Ännu en vinst för Charlton mot Brentford

Brentford gör kanske sin bästa match för säsongen i ett derby som hade karaktär av just ett sådant där de sista minuterna plus de tio (!) extra tillagda blev svettiga för bortalaget i sin iver att försvara sitt ledningsmål. Ett resultats rättvisa kan alltid diskuteras, men det är vinsterna i just dessa matcher som markerar skillnaden mellan topplagen och de övriga. Charlton behåller sitt försprång på fem poäng som ligaledare i League One.

Det är en solig lördagseftermiddag i norra London när Charlton gör en tripp genom stan för att möta Brentford som blivit något av ett spöke för the Addicks. Man får gå tillbaka två år och fem möten för att hitta en vinst mot Brentford. Inför dagens match har hemmalaget också visat fin form. Sedan senaste mötet mellan lagen, då Brentford slog ut Charlton ur JPTcupen med klara 3-0, har man spelat nio matcher och av dessa endast förlorat en. Med detta konstaterat samt att man börjar ana en dalande formkurva för seriens suveräner Charlton så finns det med fog viss oro i kroppen inför matchstart.

Powell gjorde förväntade ändringar i laget från start. Hamer,  Wiggins, Green, Wright-Phillips och Kermorgant var tillbaka och även om "reserverna" gjort det bra i cupspelet så var vinstmaskinen därmed åter formerad. Men Charlton började försiktigt och slarvigt mot ett taggat Brentford som hade flera möjligheter redan i matchens inledning, och efter dryga tjugo minuter var var det dags att notera ett hemmamål. Trodde man. Efter slarv på egen palnhalva blev Brentford övertaliga och stormade fram men träffade stolpen och missade öppet mål i returen. Charlton ryckte upp sig till lite efter detta och det effektiva i att använda långa inkast som anfallsvapen kan diskuteras men Charlton drog fördel i Greens kunnande på området flera gånger under perioden som följde. Halvleken slutade med ännu en rejäl möjlighet för Brentford att ta ledningen, men en nick i bra läge gick över Hamers mål.

Några väl valda ord i pausen gjorde susen för Charlton visade nya krafter i andra halvlek. Wright-Phillips visade sig på allvar för första gången i matchen och även om han missade sin chans började man ana att han fått vittring. Brentford försökte också, men Charlton har till skillnad från förra säsongen ett stabilt försvar som agerar tryggt och ansvarstagande. Inte minst Solly går från klarhet till klarhet. Efter tio minuter fick Brentfords högerback bäras ut på bår efter krock med egen spelare och den händelsen med följande oro och omgruppering i hemmalagets backlinje kom att avgöra matchen.

Det var i den 65 min som Kermorgant startade ett flygande anfall med att spela ut bollen till Green som med ett av sina patenterade inlägg hittade först Hollands huvud som dock bara fick en touch på bollen som hamnade hos fel man ur hemmalagets synpunkt: Bradley Wright-Phillips! BWP gjorde inget misstag, stärkte sina aktier, och placerade bollen distinkt i mål. 1-0. Tio minuter senare fick Chartlon ett kännbart avbräck med en skada och byte på Jackson som föll "konstigt" i ett försök att rädda boll från att gå ut över sidlinjen. Kaptenens skada innebar debut för den från QPR lånade Hogan Ephraim.

Efter detta ileddes matchens gastkramande avslutning. I känd sluggerstil levererades anfall åt båda hållen och varefter tiden gick koncentrerade Chartlon sig alltmer på att freda sitt mål.och hjärtat cementerades i halsgropen när fjärdedomaren visade på TIO MINUTERS tillägg! Och efteråt tycktes allt ha hänt under dessa tio minuter. 4-2 i hörnor och 3-3 i varningar utdelades sista kvarten och det var med oerhörd lättnad som de tillresta dryga tusen från SE7 fick höra den likaledes svettige domaren blåsa av matchen.

Nästa match är toppmötet med Huddersfield på the Valley! Hur är det med Jackson? Hur är det med formen? En mycket oviss match där tändningen från lagen inte böra svår. Dagens vinst mot Brentford gör att Hudds inte kan ta ledningen vid vinst vilket känns oerhört skönt. Ännu en vinst av Charlton gör läget oerhört ljust inför vintermörkret. Come on you reds!