Lagbanner
Wimbledon sparkar Glyn Hodges
Glyn Hodges och Nick Daws får lämna sitt uppdrag efter en tung tid med uteblivna resultat

Wimbledon sparkar Glyn Hodges

Gårdagens förlust mot våra antagonister MK Scum blev droppen som fick bägaren att rinna över. Efter en otroligt sviktande form där Wimbledon inte vunnit på elva matcher sedan vinst mot Peterborough i december. Av dom senaste 33 möjliga poängen har The Dons enda mäktat med att ta ynka två poäng konsekvensen av detta är att man rasat i tabellen. Laget är nu förankrat i botten och är inblandad i bottenstriden vilket gör att vi behöver dra igång ”The Great Escape” 2.0 för att kunna rädda kontraktet.

Bara ett par timmar efter gårdagens förlust så släppte Wimbledon nyheten att man entledigar Glyn Hodges och assisterande tränare Nick Daws från sina uppdrag. Enligt uppgifter har det skett via en så kallad ”mutual consent” vilket innebär att båda parter mer eller mindre är överens.Konsekvensen av detta är att Wimbledon nu står utan tränar duo så för tillfället så kommer Mark Robinson som leder utvecklingslaget att leda klubben framöver tills att en ny tränare är utsedd.

Glyn som varit i klubben sedan december 2018 då han klev in som assisterande till Wally Downes som efterträdde då sparkade Neil Ardley. Herrarna mäktade med mot alla odds att hålla kvar laget i League One vilket var en enomrm bedrift. Säsongen går under namnet The Great Escape där uppdraget var att rädda kontraktet. Wally och Glyn fick fortsatt förtroende tills att Wally Downes fick lämna efter att har varit inblandad i en spelskandal där han spelat på matcher han själv kunnat påverka. Glyn fick då chansen att ta över huvudansvaret vilket han gjorde oktober 2019.

Glyn har ett gediget förflutet i klubben som spelare då han kom till klubben som 16 åring 1980 och efter det gjorde över 200 matcher fram till 1987 då han lämnade Newcastle United. Vi tackar självklart Glyn för hans insats och han är självklart välkommen till klubben trots denna separation. Vi hoppas att kunna springa på han i The back bar efter någon match.

Ryktena har redan börjat fluorera och dom hetaste kandidaterna är Luke Garrad som spelade i klubben mellan 2006-2010. Har är nu inne på sitt första träningsuppdrag hos National League klubben Boreham Wood. Sen har vi Danny Cowley mannen som skrev rubriker under hans tid i Lincoln 2016-2019 där han gjorde ett kanonjobb. Lämnade sedan för Huddersfield där han fick sparken och är nu ledig. Uppväxt i utkanten av London och enligt rykten West Ham supporter så kopplingen till Londonfotbollen har han. Personligen vore detta en favorit en tränare för en långsiktig satsning. Spelade även i ungdomsfotboll hos Wimbledon mellan åren när han var 10 till 16 år. Fick inge lärlingskontrakt då ha led av en sjukdom vid namn Osgood–Schlatter syndromet. En sjukdom som drabbar knä och leder. Sen är det svalt runt Jason Euell som kör Charltons Akademi lag. Bra namn i snurr förra gången innan Wally Downes skrev på för klubben så hade vi namn som Kevin Nolan som hade varit ett sådant jäkla nerköp. Fixa Cowley nu Ivor!!!  

Nu ser vi ljust på framtiden och stöttar Mark Robinson som behöver vårt stöd. Nu står vi enade mot slutet av säsongen.


COME ON YOU DONS!!!
 

Henrik Persson2021-01-31 11:45:00
Author

Fler artiklar om AFC Wimbledon