Lagbanner
Emirates Stadium, 2024-10-01 21:00

Arsenal - PSG
2 - 0

Inför: Arsenal - PSG
Mikel Arteta hoppas att Ben White hinner bli spelklar till den europeiska hemmapremiären.

Inför: Arsenal - PSG

Den våras för den andra omgången av säsongens Champions League. Det är hemmapremiär som gäller för Arsenal och det är de regerande franska mästarna PSG som står för motståndet på Emirates Stadium under tisdagskvällen.

PSG

PSG har sedan Qatar köpte klubben och började pumpa in oljemiljarder i projektet sommaren 2011 av förståeliga själ dominerat fransk fotboll fullständigt. De har slutat som ligamästare under inte mindre än tio av de senaste tolv säsongerna och samtidigt staplat de inhemska cupbucklorna på hög. I Europa har de dock inte kommit närmre än en finalförlust i Champions League 2020 ännu. Numera är det den energiske och excentriske spanjoren Luis Enrique som rattar laget. Enrique har dock en hel del att fundera över när det gäller laguttagningen. Presnel Kimpembe, Goncalo Ramos och Lucas Hernandez är skadade och Ousmane Dembélé har lämnats hemma i Paris på grund av disciplinära skäl. PSG vann sin första match i gruppspelet, eller om det är ett ligaspel numera, mot Girona efter ett sent avgörande på Parc des Princes. Det är en lite speciell match för Mikel Arteta eftersom han representerade både PSG och Arsenal under spelarkarriären.

Arsenal

Det var en ångestfylld men i slutändan förlösande ligahelg i norra London. Arsenal spelade stundtals lysande och skapade massvis med kvalificerade målchanser i lördags men oskärpa i kombination med en dansk superhjälte i buren för Leicester gjorde att det krävdes två mål på tilläggstid för att bärga segern. Arteta förfogar fortfarande över en synnerligen skadedrabbad trupp. Kieran Tierney, Takehiro Tomiyasu, Oleksandr Zinchenko, Mikel Merino och Martin Ödegaard återfinns på frånvarolistan. Samtidigt finns det frågetecken att förhålla sig till inför matchen gällande den fysiska statusen för både Ben White och Riccardo Calafiori. Jag tror att elvan under tisdagskvällen kommer att vara snarlik den vi såg i lördags. Arsenal är allt jämt obesegrade i alla tävlingar sedan mitten av april men truppen går just nu igenom ett stålbad. Två matcher återstår innan landslagsuppehållet och förhoppningsvis kan truppen hitta ett sätt att hålla näsan ovanför vattenytan tills dess. Alla lag drabbas av perioder som denna förr eller senare under en säsong och det gäller att hitta vägar för att vinna ändå. Åtminstone om man ska vara med och slåss om de allra ädlaste priserna när säsongen summeras. Arsenal kryssade i premiären på bortaplan mot Atalanta. Förhoppningsvis kan Arsenal hitta ett sätt att besegra PSG men i så fall kommer de behöva vara betydligt effektivare än de var under helgen. PSG har ett lag som är både skickligt och stridsvant på den här nivån och jag förväntar mig en väldigt jämn match. Undertecknad vill såklart alltid att Arsenal ska vinna men det går inte att komma ifrån att den viljan blir ännu lite starkare när det är en statsägd klubb som står för motståndet.

Matchstart tisdag 21:00 på Emirates Stadium.

COYG!   
 

Ola Regen@Ola_Regen2024-09-30 13:56:00
Author

Fler artiklar om Arsenal