Arsenal - Leicester
4 - 2

Arsenal-Leicester - nagelbitare i onödan
Onödigt spännande, men Trossard ordnade segern på tilläggstid!

Det satt onödigt hårt inne men till slut blev det 4-2 och tre poäng hemma mot nykomlingen Leicester. Arsenal ligger därmed på samma poäng som Manchester City efter sex omgångar.

Arsenal ställde upp med samma startelva som mot Manchester City. Raya - osäker in i det sista - blev med andra ord spelklar. Däremot stod White helt utanför truppen den här gången.

Arsenal tog tag i taktpinnen direkt men hade inte den totala skärpan inledningsvis. Trycket mot Leicestermålet ökade dock. Saka provade skott från distans efter en kvart och i anfallet därpå spelade han fram Martinelli som sköt över.

Där och då kändes det som att det skulle vara ännu en match där Martinelli inte skulle få till det. Men i 20:e minuten fick han äntligen göra mål igen. Ett mycket bra samspel mellan Saka och Timber på högerkanten mynnade ut i att bollen nådde Martinell som sköt in 1-0 vid ena stolproten.

På tilläggstid spelade Martinelli fram till Trossard som vinklade in 2-0 via bortre stolpen.

Arsenal dominerade halvleken fullständigt och i paus kändes det som att läget var helt under kontroll.

Kanske gick det för lätt i första halvlek, för det tog bara en minut innan det stod 2-1. I en löpduell med Vardy drog Saliba på sig gult och frispark - en frispark som resulterade i mål sedan Justins nick touchat Havertz och ändrat riktning.

Arsenal reagerade snabbt. Saka tog sig fram i flera farliga lägen och i 58:e minuten prickade Trossard stolpen efter Sakas förarbete. Men det var ändå Leicester som gjorde även nästa mål. Justin laddade på volley och med hjälp av stolpen ordnade han 2-2.

Sedan såg Hermansen i Leicesters mål ut att förstöra eftermiddagen för Arsenal. Havertz försökte, Trossard försökte, inbytte Nwaneri försökte - men Hermansen stod i vägen för allt.

Utdelningen kom - i den 95:e minuten och på den 17:e hörnan. Plötsligt var marginalerna på Arsenals sida. Trossard skickade in bollen i röran framför mål, touch på Ndidi, tunnel på Hermansen - och 3-2.

I det sista som hände skrev även Havertz in sig i målprotokollet. 4-2 med hundra minuter på matchklockan.

Sammanfattning

Det vore typiskt att Arsenal skulle tappa två poäng hemma mot en nykomling timmarna efter att Manchester City fått nöja sig med oavgjort mot Newcastle.

Det var slarvigt att släppa in Leicester i matchen - allt såg så kassaskåpssäkert ut i halvtid. Men det var skönt att det löste sig till slut och visst säger statistiken en hel del om matchbilden och Arsenals dagsverke: 75 procent bollinnehav, 17-0 i hörnor och 36-5 i skott (16-3 på mål).