Charlton-Sheffield W 1-1

Charlton är fortfarande obesegrat i League One men fick nöja sig med oavgjort mot Sheffield Wednesday efter en match som totalt dominerats av hemmalaget. Efter ett tidigt ledningsmål i början av matchen och med tanke på sin totala dominans borde Addicks ha avgjort tillställningen redan i första halvlek, men skärpan i avsluten var för låg. Wednesday utjämnade efter paus men ska vara riktigt nöjda med sin poäng efter en publikvänlig match på The Valley denna kväll.

Powell mönstrade sin förstaelva som i inledningen på denna säsong visat sig svår att rå på. Det finns där en harmoni i alla lagdelar och kanske framförallt en stabilitet i den nya backlinjen som gör det tryggt att anfalla med full kraft. Det ser riktigt bra ut så här långt och det finns alternativ i kulisserna om skador kommer och form dalar framöver.

Första halvlek inleddes på bästa sätt med mål av Wright-Phillips efter tre minuter. Det var efter en kombination med Hayes som Bradley drog till hårt och otagbart för Sheffields målvakt. Valleypubliken fick inte återse Weaver i randig tröja pga skada. Det var reservkeepern som fick vittja sitt nät i ett av matchens första anfall. Charlton pressade sedan på och radade upp möjlighet efter möjlighet och sett till chanser borde ledningen varit större i paus, men 1-0 stod sig.

Efter paus var det ett mer samlat Sheffield som visade sig och efter att Morrison, illa omtyckt i SE7 efter sina år i Crystal Palace, kommit in och lyckats kvittera till 1-1 på en nick efter hörna krigade Sheffield bra. Till historien hör att Hamer var fly förbannad vid kvitteringen. Han hade gjorts ner av en Sheffieldspelare och efter målet rusade han mot domaren, D Deadman som trodde han var en död man i den stunden, men Hamer fick inget gehör för sin klagan. Charltons dominans var därefter inte lika stor som i första halvlek men det var ingen tvekan om att hemmalaget var närmast ett avgörande mål. Det ville sig dock inte denna kväll och mer kyla i avsluten är att önska framöver.

Charlton är fortfarande obesegrat men med nu två oavgjorda fick man lämna över andraplatsen till ett annat Sheffieldlag efter denna omgång. Nu följer möten med bl a Exeter och Rochdale som börjat lite darrigt och som akn fungera som sparring inför tungviktsmöten med Sheffield United och MK Dons i månadsskiftet. Charltonhösten ser intressant och rolig ut.