Turf Moor, 2022-02-23 20:30

Burnley - Tottenham
1 - 0

Förlust mot Burnley
Det här gick inte alls bra.

Förlust mot Burnley

Tottenham följde upp vinsten mot Manchester City med en förlust mot Burnley. Att matchen skulle sluta 1-0 var långt ifrån oväntat, och när regnet föll såg Spurs ut att tappa sugen. Det här var inte alls bra för Spurs.

Det är inte lätt att spela en bortamatch mot Burnley när regnet faller och man känt sig som världsmästare efter att ha slagit Manchester City. Spurs hade stora problem med att skapa något, och när man skulle forcera fram något efter att ha släppt in ett mål hände ännu mindre. Efteråt måste man fråga sig vad som var planen med den här matchen.


Spurs skapade väldigt lite
Det är klart att det går att äga boll. Det ser helt okej ut. Men när inget händer och man inte är i närheten av att ha några vettiga linjer i spelet blir det istället oerhört frustrerande. Inte mycket hände i den första halvleken, något mer i den andra.

En sån här match behöver inte sluta med förlust. Burnley hade inte skapat särskilt mycket när dom tog ledningen. Spurs hade med lite flyt kunnat göra matchens första mål genom Harry Kane. Men nu blev det inte så, och lika lite som det var givet att Burnley skulle göra matchens enda mål, lika lite kan man säga att Spurs förtjänade mer. Tottenham bjöd knappast på ett spel som ska belönas.


Conte fick inte till bytena
Det är inte lätt att spela med wingbacks som inte kommer förbi motståndarna. Spelet blir då väldigt låst. När inte heller det centrala mittfältet lyckades leverera något vettigt till anfallarna, och Heung-min Son dessutom såg ut att vara väldigt omotiverad, då är det svårt att vinna en sån här regnig bortamatch mot ett lag som kämpar för att hänga kvar i Premier League. Antonio Conte gjorde några byten, men inget byte förbättrade något, utan istället kändes vägen till något vettigt anfallsspel bara längre bort efter den röra som bytena lämnat Spurs i. Istället skapade Burnley den bästa chansen efter målet. Det säger ganska mycket.

Mål: 1-0 Mee (71)

Bäst i Spurs:
+++ Dier
++ Kulusevski
+ Kane

Spurs lag:
Lloris
Romero Dier Davies
Royal (Moura 65) Bentancur (Winks 46) Højbjerg Sessegnon (Bergwijn 80)
Kulusevski Kane Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2022-02-23 23:01:00
Author

Fler artiklar om Tottenham