Lagbanner
Arsenal lånar Raheem Sterling
Raheem Sterling blir temporärt rödvit, och Chelsea betalar för merparten av kalaset.

Arsenal lånar Raheem Sterling

Det var nog få som trodde att Raheem Sterling skulle bli Arsenals "deadline day-bomb". Men i natt stod det klart att 29-åringen skriver på ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut. – Ni kommer snart få se det bästa av mig, säger han i sin presentationsvideo.

Först Jorginho, sen Havertz och nu Raheem Sterling. Arsenal fortsätter att plocka körsbär från den stora Chelseatårtan. 

Den 29-årige yttern var minst sagt en ryktenas man under transferfönstrets sista timmar. Samtidigt som Chelseatränaren Enzo Maresca gjort det tydligt att 29-åringen inte ingår i hans planer tog Arsenal en möjlighet att förstärka offensiven. Ryktena florerade flitigt under fredagskvällen och tillslut gick transferjournalisten Fabrizio Romano ut med att affären var rodd i hamn efter transferfönstrets stängning. Under lördagsmorgonen presenterades sedan engelsmannen på Arsenals hemsida. 

Sterling har under sina år i Chelsea, Liverpool och Manchester City stått för 379 framträdanden i Englands högsta division där han lyckats producera 123 mål och 63 assists. Sammanlagt har han vunnit fyra Premier League-titlar och åtta inhemska cuptitlar, samtliga under tiden i Manchester City. 

Yttern skriver på ett låneavtal som sträcker sig säsongen ut där Arsenal, enligt rapporter, "endast" betalar 100 000 pund i veckan av de dryga 350 000 som yttern tjänar i Chelsea.
Förmodligen har det varit så att Edu och Arteta varit medvetna om situationen under veckan och bestämt sig för att vänta ut Chelsea som de vet var desperata att skicka ut Sterling. Framför allt med tanke på den sena värvningen av Sancho från Manchester United som också gjordes klart under fönstrets sista timmar. Därför betalar Arsenal nu endast en liten del av lönen och betalar heller ingen låneavgift som Chelsea initialt ville ha. 

Det kanske inte var Raheem Sterling som var namnet alla hade hoppats på skulle förstärka Arsenals offensiv inför kommande säsong. Men med tanke på den billiga pengen och den otroliga potential som engelsmannen fortfarande besitter, är detta en väldigt bra värvning i mina ögon.

För trots de svaga prestationerna i Chelsea så kan flytten från sydvästra till norra London kanske ge honom den nystart som han behöver. Vi alla vet vilken spelare Sterling kan vara och om det är någon som kan låsa upp hans potential så är det Mikel Arteta. Med tanke på den harmoniska miljö som finns runt klubben och det tidigare samarbetet mellan Arteta och Sterling från tiderna i City, ska det heller inte behöva ta allt för lång tid för honom att hinna anpassa sig. Spelsättet är för honom väl bekant och förutom farten och hans skicklighet i en-mot-en bidrar han också med erfarenhet och rutin till det här unga laget samt en avlastning till Saka på högerkanten. 

Vi välkomnar Sterling med öppna armar och det ska bli väldigt intressant att följa honom i Arsenal under säsongen! 

 

 

Jacob Olin Karlsson2024-08-31 11:09:00
Author

Fler artiklar om Arsenal