Villa Park, 2021-08-28 16:00

Aston Villa - Brentford
1 - 1

En pinne för The Bees på Villa Park.

Brentford är fortsatt obesegrat efter tre omgångar sedan man spelat 1-1 mot Aston Villa, båda målen föll inom några minuter tidigt i första halvlek.

Det var lärjungen mot läromästaren på Villa Park, Thomas Frank var assisterande till Dean Smith under Smiths tid som Brentfordmanager och det skulle bli en jämn och oviss batalj.

Brentford började piggt och kunde ta ledningen redan efter 7 minuter. Efter ett inspel från höger klackade Pontus Jansson bollen vidare till Ivan Toney som kunde smälla upp bollen i nättaket.
Villa responderade nästa omedelbart när Buendia fick fritt skottfält från strax utanför straffområdeslinjen. Raya får fingertopparna på bollen men orkar inte styra det hårda skottet utanför stolpen.
Villa ta över efter kvitteringsmålet och Raya får bl a göra en reflexräddning på mållinjen efter lite kalabalik i eget straffområde. Brentford sticker upp och Rico Henry får ett jätteläge men drar en bredsida några centimeter utanför bortre stopen.
Brentford har också ett ledningsmål inne när Janelt stjäl bollen från Martinez men trots att det varken är speciellt hög spark eller farligt spel blir målet inte godkänt. Tror inte att samma situation hade renderat i frispark ute på planen men målvakterna får av ngn anledning större fördelar av domarna.

Andra halvlek blir ganska händelsefattig med något större bollinnehav för Brentford. Villa byter in f d Brentfordhjälten Ollie Watkins som får snygga applåder även från bortaklacken. Watkins skapar några halvchanser men andra halvan förblir mållös.
Fem poäng efter tre matcher känns helt ok, men ngt som måste bli bättre är skottprecisionen. Bara 2 skott på mål idag är inte godkänt. Nu väntar landslagsuppehåll och därefter omstart hemma mot Brighton lördag den 11 september.