Lagbanner
Redaktionen summerar: September månad
Henke, Leffe & Pelle samt vår gäst Linus avhandlar september månad

Redaktionen summerar: September månad

Ännu en tung månadssummering av en frustrerad redaktion som längtar efter poäng, snyltar pengar och lägger sin syn på spel och dobbel men avstängd tränare.

Vi lägger ännu en tung månad bakom oss där vi fortsätter på inslagen vägen men att inte vinna fotbollsmatcher. Vår gästskribent Linus som är ett välkänt ansikte på Kingsmeadow gästar och ser fram emot en trevlig resa mot Pompey där även sonen gör debut.

Wally Downes avstängning väcker en viss oro hur länge varar detta är han utsatt för en komplott där folk vill ha bort honom. Henke ser tillbaka på en fin bortamatch på plats mot The Posh tung torsk men tunga resa med bra Wimbledon snack.Pelle och Leffe pratar om investeringen och vårt behov av pengar in når vi 3 miljoner pund innan midnatt den 8/10.

Vi ser ett ljus i tunneln och det är Marcus Forss finska anfallaren som kan bli en rejäl joker, tre fullträffar men även ett rött kort och avstängd.

Ser vi ljuset i tunneln under oktober månad hög tid att börja vinna lite fotbollsmatcher mot lag på den nedre halvan när tunga matcher mot Rochdale, Southend och Pompey skall avverkas.
Nu kör vi!

Häng med och tyck till, tyck lika, tyck olika eller tyck inget alls.

Kommentarsfältet är öppet för den som har något att säga.

 
Månadens match:
 
Linus: Inte lätt att hitta en match man under september man har några positiva minnen ifrån. Det får helt enkelt bli den match där vi tog vår enda poäng under månaden nämligen Shrewsbury Town hemma på Kingsmeadow. Detta trots att vi vår vana trogen tappade segern då vi börjat närma oss slutet av matchen.

Pelle: Vilket utbud av insatser att välja mellan! Återigen oerhört svårt att avgöra om den hedervärda 3-2 förlusten mot Peterborough United eller insatsen innan kollapsen mot Bristol Rovers kan slå månadens enda poäng från 1-1 mot Shrewsbury Town. En match vi fick en poäng tack vare ett självmål av Ethan Ebanks-Landell. Nej självklart var månadens ljusglimt i det totala nattmörkret som var september poängen mot Shrewsbury.

Leffe: Ja, vad skall man säga? Sex matcher spelade och en enda poäng i utdelning är ju bara för dåligt och även om det fanns tendenser i vissa matcher så kvarstår faktumet att vi ännu inte vunnit en match denna säsong i ligan. Jag passar denna månad då jag helt enkelt inte kan välja ut någon.

Henke: Får helt klart säga Peterborough borta som bjöd på ännu en fantastisk bortaresa ihop John samt en drös engelska polare men även The Continental Dons från Baskien. Dessa resor så förstår man vilken fantastisk klubb man supportrar bara för att nämna resan upp och ner fick vi samtala med Mike T som kommenterar på Wdon och det han inte kan om Wimbledon är inte värt att veta. Bra snack och redan var vi igång för att smida planer för Blackpool borta i november som blir nästa resa.

 
Månadens spelare:

Henke: Ett lag som inte vinner och där alla inte jobbar för varandra ser jag inga ljusglimtar i för stunden. Och med ännu en förlust mot våra antagonister från Buckinghamshire då har man inte förstått innebörden av märket man bär på bröstet och den stolthet klubben står för. Är det någon som skall få priset så är det vår tolfte spelare fansen som förtjänar denna award.

Linus: Här får jag utnämna det finska lånet Marcus Forss till månadens spelare. Han kom in sent i truppen men lyckades trots allt göra tre mål under en annars bedrövlig månad.

Leffe: Här blir det desto enklare då en spelare lyste starkare än alla andra tillsammans nästan.Utmärkelsen går till vårt lån från Brentford, Marcus Forss.
 
Tre mål under månaden och en av de få som visade lite ?ghting spirit ute på planen. Sedan fårhan oturligt ett rött kort i förlustmatchen mot Bristol Rovers för det är ju bara fånigt av domaren att
dela ut det första gula kortet till Marcus när han ?rar sitt mål.
 
Pelle: Ibland får man gå in och ge priser baserat på förväntningar och glimtar när det annars är nattsvart. Spelare som Luke O’Neill och Callum Reilly har inte visat sammakvalitet som tidigare och Ryan Delaney har inte visat så mycket av något alls. Marcus Forss är väl den som har presterat bäst fram till att han fick sig själv utvisad mot Bristol Rovers och Wimbledon tappade matchen. Så för pigga inhopp och insatser vid månadensslut samt med förhoppningar om en positiv boost för laget så får Anthony Wordsworth utmärkelsen månadens spelare från mig.

 
Månadens mål:

Leffe: Det måste bli Marcus mål borta mot MK som gav oss ett litet hopp att komma ikapp äcklen när han reducerar till 1-2. Det är ett riktigt vackert mål han gör när han nickar ner inlägget från Callum Reilly i backen så den studsar förbi målvakten och in i bortre burgaveln.
 
Tänk om Michael Folivi kunde gjort precis så i bortamatchen mot Coventry när vi ledde med 1-0.
 
Pelle: För mig så måste det bli Anthony Wordsworths reducering till 2-3 mot Peterborough. Ett lågt skott från drygt 18 meter som gick in till höger om målvakten. Ett snyggt mål som gav hopp om något mer.
Linus: Månadens mål måste ju bara bli ovan nämnda Forss fullträff hemma mot Bristol Rovers.

Henke: Min röst tillfaller Marcus Forss, målet hemma mot Bristol Rovers är en läckerbit där han riktigt placerar in bollen bakom landsmannen Anssi Jaakkola. Den finske anfallaren är en killer och precis den avlastning som vi behöver när det gått trögt för Joe Pigott inledningsvis.
 
Klagomuren:

Pelle: Ja du… det är som sagt nattsvart just nu. Vår manager Wally avstängd för att ha ”bettat” på matcher och endast en poäng i ligaspelet under månaden. Tre dagar kvar innan crowdfundingen av nya stadionstänger och vi har knappt  2,2 miljoner pund av de 7 miljoner man hoppades på vilket innebär att man måste låna en större del från banken än man hoppades på. Detta kommer säkert påverka spelarbudgeten flera år framöver.
Avstängningen av Wally har dessutom skapat klyftor mellan supportrar och även Vinnie Jones har uttalat sitt stör för Wally och agiterat mot klubbens styrelse. Detta har skapat en oerhört onödig situation att befinna sig i som tar energi och tid från det som är viktigt.Det är svårt att veta vem som har rätt eller fel i detta men en sak är säker och det är att vi inte hade befunnit oss här om Wally inte hade ”bettat” pengar på matcher.

Henke: I en klubb som befinner sig i motgång så finns det mycket att klaga på och för stunden finns det väl inget hetare än avstängde tränaren Wally Downes. Gamle klubbikonen både som tränare samt som spelare gjorde det omöjliga under fjolårssäsongen. Året har startat värre och jag kunde inte i min vildaste fantasi förstå hur det gått som det gått. Wally har både vänner och fiender och dagens klappjakt ryktas vara en intern uppgörelse då det inte är någon fiskande journalist som satt honom på pottan utan folk i klubben runt klubben vill honom illa. Med andra ord folk vill ha bort honom och personligen tror jag att dom kommer lyckas. Sitta med en avstängd manager fram till jul snälla hitta en parallell historia till detta som skulle tillåta en bottenklubb som låt ett lag i motgång får sitta av tiden fram till jul och komma tillbaka.

Rent taktiskt och fotbollsmässigt hoppas jag att vi aldrig mera få se Will Nightingale som defensiv mittfältare. Att lämna valpen Paul Kalambayi i mitten och låta honom styra backlinjen var inget lyckat tilltag av Hodges & Downes. Paul är duktig och kommer bra bli bättre men han behöver styrning och Will kan ge honom detta.

Leffe: Hela cirkusen kring vår avstängde manager är bara för mycket just nu och tyvärr är styrelsen experter på att hålla truten stängd när supportrarna har som mest funderingar.Det drar dessutom ett löjets  skimmer över vår klubb också. Attityden hos spelarna i bortamatchen mot MK var riktigt, riktigt dålig under den första halvleken och så får det ju bara inte gå till när vi möter just Buckinghamshire Bastards. För jävligt rent ut sagt!
 
Hur kunde Michael Folivi missa att göra mål med huvudet i bortamatchen mot Coventry?Hade han bara nickat ned den i backen först hade målvakten varit chanslös och vi hade kunnat
leda med 2-0. Nu blev det förlust istället och jag lägger faktiskt stor del av skulden på Michael och hans miss.
 
Linus: Finns mycket att klaga på denna usla Wimbledon-månad. Väljer dock att lyfta fram lagets oförmåga att stänga matcher. Ideligen tappar man ledningar och släpper in sena mål. Denna sjuka höll på att kosta oss platsen i tredjedivisionen förra säsongen och vi är på god väg att sätta oss i samma prekära situation igen. Att sedan manager Wally Downes blev avstängd efter att ha ägnat sig åt spel och dobbel gör ju inte situationen bättre.

 
Vad vi ser fram emot nästa månad:

Leffe: Att allt, precis allt, bara kan bli bättre! Två viktiga matcher på agendan nämligen Southend borta och Portsmouth hemma. Hade vi tänkt oss att spela i League One även nästa säsong så skall vi bara spöa Southend som är nästan lika bedrövliga som vi den här säsongen.

Linus: Finns mycket att klaga på denna usla Wimbledon-månad. Väljer dock att lyfta fram lagets oförmåga att stänga matcher. Ideligen tappar man ledningar och släpper in sena mål. Denna sjuka höll på att kosta oss platsen i tredjedivisionen förra säsongen och vi är på god väg att sätta oss i samma prekära situation igen. Att sedan manager Wally Downes blev avstängd efter att ha ägnat sig åt spel och dobbel gör ju inte situationen bättre.

När Pompey kommer på besök brukar det tända till lite extra på läktarna och vi lyfter oss någrasnäpp ute på planen dessutom. Blir spännande att se om vi kommer orka stå upp hela distansen
ut i det mötet.
 
Henke: Vinsterna behöver komma nu och det är viktiga matcher mot motstånd på den nedre halvan tänker på Rochdale, Southend men även Pompey som är lite av en stormatch för oss. Sen att vi äntligen får tillbaka Anthony Wordsworth som enligt mig är kuggen och den naturliga ledaren i vårt lag. Med han och Max Sanders centralt på mittfältet så kommer Wimbledon få det mittfältet vi saknat av årets upplaga av League One.

Sen med en het Marcus Forss uppe på topp så kan vi få den injektionen vi behöver för att rida ut stormen under november månad. Mot ljusare tider helt klart!
 
Pelle: Jag sett fram emot detta flera gånger nu och jag kommer fortsätta med det tills det inträffar. Det jag ser fram emot nästa månad är säsongens första trepoängare


Vi tackar Linus för summering och önskar han lycka till mot Pompey!

 
 
COME ON YOU DONS!!! 
 

Henrik Persson2019-10-08 20:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon