Lagbanner
Redaktionen summerar: mars
Henke, Leffe och Pelle summerar mars månad

Redaktionen summerar: mars

Vi summerar en mars månad som rent resultatmässigt var bra vi hänger med i kampen om kvalplatserna.  En förlust, tre kryss och två vinster.

Redaktionen är som en samstämd gosskör när vi ton och ger utmärkelsen till Ronan Curtis som även får månadens mål. När man målar och sänker MK Scum så är det tämligen lätt!

Vi klagar över utebliven effekt som är en konsekvens av ett dåligt januarifönster. När Leigh Connor-Evans återkallades till Stockport och Ali Al Hamadi såldes så rök en given kvalplats. Josh Kelly har inte levt upp till förväntningarna och inte gjort ett endaste mål vilket är underkänt. Vi saknar helt enkelt en målskytt eller en Jack-in-the-box.

Kommande månad så kommer det att avgöras kan vi ta den sista åtråvärda kvalplatsen som så många jagar för stunden. Henrik från redaktionen är även på plats med sin vapendragare John för att bevittna sista matchen mot Walsall.



Månadens match:

Leffe: Hela sex matcher spelades under förra månaden och man får väl vara relativt nöjd med två segrar tre oavgjorda samt endast en förlust. Tyvärr ser det dock ut som om vi missar play-off racet denna säsong men i ärlighetens namn så är vi inte redo för avancemang ännu.

Månadens match blir ju tveklöst matchen mot MK på hemmaplan lördagen den 2:a mars. Inför matchen kändes det väldigt otrevligt då vi kom från en negativ avslutning på februari medan MK spelat mycket bra och hade häng på en topp-tre placering i tabellen. Våra spelare visade då upp en sällan skådad lagmoral och gav inte MK mycket utrymme utan spelade hårt, på gränsen till fult. När så Ronan Curtis avgör med sitt 1-0 mål då klockan står på 90+4 vet jublet inga gränser och spelarna samlas i en riktig TV-puck hög framför hemmasupportrarna.

Henke: Finns absolut inget alls som konkurrera med den så underbara vinsten mot MK Scum. En seger så viktig för oss fans och på vilket sätt vi gjorde det helt sjukt. Ett lågt inlägg av Lee Brown där Omar Bugiel uppoffrande tar sin gubbe innan Ronan klappar in målet i den 94:e matchminuten.

Pelle: Hemmasegern mot Milton Keynes var helt klart månadens match. Att slå dem på hemmaplan med ett mål i den sista tilläggsminuten kunde inte sitta bättre. Firandet efteråt men Ronan Curtis som plockar upp en bollkalle i famnen innan hela laget stormade hörnan han var i. Helt otroligt härlig vinst som får en att le när man tänker tillbaka.


Månadens spelare:

Henke: Ronan Curtis skrev sitt eget kapitel i Wimbledon historien när han sänkte MK Scum. Snacka om euforiskt avslut i en så brutalt viktig match fyfan vad skönt det var. Bilden som förevigar ögonblick när han kastar tröjan i luften kommer etsa sig fasat på hornhinnan många år framöver.

Vill även skänka en liten tanke till Harry Pell som på uppvärmningen stod och matade bollar på Mk fansen. Såklart blev det reprimander från EFL och böter som vi var med och betalade, väl värda slantar. Harry Pell sicken lirare, haha!

Leffe: Här väljer jag ovan nämnda Ronan Curtis för det är med sådana mål som i matchen mot MK man blir odödlig i våra historieböcker. Möjligen kan Ronan få dela utmärkelsen med bollkallen som blev indragen i firandet när Ronan lyfter upp och kramar om honom.

Pelle: Ok, vi kör vidare på temat här. Hade det inte varit för det otroligt viktiga målet mot MK så hade nog Omar Bugiel eller Alex Bass tagit denna men varför inte ge det till Ronan Curtis för hans insatser och framför allt det målet. Curtis har börjat få upp farten och bidragit mycket för att fylla luckan efter Al-Hamadi. Man kan alltid drömma om en förlängning av kontraktet även om detta nog inte kommer att hända.


Månadens mål:

Pelle: Ingen konkurrens här heller. Ronan Curtis 1–0 mål på tilläggstid mot Milton Keynes var helt fantastiskt. Sekunderna innan hade motståndarna en boll parallell med mållinjen och var ytterst nära att ta ledningen. Men med trettio sekunder kvar på tilläggstiden slår Lee Brown in en boll från vänsterkanten som når fram till Ronan Curtis framför mål. Curtis möter upp och med sin vänsterfot trycker in bollen längst marken förbi Michael Kelly i motståndarlaget.

Leffe: Återigen Ronan Curtis som får en utmärkelse för hans 1-0 mål mot MK när klockan står på övertid av övertiden. Kanske inte det vackraste målet man skådat men absolut det mest förlösande då all uppbyggd nervositet bara släppte och istället ersattes med sann glädje.

Henke: Se bara enligt nedan och njut!

Se Ronan Curtis mål här: https://www.youtube.com/watch?v=iV5U5jTJjpg


Klagomuren:  

Leffe: Värvningen av Josh Kelly ser tyvärr ut som en riktig flopp då man förväntade sig ett par mål från honom under månaden som gick. Inte ett enda mål blev det utan istället förpassad till avbytarbänken. Dålig scouting eller bara otur? Jag lutar åt dålig scouting (dessutom kostsam) helt enkelt.

Henke: Saknar en ”Jack-in-the-box” vem kan kliva fram nu när det behövs. När vi kvalade upp oss senast säsongen 2015/2016 så var det Adebayo Akinfenwa som reste sig ur askan och visade sig tung. Man hade hoppats på att James Tilley formen åter han hade i början av säsongen. När skulle vi få uppleva islossningen från Josh Kelly alt JJ Gordon.  

Pelle: Vi hade chansen att ta ett grepp om en slutspelsplats men vi avslutade månaden med tre matcher utan vinst mot lag som också kämpar om slutspelsplatser. Vi har, som jag tidigare sagt, en tendens att vinna matcher vi kanske inte borde och förlora matcher vi borde vinna. Nu tror jag mycket beror på att vi inte har någon målgörare med självförtroende utom Omar Bugiel. Har Omar en dålig dag eller är borta på landslagsuppdrag så är det svårt att vinna matcher.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Avgörandet om playoffplatserna, även om det har hackat en hel del i slutet av månaden så finns det fortfarande en minimal chans att vi kan ta en plats.  Kan bli ett otroligt spännande avgörande men också en sömnig väntan på att säsongen ska ta slut. Innan det avgörs så kommer varje match dock vara ytterst viktig.

Henke: Hoppet är det sista som överger oss så det finns fortfarande en chans att vi kan ta den sista åtråvärda kvalplats. Vi behöver göra vårt samtidigt som andra resultat går vår väg enkel matematik. Vi kan få uppleva riktigt drama då vi har Walsall hemma i sista matchen vore kul när man är på plats att få uppleva en svettig uppgörelse.

Leffe: Att vi avslutar säsongen snyggt även om vi inte har något att spela för som det verkar just nu i alla fall. Skulle vara vackert med en seger i sista matchen för säsongen mot Walsall den 27:e april då det ryktas att SweDons kommer vara representerade genom Henke här på redaktionen.


 
COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2024-04-10 22:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon