Lagbanner

Redaktionen summerar: september

Redaktionen summerar ytterligare en fin månad när man diskuterar september

Vi summerar ännu en fin månad. Wimbledon hänger med i toppen och man gör det bra!

Johnnie Jackson har med hjälp av Craig Cope fått ihop ett slagkraftig gäng som levererar. Jackson kan nu efter två månader in på säsongen 2023/2024 stå med huvudet högt.

Som sagt en målrik månad med 13 mål på sex matcher för The Dons. 4-1 vinsten sticker ut lite extra främst med tanke på att Ali Al-Hamadi nu äntligen fick proppen ur när han stod för ett hattrick. Vi skall icke glömma borta bedriften mot Walsall borta där vi segrade med 3-1

Redaktion är inte helt överens då det fanns många ess att lyfta och hylla. Ali Al-Hamadi är väl den som får priset i konkurrens med Jake Reeves, Alex Bass och Jack Currie.  

Vi beklagar oss åt Danny Macklin affären och hur den hanterats av klubben. Hänt har hänt men vad händer härnäst?

Nästkommande månad så vill vi såklart fortsätta på inslagen väg. Tuffa matcher mot Mansfield och Bradford.



Månadens match:

Leffe: Återigen har det varit mycket positivt att glädjas åt under månaden och där vi fått se hela 13 mål från The Dons sida. Sista matchen för månaden hemma mot Tranmere den 30:e september blev dock speciell då vi vände ett 0-1 underläge till seger med 4-1 och där Al-Hamadi stod för ett hattrick. Helt klart ett styrkebesked och även månadens match i mitt tycke.

Henke: Tämligen lätt här och det blir såklart krossen hemma av Tranmere Rovers. En 4-1 vinst hemma med besked och ett hattrick av Ali Al-Hamadi som man väntat. Sen var det återigen kul att vara på plats och träffa alla. Fredagen mötte vi upp FinDons och drog till Kingston för lite pubhäng vid Themsen. Kvällen firades av på The Alex där Mick Dore tog emot. Lördagen ett tidigt besök på arenan sen The Leather Bottle för lite förvärmningen med The Pisa boys. Lika magiskt och underbart som alltid. Som sagt en inramning med 4-1 gjorde inte direkt saker värre.
.
Pelle: Wimbledon avslutade september starkt men en 3–1 vinst mot Walsall och 4–1 mot Tranmere Rovers och även om vinsten mot Tranmere var säsongens första hemmavinst så håller jag not 3-1 borta mot Walsall lite högre.


Månadens spelare:

Henke: En bra september månad ger många fina prestationer och det finns många ess att välja ibland. Dock så har jag en favorit och min röst faller på vår mittfältare tillika lagkapten Jake Reeves. En riktig ledare som förstår vad det innebär att bära den blå tröjan. Han kan historien han är här för sin andra sejour och vi hoppas han blir hos oss många många år framöver.

Leffe: Återigen har det varit mycket positivt att glädjas åt under månaden och där vi fått se hela 13 mål från The Dons sida.

Sista matchen för månaden hemma mot Tranmere den 30:e september blev dock speciell då vi
vände ett 0-1 underläge till seger med 4-1 och där Al-Hamadi stod för ett hattrick. Helt klart ett styrkebesked och även månadens match i mitt tycke.

Pelle: Många spelare har spelat mycket bra denna månad. Mittlåset, ytterbackar, mittfältare och målvakt. Svårt att nämna någon utan att nästa omgående ställa frågan, var inte den bättre… eller den?

Jack Currie är tillbaka och ser riktigt bra ut, Alex Bass fortsätter spela bra i målet, Jake Reeves har stärkt mittfältet, talangen Aron Sasu har fått speltid och ser riktigt lovande ut. Det finns som sagt många att välja på men varför inte passa på att hylla återkomsten av Ali Al-Hamadi som gjort fyra mål på månadens två sista matcher, precisvad både vi och han behövde. 


Månadens mål:

Pelle: Det var ett antal fina mål i september från James Tilley, Armani Little och Joe Lewis bland andra. Mitt val faller sock på Ali Al-Hamadis tredje mål mot Tranmere där en lång krossboll hittar Josh Neufville på högerkanten som tar sig loss och slår in bollen framför mål. Sättet Al-Hamadi tar emot bollen med ryggen mot mål och vänder runt och placerar in 4–1 till Wimbledon är en härlig flytande rörelse som ser barnsligt enkel ut

Leffe: Återigen hamnar vi i matchen mot Tranmere där Al-Hamadis 4-1 mål är så sjukt läckert han får
bollen levererad mitt i Tranmeres straffområde med ryggen mot målet. En blixtsnabb och synnerligen oväntad vändning ställer både försvarare och målvakt helt och hållet medan Ali retfullt enkelt sätter bollen i mål. Mycket fint mål på min ära.

Henke: Många fina mål att välja bland inte det lättaste. Men min röst faller på James Tilleys 2-0 mål borta mot Newport. Ett mål han jobbar fram helt själv när han pressar och vinner boll vid mittlinjen innan han själv avancerar och drar på ett skott utanför boxen som Nick Townsend i Newport målet inte har en chans på.

Se samtliga mål för september: https://www.youtube.com/watch?v=85Aer9RS55Y


Klagomuren:  

Leffe: Vår tidigare managerial director, Danny Macklin, har nu tydligen spelats in i hemlighet under en konversation på klubb-kansliet och där man kan höra hur Danny fäller nedlåtande samt sexistiska kommenterar om en kvinnlig kollega.

Det stinker verkligen ”gubb-slem” om det hela och inte direkt 2023 någonstans. Nu fick ju den gode Danny avgå med omedelbar verkan men det lämnar ändå en bitter eftersmak och inte något vi vill skall förknippas med vår klubb. Hoppas du hittar en ordentligt obekväm sten att sova på i din grotta nu när det är tillbaka till stenåldern som gäller för dig Danny Macklin!

Henke: Hela redaktionen är nog överens om hur Danny Macklin historien hanterats av klubben. Har väl knappast undgått någon och det har kablats ut av samtliga engelska nyhetstidningar. Enligt utsago är klubben livrädd för att detta skall gå till rätten. Anledningen är inte publiciteten utan kostnaderna som klubben eventuellt kan få bära vilket skulle få en stor påverkan.

Pelle: informationen kom fram varför Danny Macklin fick lämna klubben och även om klubben skötte det på ett ok sätt så undrar man lite över hur en person kan hålla på som Danny gjorde. Hoppas att nästa VD för Wimbledon blir ett bättre val. 


Vad vi ser fram emot nästa månad:

Pelle: Förra månadens önskan att det skulle lossna för Ali Al-Hamadi gick igenom så varför inte önska sig att vi går obesegrade genom oktober och håller oss kvar i toppen. Det var ett tag sedan man blickade uppåt i tabellen och det är faktiskt ganska så trevligt. 

Henke: Vi har lagt två månader bakom oss och vi är ett lag för toppen vilket är helt fantastiskt, vem hade kunnat tro det. Kan vi nu fortsätta på inslagen väg och lämna resultat är det stort. Truppen är även så hel som man kan förvänta sig och kan vi undvika skadeavbräcken vi hade under fjolåret som fick en stor påverkan.

Leffe: Det går bra nu så varför skall vi inte tro på en placering i tabellens toppskikt även efter nästa
månad? Klassisk match mot Bradford den 14:e oktober luktar lite månadens höjdpunkt men även
intressanta fighter mot exempelvis Mansfield står på nästa månads agenda.

 

COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2023-10-11 21:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon