Lagbanner
Emirates Stadium, 2024-09-25 20:45

Arsenal - Bolton
5 - 1

Inför: Arsenal – Bolton
Bolton är första hindret på vägen mot Wembley.

Inför: Arsenal – Bolton

Ligacupen är mitt i sin tredje runda och till kvällen går Arsenal in i handlingarna. För motståndet står det forna boogie-laget Bolton Wanderers.

Bolton

Under tjugohundratalets inledning hade Bolton ett riktigt slagkraftigt lag som kontinuerligt utmanade om Europa-platserna i Premier League. Sam Allardyce hade satt ihop ett svårslaget rövarband som var en tilltalande kombination av brittiska brunkare som Kevin Nolan och Kevin Davies och internationella storstjärnor som Fernando Hierro, Jay-Jay Okocha och Youri Djorkaeff. Det var även ett lag som Arsenal hade väldigt svårt att besegra under de här åren och det byggdes upp en viss rivalitet mellan klubbarna under den perioden. Numera huserar Bolton i League One efter att ha gått igenom ett ekonomiskt stålbad det senaste årtiondet. De har inlett säsongens ligaspel ganska skakigt och ligger för närvarande på en blygsam nittondeplats i tabellen. Senast Arsenal mötte Bolton i Ligacupen var hösten 2011. Då vann Arsenal med 2-1 och undertecknad var på plats för att se Fabrice Muamba, Park Chu-Young och Andrey Arshavin göra målen. Det känns väldigt avlägset. För övrigt firar faktiskt Bolton som klubb hundrafemtioårsjubileum i år.

Gratulerar!

Arsenal

Det har varit ännu en omtumlande och emotionellt omskakande helg för Arsenal. Det blev till slut ett kryss i seriefinalen mot Manchester City efter en kvittering från hemmalaget i slutsekunderna. En sedvanligt patetisk insats av PGMOL och deras fullständigt oduglige guldpojke Michael Oliver borde givetvis vara centralpunkten för diskussionen efter matchen men brittisk media har i stället valt att helt fokusera på Arsenals ”dark arts”. En mediakår som är såväl medberoende som medskyldiga i det faktum att världens bästa liga har världens sämsta domarkår och att inget talar för att det kommer att förändras framöver. Eftersom ljuset alltid riktas åt fel håll vilket omöjliggör all form av förbättring. Arsenal gjorde en heroisk försvarsinsats med en man mindre i söndags. En försvarsinsats som de var tvungna att göra eftersom de för andra gången på tre matcher hade fått en spelare utvisad för något som såklart ingen någonsin borde bli utvisad för. Baserat på en regel som används lika godtyckligt och inkonsekvent. Arsenal gjorde allt i sin makt för att försöka vinna matchen. De backade hem, parkerade bussen, rensade, maskade, förstärkte och förstörde. Alla någorlunda välfungerande lag hade gjort precis samma sak, framförallt på Etihad, och att kritisera den metodiken är lika obegripligt som orättvist. Skillnaden mellan Arsenal och övriga lag i ligan är inte att Arsenal försvarar sig på det här sättet. Det är att Arsenal gör det bättre än alla andra. I ett parallellt universum där Arsenal hade använt samma taktik i andra halvlek men Manchester City ändå hade gjort tre mål och vunnit matchen övertygande hade det inte skrivits en enda jävla rad om det här. Det är inget mer än bedrövlig agendastyrd sensationsjournalistik. Nog om den skiten nu. För den här gången.

Arsenal går in i matchen mot Bolton med massor av fysiska frågetecken. Takehiro Tomiyasu, Oleksandr Zinchenko, Mikel Merino och Martin Ödegaard saknas fortfarande och även säsongens spelare hittills, David Raya, är tveksam till spel. Neto hade såklart varit den naturliga ersättaren till den sistnämnde men han får inte användas i ligacupen eftersom han redan har spelat i cupen för Bournemouth den här säsongen. Det lär bli någon junis som hoppar in i buren tillslut men även där finns det stora skadefrågetecken. Reservbetonat och roterat borde det även bli högre upp i planen. Ethan Nwaneri och Miles Lewis-Skelly har goda chanser att gå rakt in i elvan och Raheem Sterling gör förmodligen sin första start för klubben på topp. Att hitta rätt balans mellan oprövat och rutinerat blir en utmaning för Mikel Arteta. Det här ska dock vara en motståndare som Arsenal klarar av att bryta ned och besegra oavsett vilket. Klubben har faktiskt inte vunnit Ligacupen sedan 1993. Det är dags nu.

Matchstart 20:45 på Emirates Stadium.

COYG!

Ola Regen@Ola_Regen2024-09-25 11:53:00
Author

Fler artiklar om Arsenal