Lagbanner
Walsall - Aston Villa 1-1
Ollie Watkins gjorde mål igen!

Walsall - Aston Villa 1-1

Så var säsongen äntligen igång. Den, åtminstone för mig, mest spännande säsongen sedan Martin O´Neill fick jobbet som manager för The Mighty Villa.

1 - 1 mot ständiga säsongsstartarlaget Walsall kanske inte river ner några applådåskor men en "good run out" där många spelare luftades. Ett antal spelare har varit på landslagsuppdrag och har därför fått förlängt sommarlov men t.ex. Matty Cash, Douglaz Luiz och Ollie Watkins var med i startelvan.

Ollie Watkins tog vid där han slutade i maj och var riktigt aktiv. I 23.e minuten slog han ett inlägg som Aaron Ramsey var millimeter ifrån att stöta i mål. Istället var det Walsall som tog ledningen efter en hörna där den annars felfrie Josh Feeney bjuder på en "assist". Innan det var dags för halvitdsteet fälldes dock Jaden Philogen med straff som påföljd och Ollie Watkins satte den säkert och slutresultatet skrevs till 1-1.

Sett till hela matchen så märks det tydligt hur viktig Douglas Luiz är. Han ligger bakom det mesta. Annars är det Ollie Watkins, Josh Feeney, Jaden Philogene och Tim Iroegbunam som imponerar. Speciellt Tim ser ut som en riktig fältherre.

Som sig bör i en tidig försäsongsmatch så byts väldigt många spelare ut och in och det är egentligen inte förrän en bit in i andra halvlek när många friska Villa-bem gjorde entré lossnade det på riktigt. Det märks att Aston Villas akademi kryllar av intressanta spelare och nu gäller det att de tar det slutgiltiga steget till att bli fullfjädrade Premier League-spelare.

TV: Det bästa från Watkins säsong 22/23

 

Pär "Coreopsis" Johansson2023-07-15 21:29:00
Author

Fler artiklar om Aston Villa

Matchrapport Ipswich - Aston Villa