Lagbanner
Appleton nöjd efter matchen mot Fulham
Ludovic Sylvestre firar sitt 1-0 mål.

Appleton nöjd efter matchen mot Fulham

Michael Appleton var nöjd efter lagets insats borta mot Fulham i FA-cupens tredje omgång. Omspel väntar nu på Bloomfield Road.

Ett beslutsamt försvarsspel och ett fungerande kontringsspel var nära att ge Blackpool en plats i FA-cupens fjärde omgång. Dessvärre blev inte Ludovic Sylvestre’s mål i den 60:e matchminuten avgörande då Karagounis kvitterade för Fulham till 1-1 med tio minuter kvar att spela på Craven Cottage, vilket betyder omspel hemma på Bloomfield Road.

Appleton var nöjd med lagets insats och berömde sina spelare efteråt.

– Det var ett fantastiskt mål så spelarna kan inte vara alltför besvikna, sådana mål ser man inte varje vecka. Från vårt håll sett tyckte jag vi stod upp bra under stora delar av matchen och det krävdes ett otroligt mål för att de [Fulham] skulle komma med i matchen igen.

Efter en hel del analys av motståndet var spelarna väl förberedda på vad motståndet från Premier League hade att erbjuda.

– Vi har förberett oss de senaste dagarna på hur Fulham spelar. Stundtals är det som om de inte spelar med några anfallare då de överbelastar mittfältet och yttrarna kommer in mot de centrala delarna. Du möter i stort sett sex central mittfältare och de hade spelare som jagade boll i fria roller.

Vi visste att vi var tvungna att spela ett stabilt försvarsspel vilket jag också tyckte att vi gjorde. Vi försvarade oss väldigt, väldigt bra och om vi hade varit lite mer kliniska, vem vet, kanske hade vi fått fira en seger, tillade Appleton.

Omspelet spelas på Bloomfield Road inom tio dagar, senast 15 januari.

För vinnaren väntar i nästa omgång West Ham eller Manchester United på Upton Park eller Old Trafford helgen de 26-27 januari.

Håkan Thörn2013-01-06 19:56:00
Author

Fler artiklar om Blackpool