Lagbanner
Redaktionen summerar: November
Henke, Leffe och Pelle laddar på summerar november månad

Redaktionen summerar: November

November månad summeras av redaktionen

Redaktionen summerar en månad där i särklass det viktigast är återkomsten till Plough Lane. En väntan på 10 776 dagar är över och klubben är åter ute i Merton i sitt spirituella hem, magiskt! Det åtråvärda priset månades spelare som denna säsongen mer eller mindre innehafts av Joe Pigott på stående basis, här bryter Leffe ny mark och lyfter nyförvärvet Ben Heneghan.

Ethan Chislett får i enhällighet priset som månadens mål med tanke på att det kom i den 92:a matchminuten borta mot Rochdale, grymt viktiga pinnar in! Vår klagomur pryds med den tråkiga sortin ut ur FA Cupen där Crawley Town enkelt sparkade ut oss, sorgligt.

Inför kommande månaden så lyfter vi blicken när åtta matcher skall spelas, bortaresa mot Sunderland, Londonderby mot Charlton samt lite annandagsfotboll hos julgrisen Karl C**t Robinson uppe i Oxford, kan vi tysta julgrisen månntro.


Månadens match:

Leffe: Det får bli första hemmamatchen på vår nya arena mot Doncaster den 3:e november.Kanske inte just för själva matchen utan för det känslosamma ögonblicket när våra spelare tågadein på vår alldeles egna arena i Merton.Det var en stor händelse minst sagt och att det sedan blev ett målkalas, 2-2, med en pinne sombelöning kan man ju tycka vad man vill om.

Pelle: Kan inte bli någon annan än den historiska matchen AFC Wimbledon - Doncaster Rovers på Plough Lane. Många hade jobbat mycket länge för att detta skulle kunna bli en verklighet. Vi är tusentals som har sponsrat klubben eller lånat ut pengar för att denna match skulle kunna spelas. Ännu fler hade sett fram emot festen som premiärmatchen skulle ha varit om inte världen stängts ner. 2–2 med kvitteringen från Doncaster i slutminuterna är inte det resultat man drömt om men vad gör det. Vi är hemma! 

Henke: Matchen med stort M är helt klart drabbningen mot Doncaster som spelades på Plough Lane. Första riktiga hemmamatchen på 10 776 dagar. Sms, twitter gick het under dagen polarna var på plats för att så ironiskt som dessa dagar tillåter att ersätta sin egen närvaro med en pappdocka. SweDons flaggan skickades självklart över men Corona tider försenade leveransen så den jäveln dök upp dagen efter på onsdagen, typiskt. Men strunt i samma nu ligger flaggan på plats så ett stort tack till Jim Drewett samt Toby Trotman som nu lagt den på plats och debuten blev istället matchen mot Crawley Town. Matchen i sig var grymt sekundär utan resultat var inte det viktigt utan det självklara är att vi är hemma!

Månadens spelare:
                                                         
Henke: Otroligt tråkigt men Joe Pigott är den enda spelaren som levererar match efter match så min röst faller åter på honom. Störst troligt är att vi nog snart sett det sista av honom då januarifönstret och ett utgående kontrakt gör med all sannolikhet att han snart är borta. Jag lovar att jag skall försöka bättra mig till december summeringen men för stunden står Joe Pigott starkast av dem alla.

Leffe: Det får bli vårt senaste nyförvärv, Ben Heneghan, som ju direkt tog en plats i backlinjen och medden äran dessutom. Ben blev sedan målskytt i matchen mot Gillingham och visade där prov påsina offensiva kvaliteter.

Starkt jobbat och belöningen blir utnämningen till ”Månadens spelare”.

Pelle: Det blir mer och mer klart att Joe Pigott spelar i en egen liga. Han ligger bakom det mesta av Wimbledons anfallsspel och är dessutom en viktig kugge när det gäller att försvara fasta situationer. Stundtals kan andra spelare höja sig till hans nivå men allt för ofta känns det som att han kämpar på ensam. 


Månadens mål:

Pelle: Inte överdrivet många kandidater denna månad men Ethan Chisletts mål på övertid mot Rochdale som gav månadens enda ligaseger hade säkert tagit det om det inte hade varit för Joe Pigotts historiska första mål på nya arenan. Steve Seddon klackade fram bollen till Terell Thomas på vänsterkanten och inlägget styrdes ut av Doncasters målvakt till Joe Pigott som tackade och slog in bollen med en kontrollerad bredsida i bortre burgaveln. Helt klart rätt person att få göra det första målet på Plough Lane. 

Henke: Absolut inte det snyggaste men definitivt det viktigaste så min röst faller på Ethan Chisletts mål mot Rochdale borta. Så otroligt viktigt och den höga pressen gav effekt där Steven Seddon stressar bollen plockas upp av Anthony Hartigan som serverar åter Seddon som löpt ut på vänsterkanten där han hittar Jack Rudoni inne i boxen som löper förbi sin gubbe där hittar han Ethan som vänder upp och lägger den i målvaktens vänstra hörn. Detta i den 92:a matchminuten av ett tillägg på fyra minuter.

Leffe: Finns det något skönare än att avgöra en match på övertid? Knappast så därför blir Ethan Chisletts strut borta mot Rochdale, när matchuret står på 90 + 2,”Månadens mål”. Fint förarbete av Jack Rudoni får vi inte glömma bort heller.


Klagomuren:

Leffe: Vår insats i säsongens FA-cup var ju rent ut sagt bedrövligt. Först klarar vi av Barrow med ettnödrop (4-2 efter straffar) för att sedan åka på pumpen hemma mot Crawley Town.Nä, det duger inte helt enkelt och speciellt matchen mot Barrow var ett riktigt lågvattenmärke.

Pelle: Att åka ur FA-cupen mot Crawley Town på hemmaplan efter att precis lyckats ta sig förbi Barrow efter straffar sved en hel del. Visst går det att skylla på det intensiva spelschemat men man måste kunna göra bättre ifrån sig på hemmaplan mot ett lag en division under. Men det är klart nu kan vi ju koncentrera oss på ligan istället.

Henke: Sortin ur FA cupen mot Crawley Town var helt enkelt en urusel tillställning som vi gärna vill glömma. Ett League Two gäng som kommer och tar tag i taktpinnen och tämligen enkelt petar ur oss ur världens mest anrika cup. Ödet efter Barrow där vi vann på straffar efter en avgörande räddning av Nick Tzanev samt avgörandet av Jack Rudoni förtjänande något bättre i omgången efter. Laget har matchat hårt det är helt klart och laget är trött vilket ger effekt tyvärr.


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Henke: December kommer bli helt galen 8 matcher som skall spelas och det är många fina matcher som hade varit finna bortaresor. Tänker först och främst på Sunderland borta mitten av december ett storlag på rejäl dekis. Glömmer aldrig när vi var upp där 2018 torskade med 2-0 men vilken resan med en weekend med the Magpies i Newcastle för att sedan stoppas av en snöstorm som gav oss en extra natt i Edingburgh. Våra finska supportar som då slog följe med oss från Arlanda lyckades under den helgen avverka fem länder för att se match mot The Black Cats. Finland, Sverige, Skottland, England sen via Paris och Frankrike hem tack vare snöstormen. Vilken resa ruggigt tung och PISA grabbar spottar inte direkt i glasen.

Sen klassika annandags fotboll mot Oxford borta och vore det inte kul att få stoppa äpplet i munnen på julgrisen på Karl Robinson och trycka till The U´s . Kommer i alla fall bänka mig framför burken med mina extra julkilon och hoppas på det bästa.

Leffe: Hela åtta matcher på agendan för december och där vi kommer möta b.la. Ipswich hemma på Plough Lane den 29:e december. Vi skall även åka norrut till Stadium Of Light för möte mot Sunderland den 15:e december.Lägg därtill två derbyn, Charlton i ligan och Arsenal U21 i EFL Trophy, så har vi onekligen en späckad månad att se fram emot.

Dags för val av styrelse i Dons Trust Board också i december och jag hoppas Niall Couper blir invald då jag gillar hans vision och åsikter mycket.

Pelle: December med julfotboll och feststämning på läktarna… nja kanske inte i år men vi har ett par riktigt trevliga matcher att se fram emot. Charlton, Sunderland, Crewe, Oxford och Ipswich, inte så illa. Så jag se fram emot att sitta hemma framför datorn och se matcherna på Ifollow. Dessutom ser jag verkligen fram emot att få hem boken We Are Home om Wimbledons historia på Plough Lane och resan tillbaka dit. 



COME ON YOU DONS!!!


 

Henrik Persson2020-12-09 22:00:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon