Lagbanner
Redaktionen summerar: Mars månad
Henke & Leffe summerar en tung mars månad

Redaktionen summerar: Mars månad

Henrik och Leffe summerar en skral mars månad

Vi summerar en ytterligare en månad som knappast gjorde än gladare. Vid årsskiftet så sneglade vi mot en kvalplats och hade det inte varit för en finfin höst hade vi sneglat neråt mot National League.

En plump månad som sagt endast en ynka vinst och den kom hemma mot Walsall och vi spelade faktiskt bra vem hade kunnat tro det.

I klagomuren så gnäller vi på uteblivna resultat samt vår oförmåga att stänga matcher. Helt klart en coach fråga mer var helsike är The Wimbledon Spirit. Den som alltid gjort oss till dom vi är. Är som bortblåst för stunden och den måste vi få tillbaka men vem är vår kulturbärare idag, finns det ens någon?

Vi ser även en oro över att det börja växa till sig en klick som inte står bakom att vår klubb skall förbli ”fan owned”. Folk vill se resultat och motiverar att vi varit usla över så många år och det beror till största del på vårt kapital.

Häng med! Tyck till kommentera!


Månadens match:

Leffe: Med en seger på sex spelade matcher under mars månad så blir ju valet enkelt då enda segern kom i mötet hemma mot Walsall tisdagen den 28:e mars. En något oväntad, men ack så skön triumf, då vi ju innan dess hade elva matcher i rad utan seger vilket gjort att vi cementerat oss i den nedre halvan av tabellen.

Henke: Urvalet är litet men i vinsten mot Walsall eller som dom kallas The Saddlers så var vi faktiskt bra riktig bra. En välförtjänst seger efter mål från Will Nightingale samt Ali Al-Hamadi. Här trodde man att man kunde se ljuset i tunneln men ack så fel vi hade.

Månadens spelare:

Henke: Med ytterligare en skral månad bakom oss så står ju kandidaterna inte på rad men jag utnämner så klart min favorit numera Ali Al-Hamadi. Anledningen är att han efter Iraks träningsmatch mot Putins ryska avskum satte sig på planet direkt för att hinna hem till Wimbledon match hemma mot Rochdale den 1 april. Tror ni Chris Gunter gjorde samma sak när han var iväg och coachade Wales, knappast. Tror personligen att Gunter får svårt att dra på sig Wimbledon tröjan igen folk kommer att bua ut honom. Han lämnade klubben i sticket när vi redan hade en diger skadelista.

Leffe: Jag ger utmärkelsen denna månad till Will ”Made Of Glass” Nightingale då han ju faktiskt inte gått sönder sedan återkomsten från sin senaste skada utan istället återtagit sin ordinarie plats i backlinjen och bitvis spelat riktigt bra dessutom.

Månadens mål:

Leffe: Mer Will Nightingale blir det här då hans ledningsmål i matchen hemma mot Walsall är av gammalt klassiskt brittiskt snitt. Hörna från vänster där Will kommer lunkandes in i straffområdet, får ett skönt häng i luften innan bollen träffar hans panna klockrent och sedan skjuter iväg med bra fart in i motståndarmålets nätmaskor.

Henke: Helt klart Ali Al Hamdis mål borta mot Mansfield när han driver upp på högerkanten och gör sin gubbe och tar avslut. Ett finfint forwardsmål från en kille med gott självförtroende.
Månadens mål för mars månad: https://www.youtube.com/watch?v=YOUgmmO8vTY

Klagomuren:

Leffe: Det är ju rent ut sagt bedrövligt att vi inte kan hålla i en ledning utan istället har vi under mars månad fortsatt med trenden att istället stå som förlorare när vi gjort första målet.Det är ju dom lägena man bara skall älska som spelare och inte bli, som vi tyvärr visat prov på, nervösa, rädda och vilsna.

Bristen på aktiv coachning från Johnnie Jackson i dessa lägen är också mycket irriterande och saknaden efter vår skadade ledargestalt, Harry Pell, är oerhört påtaglig.
Sedan har allt jäkla gnäll och tjafs på sociala medier tyvärr gjort att vi nu kan skönja två läger bland oss supportrar. En del vädrar blod och kräver Johnnie Jacksons huvud på ett fat samt att vi släpper in utomstående finansiärer som huvudägare till klubben medan de andra, ”happy clappers” är nöjda med att ha en klubb samt en ny arena att gå på för att se matcher oavsett om det blir amatör eller ligafotboll.

Det blir svårare och svårare att hitta något som vi alla supportrar gemensamt kan sluta upp bakom och framtiden ser inte speciellt ljus ut vad gäller den saken heller.

Henke: Som sagt vi är sula för stunden och det kan jag leva med MEN när vi inte visar ruter och lever upp till The Wimbledon Spirit då tryter humöret. Vi har schabblat bort och tappat så otroligt mycket värdefulla poäng vi måste kunna lära oss att stänga matcher. Ser helt klart en coaching miss här och det är inte bra. Tidigt så nämnd man att Johnnie Jackson inte är någon bra matchcoach då han sällan kan ändra och påverka en matchbild. Det syns och det märks tyvärr. Poäng tappen sticker ut finns inte ett lag i The Football League som tappat mera poäng ur en ledande position än oss.

Sen oroas jag över vissa supportrars inställning till ”fan ownership”. Om man lyssnar på Wimbledon poodar tänker främst på The Sunday Debrief som är en summering av månaden under The Wombles had a dream podcast. Där kan man skönja att fler och fler lyfter sin misstro mot vårt ägandeskap då bristen på investeringar och avkastning gör att vi ej kan matcha mot andra lag. 51% regeln är inte traditionellt spikad i den Engelska kulturen utan man får sin röst hörd genom klubbens Thrust som skall vara en supporterröst. Hos Wimbledon är det många supportrar som aldrig velat bidragit till The Dons Thrust och ifrågasätter varför vi skall ha en supporterstyrelse.

Sist men inte minst alla förbannade skador måste ligga ett stort problem i hur vi tränar och bygger upp inför säsongen men med tolv man på listan så är jag orolig riktig orolig. Av dessa är ca 7-8 startspelare och med vår trupp kan vi inte ersätta med kvalitet utan vi får ställa ett B-lag på pappret.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Leffe: Självklart matchen hemma mot Rochdale den 1:a april då vi blir ca 6-7 stycken som åker över för att uppleva den fighten på plats.

Tuffa uppgifter mot Salford och Stevenage väntar också samt ett ”mellanmjölks” möte med
Harrogate för att nämna några av kommande månads matcher. Bara vi inte klappar igenom totalt nu och dragits in i ett ”nedflyttnings-race” när april är över så är jag nöjd.

Henke: Så klart att vända en negativ trend vilket ser mörkt ut för stunden. Vi måste upp i nivå och försöka avsluta denna säsong med lite heder. Utan en bra höstsäsong hade vi varit på väg ut ur League Two.

Trots detta så pågår febril aktivitet med att boka upp resan för årets sista match nämligen Grimsby borta på måndagen den 8 maj som är Boxing Day i England. Har sagt det för och säger det igen Grimsby och Blundell Park är en tung arena så återvänder för tredje gången hit.

Sen är vi ett stort gäng som är på plats mot Rochdale svenskar samt våra finska vänner. 
 


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-04-10 14:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon