Lagbanner
Neto lånas in från Bournemouth
Neto förstärker målvaktssidan under spelåret.

Neto lånas in från Bournemouth

Det har surrats som satan om målvakter den här sommaren i och runt Arsenal. Karl Hein har lämnat på lån och Aaron Ramsdale har sålts och då blev det plötsligt väldigt tunt bakom självklara förstavalet David Raya. Den rutinerade brasilianska burväktaren Neto har därför hämtats in på lån från Bournemouth för att täcka upp på positionen under säsongen. Det är ett ettårigt rakt lån utan köpoption.

Neto började sin seniorkarriär i Athletico Paranaense men flyttade till Fiorentina under sommaren 2011. I Florens fick Neto tålmodigt vänta på sig chans. Det tog tre säsonger innan han etablerade sig som lagets förstaval. Efter två starka spelår i Serie A klev den gamla damen in i bilden. Den svartvita jätten från Turin plockade in Neto som dock fick agera som reserv bakom Gianluigi Buffon. Det blev blott två år i Juventus innan flyttlasset gick till Spanien och Valencia 2017. 

Neto fick stort förtroende under två fina säsonger på Mestalla och värvades sedan av Barcelona 2019. Där fick han dock återvända till bänken och gjorde bara drygt tjugo framträdanden under tre säsonger innan Bournemouth rekryterade honom sommaren 2022. I sydkustklubben har han varit förstavalet under två säsonger. Nu blir London ny hemmabas för brasilianaren under det närmsta spelåret. Arsenal var faktiskt ordentligt intresserade av Neto redan sommaren 2021 men valde då i slutändan att gå för Ramsdale istället. Just Ramsdale som Neto nu ska ersätta som alternativ bakom Raya. Cirkeln sluts.

Trettiofemårige Neto är sannerligen inte den sexigaste och mest spännande värvningen som vi någonsin kommer att uppleva under ett transferfönsters sista timmar. Han är dock en spelare som är väldigt rutinerad såväl som meriterad. Han har spelat massor med matcher på den absolut högsta nivån och är sedan tidigare både bekant och bekväm med arbetsbeskrivningen. Som i första hand reserv på positionen tycker åtminstone jag att klubben har valt helt rätt väg här. Framförallt när alternativet var tjugotreårige Joan Garcia som knappt spelat någon seniorfotboll alls och som ändå skulle kosta drygt 300 miljoner kronor. Neto känns som en billig och rimlig lösning här och nu. Gott så.

Välkommen Neto!

Ola Regen@Ola_Regen2024-08-30 20:33:00
Author

Fler artiklar om Arsenal