Lagbanner
Bournemouth - Charlton 2 - 2
Bradley Wright-Phillips ökar på målskörden och hjälper Charlton att klara nytt kontrakt.

Bournemouth - Charlton 2 - 2

Ett tappert kämpande Charlton gladde sin stora tillresta supporterskara med sin andra raka match utan förlust. Två poäng på två matcher och dessutom mot topplag känns plötsligt som högsta vinsten, tillfälligt känns våren mycket ljusare igen. Bara att hoppas att trenden håller i sig och förbättras i det uppskjutna mötet mot Rochdale imorgon.

Förväntningarna inför matchen mot Bournemouth var blandade. Förvisso hade Charlton precis lyckats bryta sin förlusttrend och knipa en poäng hemma mot Southampton och förvisso var Bournemouth inne i en negativ trend med tre raka förluster. Men med tanke på att det var nio matcher sedan Charlton vann senast är det svårt att vara alltför optimistiskt inför en bortamatch mot ett lag på kvalplats.

Powell mönstrade samma lag som senast. Racon fick dock lämna plats i motorrummet till Parrett och ta klivet ut på vänsterkanten. Det saknas fortfarande mycket vad gäller spelkvalitet men med nio matcher i rad utan vinst så är det kanske inte så konstigt. Det som dessutom har saknats under den perioden är hjärta och jävlar anamma. I bortamatchen mot Bournemouth bjöd dock Charlton rejält på den varan. Bournemouth var det klart bättre laget ur alla aspekter men gästerna hade en storspelande Elliot i mål som dessutom spelade sin 100 match för klubben.

Elliot behövde inte frysa under denna match utan hölls aktiv genom ständiga farligheter. Som tur var hade han dessutom målramen på sin sida i den här matchen. Det blev en livlig start på matchen och målchanser åt båda lagen även om det dröjde cirka 20 minuter innan någon boll ahde riktningen innanför målramen. Racons hårda skott styrdes undan av Stewart i Bournemouths kasse. Några minuter senare tippade Elliot Pugs skott i ribban och över och det var som sagt inte sista gången Bournemouths attacker klingade i virket. Det var dock gästerna som skulle göra första målet strax innan 30 minuter var spelade. Parrett slog en djupledspassning till Nouble på vänsterkanten som bröt in och sköt. Stewart kunde parera skottet men lämnade retur och i högen av jagande spelare lyckades Wagstaff trycka in ledningsmålet till knappt 1400 tillresta supportrars stora glädje. Dessvärre varade inte lyckan i mer än två minuter. I en tilltrasslad situation fick Racon på en klassisk snedträff som tvingade Elliot till en högklassig räddning när han lyckades tippa lobben i ribban. Denna gång studsade inte bollen Elliots väg utan Pugh kunde trycka in kvitteringen i mer eller mindre öppet mål. Matchen fortsatte i högt tempo och åskådarna fick beskåda ytterligare ett par halvfarliga avslut för vardera lagen innan det var dags för halvtidsvila.

Bournemouth började andra halvleken bäst och det tog bara tio minuter innan det rasslade i nätet bakom en chanslös Elliot. Hollands blev krediterad för målet efter skott på hörna där bollen ändrade riktning via en medspelare och Elliot kunde bara se på när bollen åkte in i "fel" sida av målet. Charlton lyckades åter kämpa sig in i matchen och hade flera bra chanser där Stewart hindrade dem från att kvittera. Frustrationen ökade i takt med att minuterna rann iväg. Med nio minuter kvar av ordinarie tid blev det till slut utdelning. Ett vackert spelmål där över halva laget var inblandade innan Wright-Phillips tog hand om returen på sitt eget skott och kvitterade. Matchen gick in på stopptid och trots att det inte delades ut några kort under matchen hittade domare Haywood inte mindre än sju tilläggsminuter. Ett par minuter in på stopptid trodde nog de flesta att Bournemouth skulle ta alla tre poängen när Ings fick på en kalasträff men Elliot sträckte ut sig i hela sin längd plus tilläggscentimeter i Kalle Anka-handskarna och lyckade parera. Returen gick ut till Pugh som "bara" hade att lyfta in bollen över den liggande målvakten men bollen tog i ribban och Racon rensade undan bollen i rätt riktning till hörna. På den efterföljande hörnan for bollen som en flipperkula inne i Charltons straffområde innan Ings så när hade nickat in segermålet men Racon kunde åter revanschera sitt misstag i första halvlek genom att rensa undan på mållinjen.

Bara att hoppas att själförtroendet fick en boost av den poängen och att de lyckas med att bärga sin första trepoängare på elva försök när de spelar borta mot Rochdale imorgon. Det mesta pekar mot att matchen blir av och det blir tredje gången gillt, matchen har tidigare skjutits upp två gånger pga snötäckt plan. Även om snöflingorna faller vacker utanför mitt fönster just nu så hoppas jag att snösäsongen är över i England.  



League One: Fitness First Stadium, Lör 26 mar kl 16:00
Domare: M Haywood
Publik: 7 752
Resultat: 2 - 2
Målgörare
Bournemouth Charlton
30, Pugh
57, Hollands
28, Wagstaff
81, Wright-Phillips


Laguppställning Bournemouth
Stewart

Smith
Pearce
Cooper
Wiggins

Pugh
Hollands
Robinson
Feeney (82)

Dalla Valle (79)
Fletcher (76)
--------------------
Thomas
Baudry
Ings (79)
Lovell
McDermott (82)
Purches
Stockley (76)
Laguppställning Charlton
Elliot

Solly
Dailly
Llera
Bessone (90)

Wagstaff
Semedo
Parrett (76)
Racon

Nouble (65)
Wright-Phillips
--------------------
Sullivan
Anyinsah (65)
Doherty (90)
Eccleston (76)
Francis
Fortune
Reid



Lars Liljegren2011-03-28 00:34:38
Author

Fler artiklar om Charlton

Statistik

Charlton

2024-09-08 20:50:00 - Oliver Fredriksson