerna till målvaktslegender i Wimbledon tröjan så som Dickie Guy, Seb Brown samt Dave Beasant alla knutna till viktiga straffräddningar.  Tzanev kommer även in i ett skede där både Sam Walker och försvaret fått sig rejält md ris men killen går in och visar att valet är helt rätt. Förändring behövdes och det var ett lyckat drag.
Ryan Longman april månad är din helt och hållet jag lovar, fortsätt bara att leverera!

???????Leffe:
Självklart blir det vår andremålvakt, Nik Tzanev, som får den utmärkelsen efter att ha gjort en storartad insats när han tog över som vår förstemålvakt när Sam Walker blivit så pass illa skadad att han missar resten av säsongen.
Straffräddningen i den 97:e matchminuten hemma mot Northampton när ställningen är 1-0 till The Dons kommer bli legendarisk.

???????Månadens mål:
???????
Pelle:
Ryan Longman blev stor hjälte med sina två mål i 2–2-matchen mot Charlton och båda målen var riktigt trevliga att se. Jag tycker dock att kvitteringen till 2–2 var snäppet bättre. Longman passade på att utnyttja en dålig tillbakapass från en Charltonförsvarare och hann fram före Ben Amos och kunde enkelt slå in bollen i målet. Ettrigheten och inställningen att aldrig ge upp gav utdelning och ett enkelt mål. Att spelare gör jobbet till 100% på planen sänder riktigt bra signaler till fansen och det övriga i laget.  

???????Henke:
Min röst tillfaller George Dobson med sin fina nick hemma mot Wigan. En välbehövlig kvittering i en match där vi verkligen inte fick tappa poäng. Framspelare Ryan Longman med ett inlägg från högerkanten rakt på Dobsons panna läckert.

???????Leffe:
Ryan Longmans 2-2 mål hemma mot Charlton var riktigt vackert när han stressar målvakten i Charlton, Ben Amos, så pass mycket att han hinner före och petar in bollen i mål efter en usel bakåtpassning från en Charltonspelare.

?????Klagomuren:
???????
Pelle:
Vi förlorade inte många matcher i mars men vi vann inte heller så många. Även om vi lyckats rädda flera poäng genom sena kvitteringar så släpper vi fortfarande till lite för många chanser och har svårt att hålla nollan vilket gör att vi ofta får jaga mål i stället för att försvara en ledning. Hade varit trevligt att gå in tilläggstiden med en ledning på fler än ett mål någon gång. Sen vill jag passa på att klaga över alla onödiga kort vi drar på oss genom att spelare kastar eller sparkar bort bollar, klagar på domaren eller delar ut onödiga efterslängar. Det känns som att vi alltid drar på oss minst två onödiga kort på nyckelspelare som till exempel Joe Pigott och Alex Woodyard

???????Henke:
Uteblivna resultat är det som summerar min mars månad. Hela sju matcher stod för dörren mot alla lag på den nedre halva av tabellen. Med resultat med oss så skulle vi ligga bra med i startblocken inför slutspurten. Av 21 möjliga poäng så tog vi 8 ynka pinnar varav en vinst, fem kryss samt en förlust. Det absolut viktigast var naturligtvis att inte tappa poäng vilket vi endast gjorde mot Burton men vi hade behövt mera än en vinst. Slutspurten av årets upplaga av League One ser tuff ut men kanske kan det vara till vår fördel då vår avsaknad att styra matcher kan vara en uppsida då vi  istället kan spela på motståndarens misstag.

Leffe:
Finns väl egentligen inte så mycket att klaga på denna månad mer än att vi gör för få mål vilket i slutändan kan leda till att vi tyvärr åker ur.
Med fem oavgjorda matcher under månade n som gick hade man ju så gärna sett att i alla fall tre av dom kunnat varit trepoängare istället.

??????Vad vi ser fram emot nästa månad:
Pelle:
Efter avslutningen på mars med segern mot Northampton så är man redo att välkomna april! Ett antal matcher vi borde kunna vinna med matchen mot Plymouth redan den andra april och sen avslutningen av månaden mot Rochdale där jag hoppas på att en vinst kan de en bra position ovanför nedflyttningsstrecken inför säsongens två sista matcher. Jag vill gärna se oss på så säker mark som möjligt. 

???????Henke:
Vinna fotbollsmatcher logiken är inte svårare än så men det blir tufft sju matcher återigen varav fem hemma. Detta borde vilket lag som helst gilla men ligasystemets sämsta hemmalag sätter knappast skräck i någon motståndare så hög tid att ändra på det forntida Plough Lane var inte ställe man åkte till och tog över taktpinnen, upp till bevis grabbar.
Nu vill jag även sen matchvinnare kliva fram Longman, Rudoni, Pigott, Palmer kom igen nu!!!

???????Leffe:
Hela åtta matcher på agendan igen och där vi b.la. möter Ipswich två gånger om.
Vore ju fantastiskt om vi kunde hålla oss över strecket när vi går in i de avslutande matcherna i maj så jag förväntar mig ett riktigt ”Nu Jävlar!!!!” från Mark Robinson och grabbarna under april månad.

????WOMBLE TILL WE DIE!

 

Redaktionen2021-04-07 22:06:46
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon