Lagbanner
Redaktionen summerar: Mars
Redaktionen summerar.

Redaktionen summerar: Mars

Det är verkligen dags att slå sig ner och summera mars månad ur perspektivet från en Wimbledonsupporter. Det var en månad som gav många glädjeämnen och väckte hoppet om överlevnad.

Mars är över sedan ett tag tillbaka och det är en månad vi gärna ser tillbaka på. Många matcher och spelare som har imponerat. Henke lyfter fram hela kollektivet som månadens spelare men ifrågasätter med all rätt det föreslagna bytet av klubbmärket. Pelle uppskattar James Hansons 2-0 mål mot Scunthorpe och vinsten mot Southend medan Leffe grämer sig över förlusten mot Gillingham men ser fram emot att följa laget på plats två gånger under nästa månad. SweDons-resan till Kingsmeadow för matchen mot Wycombe ligger på allas lista över höjdpunkter i april.
 
Nu kör vi!
Häng med och tyck till, tyck lika, tyck olika eller tyck inget alls.
Kommentarsfältet är öppet för den som har något att säga.

 

Månadens match:

Leffe:
Det fanns onekligen några att välja på denna månad med 4 segrar 1 oavgjord och 1 förlust som facit.
Den på papperet svåraste uppgiften, mötet med Peterborough hemma den 12:e mars, kändes på förhand mycket tveksam men trots stor press från POSH sida under andra halvlek så lyckades vi till slut stå som segrare efter det att Joe Pigott slagit in en, låt vara väldigt billig, straff i den 87:e minuten.
Ett klart bevis på att lagmoralen höjts avsevärt då vi inte vek ner oss under pressen vi utsattes för efter halvtidsvilan utan istället spelar vi smart och utnyttjar chansen när den väl kom.

Pelle:
Mycket att välja på då mars gav segrar mot Doncaster Rovers, Peterborough United, Southend United och Scunthorpe United. Två segrar mot lag på tabellens övre halva och två mot lag på tabellens nedra halva och frågan är vad som är mest imponerande. Jag har för mig att Wimbledon ofta kan prestera mot lag i toppen av tabellen och att man ibland inte lyckas slå lag man bör slå. Med bakgrund av detta så känns segern borta mot Southend som en oerhört viktig seger så här efter månadens slut. Aaron Ramsdale stod för en riktigt stark insats och Joe Pigott utnyttjade ett misstag i försvaret och satte dit 1-0 vilket gav Wimbledon tre oerhört viktiga poäng.
 
Henke:
Matcherna mot Peterborough respektive Doncaster där vi tog två raka vinster mot topplagen hemma på Kingsmeadow. Grymt stort att kunna plocka hemma full pott i dessa möten då dessa lagen i sig krigar om kvalplatser. Vi gjorde det bra riktigt jäkla bra och i samband med dessa vinster så höll vi hoppet vid liv och skapade riktigt goda förutsättningar för resterande del av säsongen.
  
 
Månadens spelare:

Henke:
När man lägger en mars månad bakom sig när laget tagit sig i kragen och överträffat alla förväntningarna. Vi har av sex matcher vunnit fyra kryssat en samt tyvärr förlorat en mot Gillingham hemma. Vinsterna har bland annat varit mot topplag som Peterborough samt Doncaster men vi har även imponerande vunnit borta mot både Scunthorpe samt Southend. En månad där vi mer eller mindre räddat kontraktet så kan jag bara lyft hela laget och kollektivet för denna grymma laginsats.
 
Pelle:
En härlig månad med många spelare som har starka insatser bakom sig. Inte den enklaste uppgiften att utse månadens spelare men jag har blivit mer och mer imponerad av Anthony Wordsworths insatser på mittfältet. Han spelar ofta enkelt och lagom fult och han är ofta med och fyller på i straffområdet utan att tappa fokus i försvarsspelet. Det enda som skulle kunna slipas på är de fasta situationerna där Wimbledon borde kunna skapa mer mål.
 
Leffe:
Flera har utmärkt sig i positiv bemärkelse denna månad men man kan liksom inte bortse från vår målvakt, Aaron Ramsdales, fantastiska facit med fyra raka nollor innan det tyvärr brakade igenom en aning mot Gillingham.
Säkerligen störde gästspelet hos engelska A-landslaget koncentrationen och fokuset en aning inför den matchen men det förlåter vi Aaron för då han under större delen av tiden gjort ypperligt ifrån sig iförd AFC Wimbledon tröjan.
Utmärkelsen går därmed denna månad till Aaron Ramsdale.

 
Månadens mål:

Leffe:
Vår långtidsskadade striker, James Hanson, kom äntligen tillbaka i spel under månaden som gick och visade nästan direkt prov på sin målfarlighet. Först tröstmålet mot Gillingham hemma som betydde 2-4 och i nästa match mot Scunthorpe borta blev han så matchvinnare med sina två mål.
Det första var ett rent skolboksexempel på varför vi värvade James inför denna säsong och därför väljer jag att lägga min röst på det:
Med sin speluppfattning och pondus tar han sig in i straffområdet i sedvanlig, lunkande, stil och möter inspelet från Anthony Wordsworth helt perfekt med huvudet utan chans för försvarare eller målvakt hos motståndarna. Mycket vackert mål på min ära!
 
Henke:
Har en soft spot för James Hanson och hans 2-0 mål mot Scunthorpe borta där han i boxen på ett tillslag klipper till. Killen var varit otroligt kritiserad under säsongen med tanke på den bristande målskörden samt sina skador men han är otroligt viktig. Första målet på nick är inte illa heller men att ha en striker i truppen som på ett tillslag gör mål är grymt och det har vi saknat.
 
Pelle:
Även om Steve Seddons 1-0 mål mot Doncaster var en riktig pärla så ger jag det till James Hansons andra mål mot Scunthorpe United där Joe Pigott klackar fram bollen och Hanson sätter dit den säkert i den bortre burgavlen.

 
Klagomuren:
 
Henke:
Tycker det är helt otroligt att vi skall in och rösta om en nytt klubbmärke varför???. Finns ett alternativ 1 samt ett alternativ 2 där enda skillnaden mer eller mindre är texten ovan klubbmärket som antigen skall vara i blått eller svart. Märket har även fått en mjukare form mot vårt nuvarande. Mina varningsklockor ringde redan för ett par år sedan då man såg dom första renderingsbilderna på den nya tänkbara arenan och där fanns ett nytt klubbmärke med på flera bilder som var tämligen skrämmande långt ifrån dagens omröstning. Med engelska mått så ändras klubbmärkena i Storbritannien utan större protester men känns som om denna lanseringen borde kommit under sommarmånaderna istället för nu när var enda supporter sitter som på nålar för enda fokus ligger på det nya kontraktet. Sen finns det många fans som nu börjat gjort egna versioner som är mycket bättre än dagens röstbara och flera av dem går i samma anda som Wimbledon FC snälla The Dons Trust tänk om!

Leffe:
Verkligen synd att vi inte kunde hålla ihop det hela månaden då vi gick rejält på pumpen hemma mot Gillingham den 23:e mars.
Helt obegripligt egentligen då allt såg ut att gå vår väg under de första 45 minutrarna. Kollapsen blev sedan total i andra halvlek då Gillingham tilläts relativt enkelt göra tre mål och därmed vinna med totalt 4-2.
En given trepoängare försvann så upp i det blå som vi verkligen skulle mått bra av att fått med oss i bagaget inför upplösningen av ”The Great Escape”
 
Pelle:
På planen så fanns det inte så mycket att klaga på om man bortser från insatsen mot Gillingham. Utanför planen händer det lite saker som säkert kan bli kontroversiellt framöver. Nya designen på klubbmärket och planer för ett museum i nya arenan är två av dessa och att fatta beslut om detta samtidigt som laget slåss för överlevnad i League One känns inte genomtänkt. Viktiga beslut som vilka ska hantera lagets musée-objekt och minnessaker och hur detta ska finansieras är inget man ska lägga på supportrarna mitt i slutstriden och med kort varsel. Förhoppningsvis löser sig detta men det visar på en del av problematiken med att vara en fans-ägd klubb där mycket fortfarande görs på voluntärbasis. Vill också tillägga att jag aldrig skulle vilja ge upp ägandet av klubben till någon extern investerare men det behövs mer planering när en klubb styrs av fansen.
 

Vad vi ser fram emot nästa månad:

Leffe:
Jag ser verkligen fram emot att få åka över pölen och ge grabbarna mitt stöd på plats nu när det är som allra viktigast att vi supportrar sluter upp bakom Wally Downes och visar varför vi älskar denna klubb.
Oxford borta den 13:e april är inbokad och sedan blir det den årliga supporterresan två veckor senare när vi tar emot Wycombe i säsongens sista hemmamatch den 27:e april.
Förhoppningsvis är kontraktet redan grejat då så vi bara kan njuta och fira avslappnat tillsammans med övriga supportrar och spelarna!

Pelle:
Swedons-resan står högst upp på listan, en troligtvis otroligt viktig match mot Wycombe och förhoppningsvis ett vårvackert London. Annars är det nu allt ska avgöras och förhoppningsvis så håller formen i sig och vi kan säkra nytt kontrakt i april.

Henke:
Det är nu det avgörs vi går en historisk april månad till mötes och personligen tror jag att det kommer leva in till den sista omgången för oss när vi möter Bradford. The Banthams slog Liverpool hemma på Valley Parade omgången 1999-2000 medans vi torskade borta mot Southampton på klassiska The Dell. Vi åkte ur Premier League och vill verkligen inte att historien upprepar sig nu när Bradford återigen är inblandat i vårt öde.
Sen bjuder månaden även på vår årliga SweDons resa där vi samlas för att se sista hemmamatchen mot Wycombe Wanderers den 27/4. Dom mesta anländer på fredagen så om vädret tillåter så blir det en fin kväll längs med Themsen där vi kan avhandla säsongen. Vi har mycket folk som reser generellt under säsongen så en chans att få ta del av varandras minnen. Sist men inte minst så vore det fantastiskt kul om vi kunde få fira kontraktet efter en tre poängare mot Wycombe, vem vet vore så himla skönt.
 
COME ON YOU DONS!!!

Redaktionen2019-04-14 15:50:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon