Lagbanner
Spelschema för League One 2021/22, lottat i Ligacupen samt gruppspelet i EFL Trophy.

Spelschema för League One 2021/22, lottat i Ligacupen samt gruppspelet i EFL Trophy.

Så har då spelschemat släppts för den kommande säsongen och där vi äntligen hoppas kunna komma iväg för att uppleva en match på plats även om det ser mörkt ut för tillfället.

Det var väl inte med samma gamla vanliga sprudlande glädje och förväntan som man kollade igenom kommande säsongs spelschema då det för tillfället känns rätt avlägset att kunna ta sig till de brittiska öarna.
Även om pandemin tycks vara på nedgång vad gäller antalet nya fall av COVID-19 så ställs vi ju inför det faktum att britterna lämnade EU vid årsskiftet och därigenom  har rätt att sätta upp helt egna inreseregler.
Just nu är chansen för oss svenskar näst intill obefintlig att kunna åka över en helg för att uppleva fotboll på plats då 10 dagars strikt karantän krävs, en massa ifyllda formulär samt två COVID-19 tester som utförs på plats under karantänen när man väl äntrat Storbritannien.
Dessa inreserestriktioner kommer bestå tills vidare men kan ändras med kort varsel. Mer information kring inresa till Storbritannien finns att läsa här:
https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19

 
Ja, ja........bortsett från detta vad har vi då att se fram emot egentligen spelmässigt?
Vi börjar borta mot Doncaster den 7:e augusti för att sedan möta Charlton på bortaplan i Ligacupens första omgång någon dag veckan efter.
Första hemmamatchen är planerad till den 14:e augusti mot Bolton Wanderers vilket såklart kommer bli en höjdpunkt då publik nu kommer tillåtas på arenan.

Den klassiska Boxing Day matchen kommer bli av derbykaraktär då vi möter Charlton på hemmaplan för att sedan avsluta året med match borta mot Oxford United.

Säsongen avrundas sedan den 30:e april då vi möter Accrington i den avslutande omgången hemma på Plough Lane och då jävlar hoppas vi verkligen kunna få vara med på plats för att heja fram The Dons till seger!
Hela spelprogrammet för League One den kommande säsongen finns här för den som önskar se mer:
https://www.efl.com/clubs-and-competitions/sky-bet-league-one/fixtures-and-results/fixtures/

Gruppspelet i EFL Trophy är även det nu lottat och där The Dons kommer få möta Portsmouth, Sutton United och Crystal Palace U21. Datum för gruppspelsmatcherna kommer bestämmas senare.

WOMBLE TILL I DIE!

Leif Viklund2021-06-25 17:00:50
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon