Lagbanner
Redaktionen summerar: november
Henke, Leffe och Pelle summerar november månad

Redaktionen summerar: november

Redaktionen summerar en händelserik november månad

Redaktionen summerar: november


Vi summerar en november månad med tämligen fina resultat. Många mål framåt då vi på sex matcher gjorde 13 mål inte illa.

Månades okrönta kung får bli Ali Al-Hamadi som gör otroligt viktiga mål för klubben. Han är het och det finns ett januari fönster som kommer bli väldigt intressant. Sälja och äventyra en eventuell playoff plats eller ta pengarna och chansa på att värva in ersättare som fortsätter att leverera. Ett digert dilemma för klubben.

Månadens match är såklart vinsten mot Notts County den satt fint. Vi höll på tappa detta men vi lyckades efter att The Magpies hämtade upp till 2-2 vinna med 4-2 och detta gav ett rejält styrkebesked.

Kommande månad så har vi FA cupen mot lilla Ramsgate här får vi bara inte tappa skärpan. Som alltid när Wimbledon visas så kör vi pubsamling denna gång på Wirströms i Gamla Stan Stockholm.

Vi har även ett tufft möte att se fram emot när slutspelt i Bristol Street Motor Tropy och vi tar oss an Portsmouth. Lite silly season där vår Ali Al-Hamadi står i fokus när fönstret öppnar på nyårsdagen.


Månadens match:

Leffe: En salig blandning av matcher och resultat den gångna månaden med FA-cup, ligaspel och EFL
Trophy. Ett härligt styrkebesked, med tanke på den katastrofala avslutningen i oktober, kom i FA-cupens första omgång när vi krossade Cheltenham med 5-1 den 4:e november. FA-cupen är ju något alldeles extra så den segern blir mitt val till ”Månadens match”.

Henke: Helt klart segern mot Notts County den satt så himla fint. Vi stod lite och vägde här då formen svajade en aning. Körde över dom i första och gick till halvtidsvila med 2-0. Sen kommer fallet när The Magpies kom ut starka och hämtade upp till 2-2 då var jag riktigt skraj. Finns docj en styrka i årets upplaga av The Dons som inte fanns under fjolåret utan istället för att torska står vi som vinnare med 4-2 efter två mål vardera från Ali Al-Hamadi och vår fantastiska kapten Jake Reeves. Vackert boys!
.
Pelle: November bjöd på flera bra matcher från Wimbledons sida med segrar mot Cheltenham Town, Crystal Palace U21, Doncaster Rovers och Notts County. Jag skulle nog hålla 5–1 segern mot League One laget Cheltenham Town i FA-cupen som månadens match. En riktigt stark insats av Wimbledon och fem riktigt snygga mål. Även om Cheltenham ligger sist i League One så är det ändå en bra seger som säkrade avancemang i FA-cupen för vidare äventyr. 


Månadens spelare:

Henke: All heder heder åt Ali Al-Hamadi som gör sjukt viktiga mål men alla lag behöver en ledare och han återfinns i vår kapten Jake Reeves. Han är en otroliga spelare på denna nivån och utan han på plan hade vi till exempel aldrig återhämtat oss mot Notts County. En ledare av rang som leder laget på ett ypperligt sätt. Har alltid vurmat för denna killen och håller honom så högt.

Leffe: Hur man än vrider och vänder på det så kan man inte låta bli att ge utmärkelsen till vår nummer 10 Ali Ibrahim Karim Al Hamadi.Fem mål från hans sida under november är oerhört imponerande och det är självklart att ”Ali” skall bli utnämnd till ”Månadens spelare”.

Pelle: Jag vet inte om jag börjar bli lite tjatig med vilken spelare vi har i Ali Al-Hamadi. Hans styrka, ettrighet och fart har gett så många mål och skapat så många chanser. Han gjorde fem mål i november och var starkt bidragande till Wimbledons starka form senast. Helt klar en klasspelare som jag verkligen hoppas blir kvar i laget en bra tid framöver.


Månadens mål:

Pelle: Som sagt, matchen mot Cheltenham Town gav fem riktigt snygga mål, James Tilley hade två pärlor i den matchen. Ali Al-Hamadi gjorde ett antal riktigt fina mål över hela månaden och Connor Lemonheigh-Evans mål mot Cheltenham är en riktig gobit. Svårt att välja denna månad men Ali Al-Hamadis andra mål mot Doncaster Rovers där han ensam mot två Doncasterförsvarare kämpar till sig bollen och smäller upp den i nättaket är det mål som står ut lite extra denna månad. 

Leffe: Al-Hamadis 2-0 strut i matchen mot Doncaster är ju vansinnigt vackert men jag väljer att förbise Ali här utan ger istället utmärkelsen till vår lagkapten Jake Reeves första straffmål i mötet mot Notts County den 25:e november.

Vi har ju onekligen darrat en del från elva meter tidigare denna säsong så vilken förlösande känsla
det var när Jake utan pardon drar in bollen stenhårt rakt upp i det högra krysset bakom keepern i
Notts County. Ingen tvekan där inte och sedan satte han ju dessutom en till straff i samma match lite senare.

Henke: Ali All-Hamadis 2-0 mot Doncaster är vackert. Connor Evans slår en fantast långboll från egen planhalva som Ali kämpar till sig bollen från Doncasterförsvaret där han på egen hand krigar fram chansen och dunkar upp den i nättaket bakom Louis Jones i Doncaster målet. Ett hårt fram kämpat mål som man bara älskar.

Se november målen här: https://www.youtube.com/watch?v=N5lay1k2Lxc


Klagomuren:  

Leffe: Ojämnheten i vanlig ordning. Efter att ha vunnit mot Notts County med 4-2 en lördag så åker vi sedan till Gillingham på tisdagen och förlorar såklart med 1-0.

Skall vi sikta på play-off den här säsongen så får vi inte varva övertygande segrar med nonchalanta förluster bara sådär ändå utan här måste ju ledargestalter i truppen och vår manager visa vart skåpet skall stå för bövelen!

Henke: Vi lägger en bra månad bakom oss och djupdyker mot Gillingham borta vilket är synd. En oglamorös veckomatch bort i Kent jag blir inte osexigare än så men tre oerhört viktiga poäng som vi tappade.

Pelle: Ja det var en trevlig månad i det stora hela men självklart får man aldrig ha det för bra. Förlusten mot Gillingham kändes onödig och Wimbledon tandlöst. Kan man bara höja sin lägstanivå så blir det nog bra. 


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Julmatcher är alltid lite extra kul med speciella traditioner och årets match mot Sutton United på Plough Lane på annandagen kommer säkert bli en folkfest. Tabellen ser bättre ut än förra månaden så jag hoppas att den trenden håller i sig. 

Henke: FA Cupens magi lever som sagt när vi i andra rundan gästas av Ramsgate FC hemmahörandes i Isthmian South East divison motsvarandes division 8. En match där David möte Goliat och för en gång skulle är vi jätten som skall besegras. Motståndaren toppar sin division och vill såklart skrälla. Borta biljetterna 1500 till antalet försvann fort så dom fyller upp sin bortasektion.

Vi har väl inte direkt någon god relation till kuststaden Ramsgate då vi för ett gäng år sedan när vi möte dem borta på Southwood Stadium infiltrerades av Ramsgate fans. Utbröt bråk på bortasektionen vilket fortfarande inte är glömt. Har alltid haft ett gott öga till deras antagonister Margate FC dit bland annat vår forne manager Terry Brown coachade.

Älskar även alla silly season rykten som kommer att trilla in blir alltid spännande att följa och som vanligt lägger vi alla ryktena under luppen och uppdaterar er om allt.

Leffe: Andra omgången av FA-cupen skall vi ju bara vinna då vi möter Ramsgate från division åtta på
hemmaplan den 4:e december.

Slutspelet i EFL-Trophy tar oss till Portsmouth denna gång för match den 19:e december och sedan har vi ju även en fin ”boxing-day” fight att se fram emot när vi möter lokalkonkurrenten Sutton på hemmaplan.


 COME ON YOU DONS!!!

 

Henrik Persson2023-12-09 22:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon