Lagbanner
Äntligen match, tredje gången gillt?
Så här såg det ut i mitten av december när det första försöket gjordes att spela mellan Rochdale och Charlton. Förhoppningsvis är mängden snö mindre imorgon.

Äntligen match, tredje gången gillt?

Nu skall Powell bryta den fantastiskt negativa trenden med tio matcher utan vinst. Inför en fåtalig publik på Spotland kan ingen känna någon större press, det är bara att spela ut och hyfsa till placeringen innan säsongen är slut.

Det har vilat en förbannelse över denna match då den blivit uppskjuten två gånger men nu håller vi tummarna för att matchen blir av. Förutsättningarna har förändrats radikalt jämfört med när jag skrev inför det första försöket i mitten av december. Då låg Charlton på andra plats och Rochdale strax ovanför nedflyttningssträcket, nu ligger Charlton på tolvte plats medan Rochdale ligger på åttonde plats och har visst häng på sjätteplatsen om resultaten går deras väg i och med ett antal uppskjutna matcher.

Rochdale har vunnit sina tre senaste matcher och snabbt klättrat i tabellen. Till morgondagens match kommer de med ett lag fritt från skador och avstängningar. Det ser alltså ljust ut för klubben som under den största delen av sitt liv tillbringat tiden i de två lägsta divisionerna. Har de blivit mätta och nöjda nu när de känner att kontraktet är säkrat? En inte allt för ovanlig reaktion för lag som presterar bättre än förväntat.

Charlton lär mönstra i stort sett samma lag som i lördags med undantag för Nouble som skadade sig. Powell har till största delen kört med två anfallare under sin tid som manager och jag tror inte att han går ner på ett femmannamittfält. Möjligtvis att han kör med en släpande forward framför mittfältet. Benson finns åter tillgänglig efter avstängning och lär vara betydligt piggare och mer spelsugen så jag tror att han får ersätta Nouble.

Historiskt har det inte blivit så många matcher mellan lagen i modern tid. Senast det begav sig var i januari 2005 då Charlton tog en komfortabel seger i FA-cupen med 4-1. Värt att notera är att en av målgörarna då var Jonathan Fortune, kanske dags för ett inhopp för Powells gamla vapendragare. En annan gammal profil som nätat mot Rochdale är planskötaren Colin Powell som nätade i förra mötet på Spotland 1974. Totalt har det blivit åtta matcher lagen emellan och Charlton har vunnit sex och Rochdale en. Hoppet är det sista som överger människan och någon gång måste den negativa treden brytas.

Charlton vinner med 2-1 och firar matchen med en snowball i bussen hem.




Trolig laguppställning
Elliot

Solly
Dailly
Llera
Bessone

Wagstaff
Semedo
Parrett
Racon

Benson
Wright-Phillips

Lars Liljegren2011-03-28 23:05:01
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson