Lagbanner
Spelprogrammet släppt / Plough Lane premiärspelas i oktober!

Spelprogrammet släppt / Plough Lane premiärspelas i oktober!

Som vi väntat och väntat men nu äntligen finns det ett spelschema att se fram emot. Trots att Corona sätter stopp för kommande resor hemma som borta. Resor som man alltid gjort dom senaste tjugo åren så nalkas dock ljus i tunneln.

Att vi inte får resa grämer oss men vi kan se fram emot att återkomst till nya arenan Plough Lane som väntas stå klart för spel i oktober. Nu är 29 års väntan över och den 27/10 en tisdag tar vi emot Blackpool hemma.

Vad spelar vi fram till dess? Matcherna utan publik kommer spelas på Kingsmeadow men om det börjar släppas på publik som kommer hemmamatcherna spelas på QPR:s Loftus Road.

I år precis som vanligt så förväntas vi åka ur och tufft kommer det att bli för Glyn Hodges och hans stab. Vi har värvat klok och förvärven av anfallaren Ollie Palmer samt Alex Woodyard är dom som väger tyngst för stunden. Målvakten Connal Trueman lånet från Birmingham City kommer bli otroligt viktig mellan stolparna.

I serien så sade vi hejdå till Bury som kastades ut men även Bolton som bestraffades med minus poäng tämligen omöjlig att hämta in. Även Liverpools fula ankunge från Birkenhead Tranmere fick se sig degraderade när poängen räknades ihop och satte Wimbledon ovan strecket och dem under.

Vi gratulerar även Coventry City och Rotherham som direktuppflyttades sen Wycombe under ledning av forna Wimbledon spelare Gareth Ainsworth som tog upp The Chairboys i Championship för första gången. Så himla fint att dom slog Oxford United i finalen och deras manager Karl C**t Robinson fick se sig besegrade.
Sen välkomnar vi upp Swindon Town, Crewe Alexandra, Plymouth Argyle samt playoff vinnaren Northampton Town.

Ligan inleds den 12/9 och Wimbledon gästar Northampton och Sixfields Stadium för att helgen efter inleda mot Plymouth Argyle hemma.

Som tidigare nämnt så blir oktober och tisdagen den 27/10 premiären för nya arenan och vi kan väl tillägga att den så kallade invigningsmatchen kommer spelas vid ett tillfälle när arenan kan fyllas till bredden och enligt utsago hade Liverpool tackat ja innan Coronan slog till så vi får se vad Ivor Heller & Joe Palmer tänkt trolla fram.

Årets klassiska ”Boxing Day” som spelas den 26/12 så gästar vi Oxford och Kassam Stadium då hoppas vi få placera äpplet i munnen på julgrisen Karl Robinson och riktigt vara Grinchen i Oxfordshire, laddat möte helt klart.

Inledning på året den 2/1 tar vi emot Lincoln City aka The Imps hemma på Plough Lane en tuff inledning på året.

Våren blir som vanligt tuff där vi kommer lappa och laga ihop poöngtappen under hösten. Håll i er nu för avslutande matcher ser ut enligt följande Oxford United (hemma), Ipswich Town (borta), Portsmouth (hemma) och Lincoln Town (borta)

Enda Londonderbyna under året blir mot Charlton och rivaliteten är tämligen låg men vi supportrar The Addicks i deras kamp mot sin ägare belgiska affärsmannen Roland Duchâtelet.

Storlagen har vi kvar i form av jättarna i serien Sunderland och Portsmouth men även Ipswich skall vi icke förringa.

Enligt brittiska tidningen The Guardian som kommer testmatcher att spelas redan i september och I League One så skall Charlton och The Valley som som värdar för detta event. Vi hoppas att detta utvecklar sig väl så kan det öppna för andra arenor och lag.

För stunden för vi stå och stampa i vår box men så fort restriktionerna lyfts då blir det som ett simulerat kosläpp när resorna börjar bokas och vi återfinns i en engelsk stad på en pub där vi bäst hör hemma i goda vänners sällskap.

 
Vi hänvisar till följande länk för det fullständiga spelprogrammet:

https://www.afcwimbledon.co.uk/fixtures/
 
 

COME ON YOU DONS!!!

Henrik Persson2020-08-24 08:30:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon