Lagbanner
Gunners Sillysvep 20/8
Aaron Ramsdale lämnar Arsenal på lån?

Gunners Sillysvep 20/8

Ligasäsongen har sparkat igång och Arsenal inledde på bästa tänkbara sätt med seger i premiären mot Wolves. I bakgrunden fortgår Edus och Mikel Artetas arbete med att spika truppen innan den deadline som hastigt närmar sig.

Påväg in

Allt surr är fortsatt kring Mikel Merinos annalkande ankomst. Real Sociedads eleganta mittfältare har varit överst på agendan för Arsenal sedan Sundsvall brann men än är inget klart. Det är nära dock. Väldigt nära till och med. Känns vi igen oss? Riccardo Calafiori-PTSD-flashback? Jo tack, jag med. Tålamodet tryter men nu är det dock samstämmiga mediauppgifter som gör gällande att allt väsentligt ska vara mer eller mindre klart. Förhoppningsvis kommer Merino att flyga ifrån Baskien till London under de närmsta dagarna för medicinsk undersökning och kontraktsskrivning. Den som lever får se.

Påväg ut

Karl Hein har sedan sist blivit klar för ett rakt lån till Valladolid och inledde sin sejour med att hålla nollan i premiären i La Liga. Läs mer om den övergången här.

Eddie Nketiahs potentiella flytt till den franska sydkusten och Marseille kraschade men nu har det kommit in en ny intressent. Nottingham Forest har lagt ett första bud på cirka £25m som Arsenal har nekat. Förhandlingar pågår mellan klubbarna för att hitta en lösning.

Aaron Ramsdale vill även han lämna bänken och Arsenals premiärmotståndare Wolves ska leda jakten på den engelska landslagsmannen. Här ska det vara ett initialt lån med köpoption som ligger på bordet. Även Ajax har kommit med ett låneerbjudande men Arsenal söker i första hand efter en permanent lösning. Vi har tidigare varit inne på att Espanyols Joan Garcia är aktuell som ersättare om Ramsdale rör på sig i sommar.

Jakub Kiwior fick inte plats i matchtruppen i lördags och länkas återigen till en rad italienska klubbar. Precis som han har gjort i ett halvår vid det här laget. Än verkar det inte finnas något konkret förslag att ta hänsyn till för Arsenal men Kiwior är utan tvekan en spelare att hålla ögonen på under slutfasen av fönstret.

Klara övergångar

In:
David Raya - Brentford, £27m
Riccardo Calafiori – Bologna, £42m

Ut:
Mohamed Elneny - released
Cedric Soares - released
Arthur Okonkwo - Wrexham, free
Nuno Tavares - Lazio, loan
Albert Sambi Lokonga - Sevilla, loan
Emile Smith-Rowe - Fulham, £34m
Karl Hein - Valladolid, loan

Källor

The Athletic
BBC
Sky Sports
 

Ola Regen@Ola_Regen2024-08-20 10:26:00
Author

Fler artiklar om Arsenal