Lagbanner
Madejski Stadium, 2024-08-31 16:00

Reading - Charlton
2 - 0

 Matchreferat: Reading - Charlton 2-0 
Då har laget och Docherty fått uppleva sin första förlust i säsongens ligaspel.

Matchreferat: Reading - Charlton 2-0 

The Addicks lyckades varken fylla på sin segerrad eller låta förlusterna i ligan utebli i augusti månad. Mot Reading kom man inte upp i tillräcklig prestationsnivå och fick således smaka på förlustens beskhet, för första gången den här (liga)säsongen. 

På agendan stod denna lördag att sätta bokslut för augusti månad och genomföra en av de kortaste bortaresorna under ligasäsongen. Laget och supportrarna begav sig till Reading för ett möte med The Royals på Madejski Stadium. Facit fram tills nu bestod av tre matcher, tre segrar och tre raka hållna nollor. Senast blev det 2-0 på hemmaplan mot ständigt topptippade Bolton Wanderers, efter att Greg Docherty och Matty Godden gjort varsitt premiärmål i Charltontröjan. 

Med det i hand fanns det inte någon anledning för manager Nathan Jones att göra några större förändringar i startelvan - och det gjorde han inte heller, inte en enda faktiskt. Samma elva spelare fick förtroende att försöka förlänga segerraden. På bänken fanns för första gången lånespelaren Allan Campbell (Luton) som alternativ, och utöver honom är det sex spelare som ännu inte har fått några minuters speltid i ligan. Det handlar om Ashley Maynard-Brewer, Rarmani Edmonds-Green, Nathan Asiimwe, Zach Mitchell, Tayo Edun, Terry Taylor och Miles Leaburn - som nu ska vara tillbaka i träning med laget efter lång skadefrånvaro. 

För Reading hade de tre första matcherna inneburit tre olika resultattecken. Kryss i premiären borta mot Birmingham (1-1), vinst hemma mot Wigan (2-0) och sedan en tydlig förlust senast mot Wrexham (3-0). Således fyra poäng på kontot efter matcher mot tre erkända motstånd, vilket på förhand får anses mer än godkänt för en klubb som fortfarande lider av stök utanför fotbollsplanen. 
 


Hemmalaget Reading var de som tog hand om bollen när matchen väl hade blåsts igång. Ur ett Charltonperspektiv är det numera ingen större konstighet utan majoriteten av matchbilderna har också sett ut så under inledningen av säsongen. Charlton har samtidigt sett bekväma ut med situationen och istället lagt krut på en tät defensiv och ett intensivt presspel. I den första halvleken var det mycket som var snarlikt med det här, och det var sedan Charlton som presterade bäst möjligheter till att spräcka målnollan. Tyreece Campbell curlade ett skott utanför, och precis innan halvtid gjorde Readingmålvakten Joel Pereira en räddning på Luke Berrys avslut inifrån straffområdet, efter att Docherty spelat fram med en cutbackpassning. Berry blev sedan utbytt i halvtidsvilan mot Karoy Anderson, eftersom han återigen dragit på sig ett tidigt gult kort. 

Om Charlton tidigare spelat stabilt och varit effektiva när väl målchanser dykt upp, så var känslan nu att man inte spelade särskilt bra men ändå skapade chanser utan att ta tillvara på dem. För även tidigt i den andra halvleken drog Docherty ett avslut över mål i bra läge och samarbetet stämde inte helt överens mellan Campbell och Ahadme för att den sistnämnde skulle få en tå på bollen och göra mål. Ett sådant hade varit bra som belöning till den hårt arbetande forwardsduon, som dock ännu inte har hittat nätet i någon match. 

Nu var det istället Reading som under halvlekens gång skulle få ut något av sitt övertag i bollinnehav och faktiskt hitta ett sätt som fick Charltons defensiv att kapitulera. Det var inte så att man hittade någon ledig yta eller lyckades spela sig igenom trebackslinjen, men i den 66:e minuten drog Charlie Savage iväg ett skott från distans och den bollbanan artade sig så lämpligt att den studsade i stolpen och in bakom Will Mannion till 1-0. Ett mål som händer då och då, som är enkelt att förklara bort och som kommer att ske igen. 

I och med denna förändring av matchbild blev konsekvenserna omedelbara i Charltons struktur. Forwardsduon byttes rakt av när Campbell och Ahadme fick lämna, och in kom Chuks Aneke och Matty Godden. Denna gång uteblev effekten av bytena och istället var det Reading som fick mer luft efter att ha gjort mål. Samtidigt som man drog hem sitt lag kunde man ligga på rulle för kontringar och då uppstod det målchanser för utökning. Vid ett tillfälle slarvade Mannion med bollbehandlingen och då var inte Adrian Akande sen med att stressa målvakten. Akande vann boll, rundade Mannion, och hade det inte varit för ett uppoffrande försvarsagerande av Ramsay och Coventry så hade ytterligare ett mål varit givet. 

Nu kom det senare när en ny kontring fick en slutprodukt. Charlton och Lloyd Jones trodde sig ha vunnit ett inkast högt upp på offensiv planhalva men domaren hade gjort en annan bedömning. Ett snabbt inkast från Reading iscensatte ett kontring på Charltons vänstersida och den fullföljde hela vägen fram till Charltons straffområde av nämnda Akande. Väl där var Charltons försvar samlat men man agerade bolltittande. Trots fyra försvarare lyckades en ensam Readingspelare i Sam Smith, smita emellan två Charltonförsvarare och peta in Akandes framspelning till 2-0 (76) från nära håll. 

Trots att en kvarts speltid fanns till godo så var det inte en dag där Charlton lyckades mönstra någon motoffensiv. Daniel Kanu byttes in i ett sista försök att väcka liv i en, för dagen, sömnig offensiv - men icke. Istället fick Nathan Jones efter matchen stå i känslor av besvikelse och vredesmod för att förklara sin syn på hur missnöjd han var över den här insatsen från sina spelares sida. Ett gott kravställande tecken som vi Charltonsupportrar i detta läge väljer att omfamna som något rejält positivt, trots det för helgen mycket negativa. 
 
Omgångens poäng 
3p - Conor Coventry: Gör långt ifrån sin bästa match i karriären och var en av försvarsspelarna som blev bolltittande vid 2-0 målet. Men i ett svagt kollektiv är Coventry en av få som, sett till helheten av matchen, kommer undan med en ok insats. Med bollen vid fötterna försökte han göra något av den och utan den så small det i alla fall i närkamperna. 

2p - Kayne Ramsay: Hade bitvis svårt i positionsspelet och var också inblandad i det undermåliga försvarsspelet vid 2-0 målet. Samtidigt förhindrade han ett annat baklängesmål med en sista-sekunden-brytning och var något företagsam på sin högerkant. 

1p - Will Mannion: Första förlusten och första matchen utan en hållen nolla för Mannion. Ja, det var inte så att han stack ut, utan poängen får fungera som en tröst för att det uteblivit under föregående omgångar. 

Matchfakta 
Charlton: Mannion; A.Mitchell, Jones, Gillesphey; Ramsay, Berry (Anderson 46), Coventry, Docherty (c), Small (Kanu 78); Ahadme (Aneke 68), T.Campbell (Godden 68)
Ej använda avbytare: Maynard-Brewer, Edmonds-Green, A.Campbell

Reading: Pereira; Craig, Mbengue, Bindon (Dean 73), Dorsett (Abrefa 63); Elliott, Wing (c), Savage; Akande (Tuma 87), Smith, Ehibhatiomhan
Ej använda avbytare: Boyce-Clarke, Rushesha, Wareham, Garcia

Mål: 1-0 (66) Charlie Savage, 2-0 (76) Sam Smith
Publiksiffra: 14,778 (2,684 från Charlton)
Domare: Thomas Kirk

UP THE ADDICKS!!

Oliver Fredrikssonoliver.f.98@hotmail.com@oliverfredriks2024-09-03 21:45:21
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson