Lagbanner
Villa Park, 2022-02-19 16:00

Aston Villa - Watford

Inför Aston Villa - Watford
Får Ings chansen på topp från start?

Inför Aston Villa - Watford

En minst sagt viktig match på Villa Park då hemmalaget gästas av Watford. En vägvisare gällande vilket håll vi är på väg i tabellen och en chans för revansch i dubbel bemärkelse.

Efter en bra start under Steven Gerrard har den första "hypen" lagt sig. Vi har enligt mig förbättrat flera delar av vårt spel men det finns delar som man alltid kan förändra och som vår manager gärna förändrar och vill sätta sin prägel än mer. Sista matchen mot Newcastle var en besvikelse för både oss fans, klubben och garanterat alla i truppen. Vår fina anfallsfotboll kom inte till sin rätt och likt tidigare matcher och säsonger fortsätter vi att ha svårt att lirka upp lågt stående försvar som fightas om precis varje boll och gjorde det svårt för oss.

Vi kan vänta oss en liknande matchbild då vi möter ett hårt pressat Watford som nu leds av Roy Hodgson som tog över efter sparkade Claudio Ranieri.
Just Watford mötte vi i premiären och förlorade med 3-2. Watford har kvalité i laget, framförallt offensivt och kan på en bra dag slå de flesta lagen i serien. Dock har de varit väldigt ojämna och förlorat många tuffa matcher.

Till matchen i helgen hoppas vi få se ett revanschsuget hemmalag där det på förhand viskats lite om att det kan komma att bli förändringar i startelvan. Undertecknad tror mycket väl att det kan bli så då man vill öka konkurrensen, samt visa de spelarna som väntat på sin chans att de får en möjlighet att spela sig in i laget. De spelarna som eventuellt får kliva åt sidan (se nedan, min förväntade elva) kommer garanterat att komma tillbaka än mer taggade att visa vilken klass de besitter.

För att vi ska få med oss ett lyckat resultat i helgen behöver vi våga spela vårt spel redan från första minuten och rulla ut bollen från backlinjen och hitta mittfältarna i ett tidigare läge. Just första halvlekarna har på sistone kantats av mycket kamp och lite längre alternativ i uppspelsfasen vilket enligt mig ska vara ett komplement eller överraskningsmoment. Säkerligen för Gerrard också!


Nåväl, så här tror jag att vi kommer starta i helgen.


              Martinez

Cash Chambers Mings Digne
   McGinn Sanson Ramsey
   Buendia Ings Coutinho



Matchstart: 16:00
Viasat Sport 1 & Viaplay

Mitt tips: 3-1


Vid pennan,
Christian Zivlak

Christian Zivlak2022-02-18 10:12:02
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa