Lagbanner

Reserapport: Sommar, torsk och kvinnlig fägring

Årets "höstresa" som lockade 17 svenskar och en norrman ägde rum rekordtidigt så att den snarare får kallas en sommarresa. Nytt för den här resan blev att det för första gången var kvinnliga resenärer med. Trots att det blev förlust så fick vi njuta av ett somrigt Bristol och många goda real ale.


Bristol suspension bridge i sommarskrud.

Fredag 14 augusti 2015

Eftersom de svenska Bristol City fansen kommer från olika delar av Sverige så blev det flera olika resrutter. De flesta av oss anlände dock till Bristol under fredagen. Efter att ha möts av ett lätt regn på förmiddagen så klarnade det upp och det blev en vacker kväll.


Som ofta när man är i England så blev det middag på ett indiskt ställe



Efter middagen är det viktigt att fylla på med vätska

Lördag 15 augusti 2015

Lördagen inleddes med sightseeing för de som inte hade varit i Bristol innan. Klockan 11 var det så dags för årsmötet. Efter lite lokalstrul så hamnade vi till slut på puben The Masonic. För första gången hade årsmötet en gedigen skriftlig dagordning.


Årsmöte på puben The Masonic.


Känslosamma tal och tunga nomineringar stod på dagordningen.

Efter årsmötet var det dags att dra vidare till puben The Rising Sun. Den var som vanligt fylld med en massa hemmasupportrar.



Supporterpuben The Rising Sun var välbesökt innan match.


Damsektionen


Nästan hela ressällskapet samlat.

Efter uppvärmningen på puben var det dags att bege sig till Ashton Gate. Eftersom arenan håller på att byggas så var det reducerad publikkapacitet, ena långsideläktaren var riven.


Bristol City vs Brentford på Ashton Gate.


Byggarbetsplats

Bristol började matchen ganska bra men efter en utvisning på Freeman tog Brentford över matchen som slutade 2-4 inför 14 291 åskådare.



Söndag 16 augusti 2015

På söndagen valde några av oss att åka upp till Wolverhampton för att titta på fotboll. Eftersom matchen började redan klockan 12 var det tidig avfärd som gällde. Resan gick dock inte som planerat, när tåget anlände Gloucester ropades det ut i högtalaren att det var ett akut sjukdomsfall bland personalen och att tåget skulle tas ur trafik. Med ett redan pressat tidsschema så såg matchen ut att rinna oss ur händerna. Desperata gick vi ut från tågstationen och försökte hitta en taxi som var villig att köra oss till Wolverhampton. En dryg timme senare och £120 fattigare kom vi fram till Molineux Stadium två minuter efter matchstart.


Molineux Stadium



Wolverhampton vs Hull på Molineux Stadium.

Matchen mellan Wolverhampton och Hull var ganska jämn och slutade 1-1 inför 20 062 åskådare.


Trångt bland hemmafansen.




Kvällen ängnades åt att besöka olika pubar. Den mysigaste puben vi besökte var Combermere Arms. Som vanligt när man som svensk besöker en pub i England uppmärksammas det av de inhemska gästerna. Inte sällan kommer det fram engelsmän som vill prata och man får alltid frågan "Why Bristol City?". Kvällens höjdpunkt var när en spelarscout för Southampton kom fram och ville prata med oss. Till en början trodde vi att det var ett "troll" men ganska snabbt förstod vi att han talade sanning eftersom han i många fall hade bättre koll än oss på svenska spelare i Sverige. Han ansåg att skadinaviska spelare var mycket mer prisvärda än engelska. Han nämnde flera spelare som han varit och studerat men han avslöjade nog inte de riktiga guldkornen. Vem/vilka han var och studerade på Molineux Stadium framgick inte heller av samtalet.


En pratglad och trevlig spelarscout för Southampton (t.v.) på puben Combermere Arms.

Måndag 17 augusti 2015

Dagen ägnades åt hemresa. Det blev tåg till London och sedan flyg hem till Sverige igen. Ett stort tack till Tommy som sydde ihop ytterligare en kanonresa.


Lite kultur hann vi med i Wolverhampton innan det var dags att åka hem


Med på resan (18 st):
Isambard Kingdom Brunel
Priority Man
Garland
Tommy T
1891 B.C.
Sjöberg
Bosse N
Leidulv
Gunnar
Kevin Mabbutt
Halva Småland
.
.
.
.






 

1891 B.C.2015-08-23 18:20:00

Fler artiklar om Bristol City

Fotboll, real ale & kultur - Påskresan 2024
Reserapport: Lasse Kongo i Cambridgeshire
Reserapport: We can do it on a warm sunny day in Stoke