Lagbanner
Sports Shield tar över Bolton
Ed Davies tackar för sig.

Sports Shield tar över Bolton

Klubben har efter mycket om och men fått nya ägare.

Ett nytt kapitel kan skrivas in i Boltons historia. Under torsdagen blev det klart att bolaget, "The Sports Shield consortium", köper den engelska klubben för 7.5 miljoner pund.

Bolton har haft stora ekonomiska problem under de senaste åren. Och de uteblivna sportsliga resultaten har talat sitt tydliga språk. 

Ifjol var man nära att åka ur The Championship. Den här säsongen lär man med största sannolikhet hamna bland de tre lag som tar klivet ned till League 1. 

I februari avled ordföranden Phil Gartside efter en kortare tids sjukdom. Ed Davies har länge velat sälja klubben och nu är affären i hamn.

Dean Holdsworth heter Boltons nya ägare (han har tidigare spelat för The Trotters) och kommer leda klubben in i framtiden. Eddie Davies blir hederspresident.

- Vi vill tacka sponsorerna, fansen och personalen för allt stöd under vad som varit en svår period för Bolton. Att säkra klubbens framtid har varit av största prioritet. Vi kommer inte ge upp kampen om att stanna kvar i ligan. Förhoppningsvis kan vi samla kraft och bygga något bra av denna situation, säger Dean Holdsworth till BBC. 

Den tidigare ägaren Ed Davies fyller i:

- Det har varit en ära att få arbeta i Bolton och leda klubben som jag supportrat under hela min livstid. Tillsammans har vi upplevt många fina minnen.

The Trotters har stora skulder som uppmäts till £172.9 miljoner. Träningsanläggningen och bilparkeringen utanför arenan har sålts för att få ihop pengar.


Fansen sänder sina kondoleanser till Phil Gartside utanför Macron Stadium.

*** *** ***

Citat från BBC Sport

Fredrik Wibergfredrik.wiberg@svenskafans.com2016-03-10 15:45:00
Author

Fler artiklar om Bolton